dinsdag 15 september 2020
15 september 2020

Wim Vermost opgenomen als lid bij SMPTE

31 augustus 2020 — ​​​​​​​Wim Vermost (VRT CRW) is als lid (“fellow”) opgenomen door de SMPTE (Society of Motion Picture and Television Engineers).

Wim Vermost

Na enkele jaren bij de EBU, kwam Wim Vermost dit jaar terug naar de VRT als design en engineering manager bij VRT CRW. Zijn technologische inzichten, ervaring en netwerk bepalen mee de technologische toekomst van de VRT-producties.  

SMPTE is een mondiale organisatie die audiovisuele industriestandaarden opmaakt voor het maken van film en tv, zoals bijvoorbeeld de standaard voor HD-televisie. SMPTE heeft 7000 leden uit 62 landen, van omroepen tot Hollywood studio’s en technologiebedrijven zoals Dolby of Netflix.​​​​​​​

Deze onderscheiding en erkenning duidt aan dat Wim een groot talent is, gedragen in de internationale sector. Het is knap hoe de VRT in staat blijkt om talent te laten groeien, internationaal uit te zenden en daarna terug te halen om de VRT en onze producties zo toekomstgericht mogelijk uit te bouwen."

Lieven Vermaele, COO VRT

Vermost werkte van 2016 tot 2020 bij EBU rond IP-netwerktechnologie. Samen met EBU-collega’s Pedro Ferreira en Ievgen Kostiukevych realiseerde hij een Live IP Software Toolkit. Zijn presentatie daarover op de SMPTE Technical Conference 2019 kan je in deze video bekijken:

 

Videospeler inladen...
Dossier: Technologie

Meer over Technologie

De toekomst is 33 meter lang en 4 meter hoog: multifunctionele VRT-studio succesvol in gebruik genomen

AI op VRT: de copiloot van de mediamaker

VRT gaat toekomst tegemoet met gloednieuwe multifunctionele studio

Toegankelijk door technologie: VRT maakt media voor iedereen

“Dagelijks baanbrekende technologieën inzetten voor VRT-programma's, dat maakt mijn werk uniek”

“Meewerken aan de technologie voor het nieuwe VRT-huis, dat is een once in a lifetime kans.”

Jan Cuypers: "De revolutie is er pas gekomen met het internet"

De technici muziekopname: je ziet ze niet, maar hoort ze wel