Gespecialiseerde websites
Naast de sites van de merken zijn er een aantal gespecialiseerde websites die telkens gekoppeld zijn aan een merk.
Extra aanbod van de merken
VRT 1
- Dagelijkse kost: site met de recepten en tips van Jeroen Meus.
- Hier kom ik Thuis is de grootste, online fangroep van Thuis. Meer dan drieëndertigduizend fans van het populairste verhaal van Vlaanderen zoeken elkaar dagelijks op om over hun reeks te praten, te fantaseren en emoties te delen.
Radio 2
- Aha! lifestylemagazine: lifestyle-magazine.
MNM
- Extra video-aanbod van MNM, zoals de talkshow Generation M: The story of my life en de webreeks Bathroom Stories en heel wat straffe podcasts zoals Bless the mess en Lotte gaat diep op VRT MAX .
Canvas
- De podcasts van Canvas worden aangeboden via VRT MAX.
Ketnet
- Ketnet voor ouders: website voor ouders van peuters, kleuters en kinderen.
Klara
- Alle Klara-programma's worden gedurende een bepaalde tijd als 'herbeluisterbaar' aangeboden via de site en de app, maar er is ook een zeer groot aanbod van podcasts.
- Het video-aanbod van Klara is te vinden op VRT MAX.
- Iedereen klassiek: Sander De Keere neemt je mee naar de wondere wereld van de klassieke muziek! Iedereen klassiek is er voor iedereen die de schoonheid en de kracht van klassieke muziek wil ontdekken. Beschikbaar op VRT MAX en YouTube.
Radio 1
- Ontdek alle Radio 1-podcasts en -muziekstreams op VRT MAX. Je herbeleeft er ook Radio 1 Sessies en de nieuwste afleveringen van Universiteit van Vlaanderen.
- De meest recente radiofragmenten van Radio 1 (her)beluister je via Radio 1 Select.
Studio Brussel
- Ontdek alle Studio Brussel-podcasts en -muziekstreams op VRT MAX. Je bekijkt er ook unieke live sessies en de strafste interviews met artiesten uit binnen- en buitenland.
Extra aanbod VRT NWS
Vrtnws.be brengt sterke journalistieke verhalen en verslaggeving en biedt live context en uitleg op belangrijke nieuwsmomenten naast liveblogs.
Snapt ge mij nu en #BelRiadh: online discussieprogramma’s op maat van twintigers.
nws.nws.nws brengt nieuwupdates in video’s en stories voor jongeren, 7 dagen op 7 op Instagram.
Karrewiet het nieuwsmagazine van Ketnet is ook te volgen op YouTube en TikTok.
Sporza
- Sporza.be geeft aandacht aan actualiteit en duiding bij grote en kleine sporten en zet daarbij in op smaakverbreding.
- Sporza.be biedt een waaier aan podcasts zoals De tribune en 90 minutes.
Pitch je podcast bij VRT MAX
VRT MAX staat altijd open voor nieuwe podcastideeën. Heb jij een verrassend voorstel? Ontdek op deze pagina wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kan verwachten bij de pitch. Via dit formulier deel je jouw idee met het audioteam van VRT.
Websites voor anderstaligen
- Flandersnews.be: selectie van het nieuws in het Engels.
- Flandreinfo.be: selectie van het nieuws in het Frans.
- Flanderninfo.be: selectie van het nieuws in het Duits.
Specifieke toepassingen voor gebruik in het onderwijs
- Radiowijs: educatief pakket dat gebruikt kan worden bij een bezoek aan de expo R100+ in Leuven: Het pakket kan gratis aangevraagd worden via een mailtje naar info@r100plus.be.
- KLAAR: Elke woensdag een thema uitgelegd op maat van 1e en 2e graad secundair, via het Archief voor onderwijs en Smartschool.
Blik achter de schermen bij VRT
Op het YouTube-kanaal van VRT kan je verschillende filmpjes vinden over hoe het eraan toe gaat achter de schermen.
Educatieve initiatieven van andere partners waarin de VRT participeert
Nedbox
VRT levert fragmenten aan die passen in het kader van cursussen voor het webplatform Nedbox voor Nederlands als tweede taal.
Het Archief voor Onderwijs
Het Archief voor Onderwijs is een webplatform voor het gebruik van (historische) video- en audiofragmenten in het onderwijs. Het project is een initiatief van meemoo (vroeger VIAA) in samenwerking met VRT.
Universiteit van Vlaanderen
Apps
VRT biedt aparte applicaties aan voor smartphones en tablet-gebruikers. De apps hebben een functionele meerwaarde ten opzichte van het open internet-aanbod zoals een app die het videoaanbod op een gebruiksvriendelijkere manier beschikbaar maakt. Het aanbod dat valt onder de publieke omroep-opdracht (zoals de apps van VRT NWS, Sporza en VRT-radio) wordt gratis ter beschikking gesteld. Als de VRT een commerciële afgeleide van een programma als app ontwikkelt wordt een marktconforme prijs gevraagd.