Extra aanbod

Naast het lineaire aanbod biedt de VRT nog andere diensten aan zoals : podcasts, aanbod-op-aanvraag, ...  en een aantal gespecialiseerde websites.

Gespecialiseerde websites

Naast de sites van de merken  zijn er een aantal gespecialiseerde websites die telkens gekoppeld zijn aan een merk.

Extra aanbod van de merken

Eén

 • Dagelijkse kost: site met de recepten en tips van Jeroen Meus.
 • Throwback Thuis : Ben je Thuisfan, en heb je zin in een nostalgische aflevering? Dan ben je hier op de juiste plek! Elke zaterdagavond een nieuwe portie ThrowbackTHUIS.
 • Linde Vlogt. 

Radio 2

MNM

 • Extra video-aanbod van MNM, zoals de talkshow Dorianne in bad met... en het reismagazine  Aussemstops op VRT NU en YouTube.

Canvas

Ketnet

Klara

 • Alle Klara-programma's worden gedurende een bepaalde tijd als 'herbeluisterbaar' aangeboden via de site en de app, maar er is ook een zeer groot aanbod van podcasts. https://klara.be/podcasts-en-downloads
 • Het video-aanbod van Klara is te vinden op VRT NU.
 • Iedereen klassiek: Sander De Keere neemt je mee naar de wondere wereld van de klassieke muziek! Iedereen klassiek is er voor iedereen die de schoonheid en de kracht van klassieke muziek wil ontdekken. beschikbaar op VRT NU en YouTube.

Radio 1

Studio Brussel

 • Het video-aanbod van Studio Brussel is te vinden op VRT NU.

Extra aanbod VRT NWS

 • nws.nws.nws: nieuws voor jongeren, 7 dagen op 7. De hele dag nieuwsupdates in video's en stories.
 • Betrouwbaar, helder en prikkelend nieuws in video gebracht op het YouTube-kanaal van VRT NWS.
 • Opvallende gesprekken en reportages uit het duidingsmagazine Terzake zijn ook te vinden op het YouTube-kanaal van Terzake.
 • Karrewiet het nieuwsmagazine van Ketnet is ook te volgen op YouTube en TikTok.

Niet merkgebonden extra aanbod

Lang zullen we lezen

 • Langzullenwelezen.be is het boekenplatform van VRT en haar netten. Met LangZullenWeLezen wil de VRT iedereen goesting geven om meer - of weer - te gaan lezen.

VRTtaal.net

Websites voor anderstaligen

Specifieke toepassingen voor gebruik in het onderwijs

 • Radiowijs: educatief pakket dat gebruikt kan worden bij een bezoek aan de expo R100+ in Leuven: Het pakket kan gratis aangevraagd worden via een mailtje naar info@r100plus.be.
 • KLAAR: Elke woensdag een thema uitgelegd op maat van 1e en 2e graad secundair, via het Archief voor onderwijs en Smartschool.

Blik achter de schermen bij VRT

Op het YouTube-kanaal van de VRT kunt u verschillende filmpjes vinden over hoe het eraan toe gaat achter de schermen.

Educatieve initiatieven van andere partners waarin de VRT participeert

Nedbox

De VRT levert fragmenten aan die passen in het kader van cursussen voor het  webplatform Nedbox voor Nederlands als tweede taal.

Het Archief voor Onderwijs

Het Archief voor Onderwijs is een webplatform voor het gebruik van (historische) video- en audiofragmenten in het onderwijs. Het project is een initiatief van meemoo (vroeger VIAA) in samenwerking met de VRT.

Universiteit van Vlaanderen

Professoren en universitaire docenten geven korte colleges over de meest boeiende en begeesterende materie. Elk college start met een prikkelende vraag. Beschikbaar via VRT NU en via YouTube.

Apps

De VRT biedt aparte applicaties aan voor smartphones en tablet-gebruikers. De apps hebben een functionele meerwaarde ten opzichte van het open internet-aanbod zoals een app die het video-aanbod op een gebruiksvriendelijkere manier beschikbaar maakt. Het aanbod dat valt onder de openbare omroep-opdracht (zoals de apps van Deredactie, Sporza en VRT-radio) wordt gratis ter beschikking gesteld. Als de VRT een commerciële afgeleide van een programma als app ontwikkelt wordt een marktconforme prijs gevraagd.

Gerelateerd