dinsdag 03 oktober 2023
03 oktober 2023

Pitch je podcast

VRT MAX staat altijd open voor nieuwe podcastideeën. Heb je een goed idee, dan kan je dat hier voorstellen. We vertellen je wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kan verwachten bij het pitchen. 

Pitch je podcastidee bij VRT MAX

VRT MAX is het platform waar je alle VRT-podcasts kan beluisteren. We zetten onze nieuwe reeksen in de kijker en helpen luisteraars andere reeksen ontdekken.

Wat moet je weten als je wil pitchen?

Bij VRT MAX willen we onze luisteraars podcasts aanbieden die verrassend, (ont)spannend en divers zijn in alle betekenissen van het woord.

We zijn op zoek naar content die prikkelend, origineel en dichtbij is. We willen met onze projecten ook nieuwe luisteraars bereiken op VRT MAX. Daarnaast moedigen we nieuwe vormen van audio en montage erg aan. 

VRT MAX deelt verhalen met een maatschappelijke impact, liefst fris, verrassend en vernieuwend in vorm. 

Op dit moment zijn we actief op zoek naar podcasts met als focus humor, vrijetijdsbeleving, het centraal zetten van een personality en podcasts waar je een community rond kan bouwen. 

We leggen de focus op een jonge generatie van mediagebruikers.

We stimuleren vanuit ons aanbod actief de Vlaamse externe audiovisuele sector, van onafhankelijk maker tot productiehuis.

© VRT - Robbie Depuydt

Tijd om te pitchen!

HIER vind je het pitchformulier. 

Wees niet te algemeen en maak je idee zo concreet mogelijk. We raden je aan om audio bij te voegen als dat mogelijk is. Dat geeft ons een duidelijk beeld van jouw idee.

Wat mag jij van ons verwachten?

We geven feedback aan iedereen die een inzending doet en proberen die ten laatste een maand na inzending te bezorgen. 

Je idee wordt vertrouwelijk behandeld. Uiteraard is het mogelijk dat jouw idee gelijkaardig is aan projecten waar we reeds aan werken. We zullen hierover steeds heel transparant communiceren met jou.