maandag 22 mei 2023
22 mei 2023

VRT luisteren

Radio luisteren kan altijd en overal. Op klassieke
radiotoestellen, maar ook met je telefoon, je computer en je televisietoestel kan je naar de radio luisteren.

Luisteren met een radiotoestel

De meest voorkomende manier om radio te luisteren is nog steeds via de FM-band. Een overzicht van de VRT-frequenties vind je hier.

Daarnaast kan je ook digitaal luisteren via DAB+.

Digitale luisteraars genieten naast Radio 1, Radio2, Klara, Studio Brussel en MNM ook van non-stop klassieke muziek op Klara Continuo, non-stop hits op MNM Hits, muziek van bij ons op Radio2 Bene Bene en tijdloze pop en rock op De Tijdloze. VRT NWS op DAB+ brengt het meest recente nieuwsbulletin, afgewisseld met andere programma’s van VRT NWS en de dagelijkse actuapodcast Het Kwartier.

Luisteren met andere toestellen

  • De Vlaamse en Brusselse televisiedistributeurs bieden Radio 1, Radio2, Klara, Studio Brussel en MNM aan in hun standaardpakketten.
  • Live luisteren kan op je slimme televisie via de VRT MAX-app.
  • Luisteren naar alle radiomerken, streams en podcasts kan altijd en overal online op je smartphone, tablet of computer via VRT MAX of via de apps van de radiomerken.
  • Onderweg handig en veilig luisteren, ook buiten België? Dat kan in de wagen via de apps van VRT MAX en VRT NWS voor Apple CarPlay en Android Auto.

Herbeluister

Bijna alle radioprogramma’s  kunnen op de dag van de uitzending herbeluisterd worden op VRT MAX. De meeste programma’s zijn ook langere tijd beschikbaar gemaakt.

Het jongste nieuws, de laatste verkeersinformatie en de krantencommentaren van de dag kan je herbeluisteren via VRT NWS.

Digitale toekomst

VRT-radio wil de volgende jaren volop inzetten op de digitalisering van de zenders. Sinds 17 oktober 2017 zenden alle VRT-radiozenders uit in DAB+. Zolang er geen algemene digitale overschakeling is, blijven de VRT-zenders ook in FM te beluisteren.

Meer over Ontvangstmogelijkheden

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Ik ga op reis en ik neem mee... VRT!

Radio 1 viert Tom Lanoye met podcast 'Viva Lanoye'

VRT NWS-podcast ‘Waar is Zuster Gabrielle?’ haalt 1 miljoen starts en verplettert VRT-podcastrecord

Studio Brussel lanceert podcast 'Quiz quiz hoera!'

Sandermans Zaken: nieuwe MNM-podcast duikt in smartphones van BV’s

Hang aan Johan Op de Beecks lippen met tweede deel van 'De Franse Revolutie'

Sporza lanceert nieuwe podcast Wielerclub Wattage