dinsdag 30 januari 2024
30 januari 2024

VRT MAX

VRT MAX is het online streamingplatform van de VRT.

Dé digitale kijk- en luister bestemming van VRT

Van primetime tv-programma's, tot podcasts en live radiostreams van alle VRT-merken... De beste verhalen van VRT - en meer - vind je voortaan altijd en overal, in 1 handige app. 

 

VRT MAX is dé digitale kijk- en luisterbestemming van VRT

Als compagnon de route brengt VRT MAX de meest snedige en actuele podcasts 's ochtends op de smartphone tijdens het pendelen, tot de meest ontspannende Vlaamse fictie- of docureeks 's avonds op het grote scherm in de luie zetel. 

Eén ding staat vast: de gebruiker staat centraal. Dat betekent ook niet meer wachten tot 's avonds om nieuwe VRT-programma's te ontdekken. Op VRT MAX geniet je elke dag vanaf 6 uur 's ochtends van de primetime programma's van Eén en Canvas in primeur.

Naast Vlaamse en internationale topreeksen, zet VRT MAX ook in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. 

Bovenop een prikkelend videoaanbod brengt VRT MAX ook heel wat straffe podcastreeksen. Niet alleen ontspanning of maatschappelijke topics komen aan bod, maar ook genres zoals true crime en nieuwe formats, zoals shortform audio, krijgen een centrale plaats in het aanbod.

Je kunt ook gratis de uitzendingen van onze radionetten, Eén, Canvas en Ketnet rechtstreeks volgen.

Geregeld brengt VRT MAX ook programma's uit het VRT-archief. Dat gebeurt als ze aansluiten bij de programmaschema's van de VRT-zenders of bij gebeurtenissen in de actualiteit.

Toegankelijk

Met VRT MAX heb je het beste van VRT meteen bij de hand. De app is toegankelijk ingericht voor iedereen en houdt rekening met de context waarin de gebruikers zich bevinden. 

De programma's met audiodescriptie of met Vlaamse Gebarentaal zijn ook beschikbaar via VRT MAX. De ondertiteling kan geactiveerd worden door op het ondertitelicoon te klikken.

Veilig voor kinderen

Voor kinderen is VRT MAX een veilige omgeving. Via het VRT-profiel kan er voor hen voortaan een profiel op maat worden aangemaakt, zodat ze veilig kunnen rondsurfen in een Ketnet- of Ketnet Junior-zone.

Multiplatform

VRT MAX wordt daarom multiplatform uitgebouwd. Vandaag is de app al aanwezig in de browser op laptop, smartphone en tablet. De reeksen casten naar je favoriete toestel lukt via de smart-tv of settopbox van Telenet, Proximus of Orange.

Via de app

Het aanbod van VRT MAX is op smartphone en tablet te bekijken, waar en wanneer u maar wil. Dit kan via iOS (iPhone en iPad) als Android. De app is bruikbaar in heel Europa voor inwoners van België (met een Belgisch domicilie). 

Op je TV

Naast de website en de mobiele app, is een TV-app beschikbaar voor Android TV, Apple TV, Samsung TV en LG TV. Ook is de app beschikbaar op de laatste TV-boxen van Proximus, Orange en Telenet.

Je kan VRT MAX ook op uw tv kijken door te streamen naar uw televisie. Dat kan via een Google Chromecast of via Apple AirPlay. De bediening verloopt via de VRT MAX-app op je smartphone en tablet of via de website op je computer. Meer info op vrtmax.be/opjetv

Via de website

VRT MAX is  ook beschikbaar als website en is raadpleegbaar op de meest voorkomende online platformen in de browser via www.vrtmax.be.

Inschrijven

Om gratis gebruik te kunnen maken van VRT MAX, dient u zich éénmalig te registreren met een VRT-profiel. Het gebruik is voorbehouden aan mensen met een Belgisch domicilieadres. Zonder aanmelden kan u steeds de live-kanalen van één, Canvas en Ketnet bekijken, zowel op de site als in de app.

Vlaamse expats

Belgen zonder een Belgisch domicilie hebben niet automatisch recht op het aanbod van VRT MAX. Maar we willen Belgen in het buitenland ook graag bedienen en toegang geven tot onze eigen producties. Om dit aanbod te kunnen bekijken zullen zij zich als Belg eenmalig moeten registreren. Dat doe je door je identiteit in je VRT profiel te bevestigen via het portaal van de Vlaamse overheid (istme, e-id) Jouw gegevens worden hierbij niet gedeeld met VRT. Op die manier zullen ook zij kunnen genieten van onze eigen producties op VRT MAX.

Vragen over VRT MAX?

Heb je nog vragen over VRT MAX, dan kun je een antwoord vinden op deze webpagina

Volg VRT MAX op de sociale media