Hoe kan ik een kopie aanvragen voor het onderwijs?

VRT werkt mee aan het educatieve webplatform 'Archief voor Onderwijs’ van het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA). Hier maakt men de rijke audiovisuele collecties van de VRT vrij toegankelijk voor alle leerkrachten uit het leerplichtonderwijs. Het ‘Archief voor onderwijs’ telt ondertussen al meer dan 6.000 items en zo’n 100 thema’s.

Met ‘Het Archief voor Onderwijs’ wil VIAA het gebruik van geluid en beeld in de klasomgeving actief stimuleren en ervoor zorgen dat een leerkracht digitale bronnen gemakkelijk en met plezier gebruikt in de klas. Het platform is gebruiksvriendelijk en heeft een ruim aanbod lesklare collecties en actualiteitsthema’s. Leerkrachten kunnen ook zelf aan de slag. Zo kan er gezocht worden op graad of vak, maar kunnen ook fragmenten ‘geknipt’ worden zodat de leerkracht enkel het beeldfragment kan tonen dat hij/zij nodig heeft voor de les. 

Bent u leerkracht en wil u zich aanmelden op het Archief voor Onderwijs, dan heeft u alleen het nummer van uw lerarenkaart nodig.

Aanmelden kan op de website www.onderwijs.hetarchief.be

Indien het fragment dat u zoekt niet op deze pagina wordt aangeboden dan kan u steeds langs de website ‘Archief voor onderwijs’ vragen het fragment te publiceren.

U kan ook tegen betaling een kopie aanvragen bij het VRT-archief: vrtarchief@vrt.be