Beleef de wereld met een frisse blik

Dompel je klas onder in boeiende thema’s met interactieve leerervaringen op maat van jongeren, verrijkt met audiovisueel materiaal en VRT-experten.

EDUbox is ...

... een educatief concept van VRT NWS om jongeren uit het secundair onderwijs te laten kennismaken met een bepaald maatschappelijk thema. EDUbox wil jongeren informeren en hen stimuleren om zelf aan de slag te gaan.

EDUbox is gemaakt voor gebruik in de klas, waar leerlingen het onderwerp zelfstandig in handen kunnen nemen. De leerlingen werken in groepjes of individueel met een box gevuld met fiches, die zowel fysiek als digitaal en in interactieve vorm beschikbaar zijn. Deze fiches bevatten stukjes theorie, praktijkoefeningen en opdrachten in combinatie met een uitgebreid digitaal luik met audiovisueel materiaal.

Met dit gratis leermiddel werken leerkrachten aan verschillende eindtermen van de basisvorming van elke graad en elke finaliteit.

Ontdek EDUbox op alle evenementen waar we aanwezig zijn ...

Experten

In elke EDUbox nemen experten van VRT NWS en de inhoudelijke partners (zoals imec, Mediawijs, de Nationale Bank van België, enz.) de leerlingen mee op sleeptouw. Zo leggen bijvoorbeeld Tom Van de Weghe, Hanne Decoutere, Michaël Van Droogenbroeck en vele andere experten moeilijke concepten op eenvoudige wijze uit.

Audiovisueel

VRT NWS draait voor elke EDUbox op maat gemaakte reportages die complementair zijn aan de inhoud van de box. Dit audiovisueel materiaal verrijkt de ervaring voor leerlingen en verruimt hun blik.

Op maat van elke leerkracht

EDUbox speelt in op meerdere lesvormen, zodat elke leerkracht zelf kan kiezen hoe hij of zij de EDUbox inzet. De originele EDUbox is ontworpen om in groep te gebruiken, maar we bieden ook formats aan die je toelaten de EDUbox individueel in te zetten. EDUbox is dus ook handig materiaal voor afstandsonderwijs of flip teaching.

Eindtermen

Elke EDUbox helpt je bij het realiseren van eindtermen uit één of meerdere sleutelcompetenties. Hiervoor werken we voor elke EDUbox samen met gespecialiseerde partners die expertise hebben opgebouwd in het onderwijs.

(Inter)actief

Elke EDUbox houdt al van bij het ontwerp rekening met de klaspraktijk en zet daarom in op diverse leerstijlen. Een EDUbox combineert wervende illustraties, tekst, video’s en applicaties met klassikale reflectie en groepswerk.

Gratis

EDUbox is gratis lesmateriaal. De fysieke doos, die slechts in een beperkte oplage wordt gedrukt, is meestal kosteloos te bestellen. De verschillende digitale versies zijn steeds voor iedereen gratis voorhanden.

Ook te vinden op leerplatformen


Wil je als leerplatform aan de slag met EDUbox? Dat kan!

Volg ons op sociale media