Ga naar de hoofdinhoud

400 jongeren tonen hun talent

Op woensdag 25 april stond de VRT helemaal in het teken van jongeren. Tijdens VRT NXT LAB namen 400 jongeren tussen 16 en 23 jaar voor één dag de VRT over. 

Ze leerden vloggen van Linde Merckpoel, lieten zich inspireren door lezingen van Ish Ait Hamou en Rudi Vranckx, deden een screen-of stemtest en volgden Ketnetwrappers Sarah en Sander. 

Video

De sfeer zat goed: Ewa ja

Bovendien leerden de enthousiaste jongeren leerden bovendien elkaar en VRT-medewerkers van verschillende netten beter kennen. De Talent Booth bood de ideale gelegenheid om te netwerken. Op het einde stond Kamal Kharmach op de planken, die ook het het exclusief optreden van SLM aankondigde. En Ewa Ja, de sfeer zat goed!

Het doel van VRT NXT LAB was om jongeren dichter te brengen bij de Openbare Omroep en om nieuw talent bij die jongeren op te sporen. Het was het eerste project onder het label VRT NXT dat recent gelanceerd werd. Met deze goede start zet VRT NXT andere plannen op de agenda. Volgende zomer vindt VRT NXT INVASION plaats: dan zullen 20 jongeren tijdens hun vakantie zelf met media mogen experimenteren op de VRT.

Bekijk de fotoreportage op onze Facebookpagina

Deel dit artikel op sociale media

Benieuwd naar het reilen en zeilen achter de schermen bij VRT? In onze maandelijkse nieuwsbrief kom je meer te weten

De nieuwsbrief is gratis én je kan je steeds uitschrijven. Lees ons privacy beleid.