donderdag 18 april 2019
18 april 2019

Vlaamse cast voor internationale dramareeks 

Barbara Sarafian en Boris Van Severen schitteren naast internationale topcast. Vanaf dinsdag 30 april op Eén en integraal op VRT NU te bekijken

Boris Van Severen en Barbara Sarafian in Baptiste

Vanaf dinsdag 30 april brengt Eén de nieuwe spannende dramareeks Baptiste, van de makers van het succesvolle The missingBaptiste draait rond de koppige speurder Julien Baptiste (Tchéky Karyo) die ook al in The missing te zien was. Julien Baptiste wordt in Amsterdam om hulp gevraagd door zijn ex-vriendin en hoofd van de politie Martha Horchner (Barbara Sarafian). Martha wil zijn hulp bij het opsporen van een vermist meisje, Natalie, de nicht van Engelsman Edward Stratton (Tom Hollander). Ze gelooft dat de zaak gelinkt is aan een Roemeense bende die aan sex traffickingdoet. Het meisje moet dringend teruggevonden worden, en Martha's zoon Niels (Boris Van Severen), die de zaak onderzoekt, heeft volgens haar Juliens hulp nodig.

Julien, Niels en Edward beginnen samen aan hun zoektocht, maar al gauw beseft Julien dat niet alles is wat het lijkt. Waarom wil niemand spreken over het vermiste meisje? Wie is de man die Juliens vrouw Celia volgt? En wie is de geheimzinnige vrouw die de sekswerkers helpt, en hen vertelt dat Natalie naar Duitsland is gevlucht? Julien beseft dat de zaak heel anders in elkaar zit dan het lijkt. Tegen de tijd dat hij zich bewust wordt van het gevaar, is Juliens eigen gezin in levensgevaar en hijzelf in een val gelokt.

Baptiste is vanaf 30 april elke dinsdag om 21.30 uur te zien op Eén. Vanaf dan is de volledige reeks ook integraal beschikbaar via VRT NU. 

De twee seizoenen van The missing zijn vanaf 30 april volledig te (her)bekijken op VRT NU.

speurder Julien Baptiste, vertolkt door Tchéky Karyo

Opnames in Vlaanderen en Amsterdam

Baptiste werd grotendeels opgenomen in Vlaanderen en Amsterdam. Het eerste deel van de zesdelige reeks werd geregisseerd door Ijslander Börkur Sigthorsson, de laatste drie afleveringen door Jan Matthys. De reeks werd geproduceerd door Two Brothers Pictures voor BBC One in coproductie met CZAR TV, Eén en BNP Paribas Fortis Film Finance, en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

speurder Julien Baptiste, vertolkt door Tchéky Karyo loopt door verlaten straat

Toen we Baptiste in The missing tot leven zagen komen dankzij de vertolking van Tchéky Karyo, wisten we dat we nog niet bereid waren hem te laten gaan als het juiste verhaal zich aandiende. Dat verhaal is er nu.

Bedenkers Harry & Jack Williams

De cast

Baptiste draait rond speurder Julien Baptiste, vertolkt door Tchéky Karyo. De internationale cast wordt aangevuld door onder andere Tom Hollander (Edward Stratton) en Jessica Raine (Genevieve Taylor). Daarnaast spelen Barbara Sarafian (Martha Horchner) en Boris Van Severen (Niels Horchner) grote rollen, en wordt de cast nog aangevuld met Martha Canga Antonio (Lina), Tom Audenaert (Bram) en Manou Kersting (Walter de Louw).

De reeks werd geschreven door Harry en Jack Williams, die eerder al The missing maakten. Jan Matthys regisseerde afleveringen 4, 5 en 6.

 

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'