Dit was de VRT-zomer van 2019

27 augustus 2019 - De zomer van de VRT kleurde volop Vlaams. Een greep uit wat u deze zomer gemist heeft. 

Kim Debrie

Radio 2

Kim Debrie was alomtegenwoordig aan de Vlaamse kust met Plage préférée. Tal van Vlaamse artiesten kwamen langs in haar caravannetje. Namen zoals: Willy Sommers, Sabien Tiels, K3, Ingeborg, Ertebrekers, De Romeo’s, Buurman, Helmuth Lotti, Christoff, Kate Ryan, Dana Winner, Belle Perez, Samson en Gert …. .
Achter de schermen kon je meevolgen dankzij vlog préférée.

Niels Destadsbader won voor de derde keer op rij Radio 2 Zomerhit met het nummer 'Mee naar boven" 

Video player inladen...

Ketnet

Ketnet was op zomertour in Mol, Sint-Niklaas, Wenduine, Deinze, Diest en Kortrijk. Met optredens van de Ketnetband, Campus 12, Kaatje, Kamiel en Victor, Ketnet musical en #LikeMe.

De cast van #LikeMe trad op in heel Vlaanderen. Ze zorgden voor het Vlaanderenfeestlied van Radio 2 en wonnen de prijs Beste groep bij Radio 2 Zomerhit.

Video player inladen...

Sporza

Niet alleen startte de Tour in Brussel en reed hij langs een in geel getooide VRT-toren. Het was mee dankzij de fantastische sportprestaties van de Vlaamse renners een topeditie. Dat liet zich vooral voelen in de fantastische kijkcijfers voor Vive le Velo zowel lineair als on demand.

Video player inladen...

Ook in andere sportevenementen blonken lokale sporters uit. Nafi Thiam die haar eigen record verspringen verbeterde en de Red Lions die als kers op de taart de titel pakten op het EK Hockey.

Radio 1

Radio 1 zette de zomer in met de 70e verjaardag van Arno Hintjens: 70 jaar geleden keek Arno Hintjens voor het eerst in de ogen van zijn moeder! C’est magnifique en Radio 1 had een cadeau voor le plus beau. In het OLT Rivierenhof kon de jubilaris zichzelf vieren, samen met bevriende muzikanten: Zwangere Guy, Stef Kamil Carlens, Black Box Revelation, Tiggerfinger, Melanie De Biasio.

Video player inladen...

Klara

Deze zomer vertelde Leen Huet in ‘Espresso’ elke zaterdag over het leven van Pieter Bruegel - Elke aflevering is ook beschikbaar als podcast

MNM

Manuals winnaar van MNM Start To DJ 2019

Manu Van Aelst (Manuals) werd de winnaar van Start-to-DJ. Hij wordt een jaar lang het uithangbord van MNM en mag in het voorprogramma draaien van Dimitri Vegas en Like Mike op Amsterdam Dance Event. 

Manu zal de Strafste School - het Heilig Hart-Insituut in Heverlee - in vuur en vlam zetten tijdens het feest van De Strafste School. 

Studio Brussel

Video player inladen...

VRT NU

VRT NU ging boven 2.000.000 gebruikers en bood tal van nostalgische Vlaamse fictiereeksen aan met onder andere D5R, Kinderen van Dewindt, Emma, Spring, Dertigers, W817, Thuis, Heterdaad, #LikeMe, Los zand, Sedes en Belli, Het pleintje…

Meer over Vlaamse identiteit

Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

MIA’s 2019: optredens bevestigd

20 jaar Eregalerij eert Wouter Van Belle

Waarom hecht de VRT zoveel belang aan fictie?

Volle zalen voor Avant-première van #LikeMe

Genomineerden voor het Gala van de Gouden K's 2019

Ketnet viert 30 jaar Samson & Gert

Dit is De Humorklas 2020 van Radio 2