maandag 23 september 2019
23 september 2019

Nieuwe kotgenoten in 'Op kot'

23 september 2019 - Nieuwe kotgenoten in tweede seizoen 'Op kot' in Iedereen beroemd.

De 9 deelnemers van Op Kot

De populaire rubriek 'Op kot' is sinds begin september terug in Iedereen beroemd. Elke dinsdag en vrijdag zijn de avonturen van de Leuvense kotstudenten Laura, Jasper, Lise-Lore, Stephan en Stanske te volgen op Eén. Maar ze zijn niet alleen: de vijf krijgen vanaf 24 september het gezelschap van maar liefst vier nieuwe studenten, en ze verhuizen naar een groter kot. Ook nu is de groep een mix van jonge en doorwinterde studenten, uit allerlei hoeken van Vlaanderen, in verschillende studierichtingen en met verschillende interesses. 

Op 24 en 27 september leren de oude kotbewoners en Vlaanderen de nieuwe kotstudenten kennen, en verhuizen ze samen naar een nieuw kot.

Iedereen  kan de avonturen van de kotgenoten ook volgen via Instagram (@opkotofficial), waar de jongeren zelf zullen posten. De rubriek is sinds het eerste seizoen trouwens ook op YouTube een succes. Elke dinsdag en vrijdag worden de nieuwe afleveringen in preview aangeboden.

De vier nieuwelingen

Jasper (inderdaad, een tweede Jasper op kot) komt uit Amsterdam en rondt dit jaar zijn master seksuologie af. Als 27-jarige is hij de alleroudste van de hoop, maar daardoor heeft hij niet minder zin om nog een duik in het Leuvense studentenleven te nemen, met alle bedenkingen over die gekke Belgen in het achterhoofd.

Jasper

Anatalia: deze 19-jarige Willebroekse start haar tweede bachelor in de politieke wetenschappen en sociologie aan de KU Leuven. Ze is een actieve dame, zowel op sociale media als in de heupen (ze heeft haar eigen dansgroep in Willebroek).

Anatalia

Elise: deze 20-jarige uit Londerzeel laat geen pizza of frieten leveren op kot, maar kookt steevast haar eigen (veganistische) potje. Tussen het koken en het filmen van make-uptutorials door probeert ze haar studie Sociaal werk tot een goed einde te brengen.

Elise

Michaël: deze 21-jarige Antwerpenaar speelt gitaar, basketbal, en zingt karaoke met zijn mama. Hij wisselt dit jaar van studierichting naar Toegepaste economische wetenschappen.

Michael

De oude kotbewoners

Daarnaast zijn vijf van de zeven kotstudenten van vorig seizoen op post - Lars en Nikolas verkennen andere horizonten:

  • Jasper (21 jaar, uit Kasterlee) is een beetje de econoom van de groep. Hij is gepassioneerd door de beurs en houdt zich graag bezig met geld. Het is misschien geen toeval dat hij altijd op de hoogte is van de nieuwste gadgets of de duurste wagens. Dat laatste is meteen ook een van zijn passies. Wie met Jasper over auto’s begint, is meteen een uur zoet. Na enkele jaren handelsingenieur heeft hij nu besloten om Toegepaste economische wetenschappen (TEW) te gaan studeren. Hij is ook de enige van de oude kot-bende met een relatie: hij is al enkele jaren samen met zijn vriendin Hannah.

  • De 22-jarige Stanske uit Heist-op-den-Berg legt de lat hoog voor zichzelf. Herexamens zijn uit den boze, en ze zal er dus alles aan doen om steeds in eerste zit geslaagd te zijn. Zoals veel studenten houdt ze al eens van een feestje, en dat kan soms uit de hand lopen. Naast studeren is Stanske enorm begaan met het milieu en dierenrechten. Haar droomjob is dan ook een job bij Greenpeace. Momenteel studeert ze rechtspraktijk, en heeft ze een verleden in lerarenopleiding.

  • Lise-Lore (22 jaar) uit Leefdaal is een echte spring in’t veld, een spontane dame die weet wat ze wilt. Haar studies zijn niet haar topprioriteit - dat is haar muziek - maar ze zal er wel voor zorgen dat ze er uiteindelijk raakt.  Ze studeert communicatiemanagement aan Thomas More in Mechelen. Ook zij is zeker niet vies van een feestje. Ze is gepassioneerd door muziek, want met LILØ heeft ze haar eigen bandje. Ze trad al op in Leuven en maakte haar eigen videoclip.

  • De 21-jarige Stéphan uit Kortrijk is misschien wel het feestbeest van alle kotgenoten. Hij was dan ook niet voor niets party-praeses in Kortrijk, waar hij zijn bachelor studeerde. Tijdens het schooljaar durft hij al eens iets te hard te feesten, met verwoede pogingen om zijn leven te verbeteren als gevolg. Naast feesten heeft hij nog een andere passie, en dat zijn films en series. Daarom werkt hij in de weekends in de bioscoop. Zo is hij meteen mee met welke films er allemaal spelen, en kan hij ze bekijken. Examens zijn voor Stéphan de hel, vooral omdat hij er altijd in slaagt om het blokken te lang uit te stellen. Momenteel studeert hij Communicatiewetenschappen, en zit hij deels in zijn eerste en deels in zijn tweede masterjaar.

  • De jongste van de hoop is de 19-jarige Laura uit Lille. Ze geeft reiki, doet aan Biodanza en houdt ervan om te gaan aarden in de natuur. Ze heeft vorig jaar haar eerste jaar in Leuven overleefd en studeert vroedkunde. Laura begon misschien met enige schroom aan het vorige academiejaar, maar is helemaal open gebloeid. Ze gaf onlangs zelfs nog toe dat ze zich te veel zorgen heeft gemaakt het voorbije jaar, en neemt zich voor om volgend jaar meer te genieten en te gaan feesten.

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen