woensdag 10 november 2021
10 november 2021

Stem voor de Klara Top 100

10 november 2021 – In Espresso op Klara  werd de stemming voor de Klara Top 100 geopend. Greet Samyn en Mark Janssens presenteren die lijst met de populairste klassieke muziekstukken op zaterdag 27 en zondag 28 november.

Greet Samyn ©Joost Joossen

Het is een jaarlijkse vaste afspraak, de Klara Top 100, telkens het laatste weekend van november. Maar vorig jaar werd in die periode Klara 20 gevierd, naar aanleiding van Klara's twintigste verjaardag op woensdag 2 december. Dus verschoof de lijst van 2020 naar februari 2021. Dit jaar verwent Klara je dus met twee edities, want eind november komt de Klara Top 100 weer thuis op zijn vertrouwde plek.

Jij bepaalt de lijst

Tot en met woensdagmiddag 24 november kun je stemmen op jouw favoriete klassieke muziek. De keuzelijst is, zoals in februari, uitgebreid naar net geen duizend stukken. Met veel vrouwelijke componisten (zoals Hildegard von Bingen, Sofia Gubaidulina, Ruth Gipps en Clara Schumann), klassiek van nu (bijvoorbeeld Max Richter, Ludovico Einaudi, Piet Swerts en Wim Mertens) en filmmuziek (onder andere Rachel Portman, Eleni Karaindrou, Yann Tiersen en Ryuichi Sakamoto). 

Blijven de toppers van de vorige edities overeind? Je bepaalt het zélf. Kies uit de lijst op klara.be je drie favoriete stukken. Heb je een suggestie die niet in de keuzelijst voorkomt? Dan mag je die er zelf aan toevoegen.

Op zoek naar de mooiste verhalen

Klara is ook op zoek naar de mooiste verhalen en pakkendste anekdotes bij de muziek die jou het liefste is. De boeiendste vertelsels hoor je dan tijdens de Klara Top 100 op de radio.

En goed nieuws als je de topstukken eindeloos wilt herbeluisteren: er komt een nieuwe Klara Top 100-cd. Warner Classics verzamelt een exquise selectie van honderd toppers uit de meest recente edities van de Klara Top 100.

De Klara Top 100 op zaterdag 27 en zondag 28 november van 10 uur tot 18 uur op Klara, klara.be en in de Klara-app . Stemmen kan tot woensdag 24 november 12 uur.

Meer over Cultuur

Wedstrijd De Schrijfwijzen: schrijftalent gezocht

Lees mee met de boekenclub van Thuis!

De 3 winnaars van de voorleesweek-wedstrijd van Iedereen Leest en VRT

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

Toekomst Jazz Middelheim verzekerd vanaf 2024

Read this! MNM lanceert nieuwe podcastreeks over boeken met Shania Gooris

Waar je gaat langs Vlaamse wegen, kom je De voorleesclub tegen

De voorleesclub on tour trekt Vlaanderen rond met bekende voorlezers