Kijk nu met audiodescriptie

Volg hier het nieuws over de programma's die je met audiodescriptie kunt bekijken.

VRT NU pagina met audiodescriptie

8 mei: documentaire 'Dark Rider'

Op zondagavond 8 mei kan je op Canvas genieten van de documentairefilm ‘Dark Rider’. Je kan deze film ook bekijken met audiodescriptie via de taalkeuze, op VRT NU, via de Earcatch-app en op het Ketnet-kanaal.

In ‘Dark Rider’ trekt regisseur en motorrijder Eva Küpper naar de eindeloze zoutvlaktes van Lake Gairdner in Zuid-Australië, waar ze de blinde motorrijder Ben Felten ontmoet. Als tiener kreeg de Australiër te horen dat hij aan een degeneratieve oogziekte leed, waardoor hij rond zijn 35e volledig blind werd. Toch is Ben altijd vastbesloten gebleven om zijn jeugddroom te realiseren en een professionele motorracer te worden. Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord breken en met meer dan 270 km per uur de snelste blinde motorrijder ter wereld worden.

Praktisch:

Op zondag 8 mei om 22u00 op Canvas met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze en gelijktijdig op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie voor iedereen.

Je kan de documentaire ook telkens bekijken op VRT NU in de categorie Audiodescriptie. Audiodescriptie | VRT NU

Je kan deze documentaire ook terugvinden in de Earcatch-app.

 

Vanaf 1 mei Flikken Maastricht

Vanaf zondagavond 1 mei brengt Eén spanning en mysterie met het 14e seizoen van Flikken Maastricht. Je kan de reeks bekijken met audiodescriptie op Eén via de taalkeuze, op VRT NU, via de earcatch-app en op het Ketnet-kanaal.

In dit nieuwe seizoen binden Floris Wolfs en Eva van Dongen opnieuw de strijd aan met het genootschap Virtus et Justitia. Maar hun onderzoek wordt gedwarsboomd wanneer ze zelf beschuldigd worden van moord. Nadat ze hun naam gezuiverd hebben, eisen de normale zaken hun aandacht weer op; vergismoorden, afrekeningen, ontsnapte TBS’ers, wraakzuchtige adoptiekinderen en moorden in de kunstwereld. Maar als er eerst een hand met een getatoeëerde barcode gevonden wordt en later een dood meisje met eenzelfde barcode op haar arm, duiken er toch weer aanwijzingen op dat Virtus nog steeds actief is.

Praktisch:

Vanaf zondag 1 mei op Eén, omstreeks 20.45 uur met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Even later, om 21.10 u., start de aflevering op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie voor iedereen.

Je kan de afleveringen ook telkens bekijken op VRT NU in de categorie Audiodescriptie. Omdat deze audiodescriptie door onze Nederlandse collega’s is gemaakt, kan u de afleveringen ook terugvinden in de earcatch-app. Audiodescriptie | VRT NU

Vanaf 30 maart: De Ridder

Vanaf 30 maart kan je op Eén van maandag tot donderdag kijken naar de herhalingen van de reeks ‘De Ridder’ met audiodescriptie. Je kan de afleveringen ook bekijken op VRT NU en op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie.

Helena De Ridder is scherp van geest en rad van tong. Ze heeft alles om het te maken als advocaat, maar wanneer een van haar zaken eindigt in een tragedie voelt ze zich verantwoordelijk en besluit ze van kamp te veranderen. Voortaan gaat ze door het leven als openbaar aanklager op het parket van Gent.

Met Clara Cleymans, Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Stefaan Degand, Michaël Vergauwen, Katelijne Damen, Lucas Van den Eynde, Dirk Van Dijck, Lynn Van Royen.

Praktisch:

Vanaf woensdag 30 maart op Eén na het late journaal, met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Op het Ketnet-kanaal kan je de aflevering met open audiodescriptie al bekijken om 21.00 uur (na het journaal met VGT).

Je kan alle aflevering ook bekijken op VRT NU in de categorie Audiodescriptie.

Audiodescriptie | VRT NU

Vanaf 20 maart: Lost Luggage

Vanaf zondagavond 20 maart is de fictiereeks Lost luggage te zien op Eén. Het verhaal is geïnspireerd op de naweeën van de aanslagen van 22 maart 2016 in ons land. 

Lost luggage is een psychologische dramareeks over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden. Lara Chedraoui, frontvrouw van de indierockband Intergalactic Lovers, neemt de hoofdrol op zich. Lost luggage is een reeks van De Mensen voor Eén.

Tien dagen na de vreselijke gebeurtenissen van 22 maart krijgt Samira Laroussa (Lara Chedraoui) – politievrouw met half-Marokkaanse roots – de opdracht om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal te ordenen en terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden. Bij elke ontmoeting voelt Samira het verdriet, maar ook de moed en de hoop van de slachtoffers. Ze beseft dat haar missie van groot belang is voor het herstel van deze mensen en stort zich met extreme overgave op haar taak, maar ze vergeet daarbij één ding: dat ze ook voor zichzelf moet zorgen. Ook zij moet aan de slag met haar eigen trauma van die dag, en met de spoken uit haar verleden.

Praktisch:

Vanaf zondag 20 maart op Eén, omstreeks 20.35 uur met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Even later, om 21.10 uur, start de aflevering op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie voor iedereen.

Je kan de afleveringen ook  bekijken op VRTNU in de categorie Audiodescriptie. Daar kan je ook de audiogids vinden met extra beschrijvingen van de personages en de belangrijkste locaties. Audiodescriptie | VRT NU

Vanaf 7 maart: nieuw seizoen "Hoodie"

Op 7 maart 2022 start op Ketnet het nieuwe seizoen van de spannende jeugdserie Hoodie. Deze reeks is ook online te bekijken met audiodescriptie op VRTNU, Ketnet.be en de Ketnet-app.

'Hoodie' vertelt het verhaal van Pieter, een gepassioneerd traceur, die als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. Dat doet hij samen met zijn goede vrienden Flo, Souf, Basim en Kenza. De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop, Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ook Inge Paulussen speelt mee in deze nieuwe fictiereeks.

Praktisch:

Hoodie is vanaf 7 maart, telkens van maandag t.e.m. donderdag om 17.25 uur te zien op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app. De versie met audiodescriptie kan je bekijken op Ketnet.be, de Ketnet-app en VRTNU in de categorie Audiodescriptie. https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/hoodie-met-audiodescriptie/

Op VRTNU vind je tevens onze audiogids waarin de personages, de parkoursprongen en de fictieve Brusselse wijk Vrijbeek uitgebreid beschreven worden.

Meer weten over audiodescriptie?

Hoe worden uitzendingen met audiodescriptie gemaakt?

Dossier: audiodescriptie
donderdag 03 maart 2022
03 maart 2022

Meer over audiodescriptie

Kijk nu met audiodescriptie

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht

Lost luggage: beklijvende fictiereeks rond verdriet, moed en hoop

Ketnet presenteert: vijf diverse Vlaamse kinderdocumentaires in Ket en Doc

Vanaf 6 februari: de nieuwe fictiereeks Twee zomers op Eén

Spanning(en) in nieuw seizoen Undercover

Eén in vuur en vlam door nieuwe dramareeks Onder vuur

Jaco Van Dormael verfilmt KVS-voorstelling Bovary voor Canvas