donderdag 03 maart 2022
03 maart 2022

Kijk VRT MAX met audiodescriptie

Volg hier het nieuws over de programma's die je met audiodescriptie kunt bekijken.

Knokke off © VRT

Dankzij audiodescriptie kan iedereen, ook mensen die niet alles kunnen zien wat er zich op het scherm afspeelt, genieten van onze sterke fictiereeksen.

Stappen voor audiodescriptie op VRT MAX wanneer je via een browser surft:

  1. Surf naar www.vrtmax.be
  2. Druk twee maal op de TAB-toets, je hoort “Naar audiodescriptie”, druk op ENTER
  3. Je komt meteen op onze aanbodspagina terecht. Deze toont nu enkel de programma’s met audiodescriptie.
  4. Kies je favoriete programma
  5. Geniet ervan

 

Hawa & Adam

Mysterieuze fictiereeks waarin Hawa en Adam, twee tieners die mekaar niet kennen, kunnen communiceren via een bijzonder boek.

Hawa & Adam © VRT

Praktisch: 

‘Hawa & Ada’ is een fictiereeks in 13 afleveringen.

Je kan de reeks vanaf woensdag 10 januari volgen met audiodescriptie op de Ketnet-app en op VRT MAX. Elke woensdag een nieuwe aflevering.

Op VRT MAX kunnen jullie ook steeds alle andere beschikbare reeksen met audiodescriptie vinden.

 

Uw rider is onderweg

Een groepje fietskoeriers komen tijdens hun leveringen terecht in heel wat absurde situaties.
 

Uw rider is onderweg © VRT

Praktisch:

Vanaf 15 december 2023 exclusief op VRT MAX in de categorie audiodescriptie.

 

Dag & nacht

Een team van verloskundigen moet elke dag onder hoge werkdruk presteren.
 

Dag & nacht © VRT

Praktisch: 

Vanaf maandag 9 oktober 2023 volledig te zien op VRT MAX onder het genre 'Audiodescriptie'. Programma's met audiodescriptie

Vanaf 14 oktober elke zaterdag om 20.45 uur op VRT 1 via het taalkeuzemenu van de decoder en omstreeks 21.10 uur op het Ketnet-kanaal.

 

Rough diamonds

Een in ongenade gevallen zoon keert na jaren terug naar zijn ultra-orthodoxe Joodse familie in de Antwerpse diamantwijk.

Rough diamonds © VRT

Praktisch:

Vanaf 29 oktober 2023 elke zondag om 21.00 uur op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuze menu van uw digitale televisie of 10 minuutjes later, omstreeks 21.10 met open audiodescriptie op het ketnet-kanaal. De volledige reeks is vanaf dan ook beschikbaar op VRT MAX onder het genre audiodescriptie.

 

De laatste dag

"Vandaag is mijn laatste dag." Met die woorden trekt Lucie elke ochtend naar het werk. Ze beslist haar ontslag te geven. Alleen, dat mislukt.

De laatste dag © VRT - Charlotte V

Praktisch: 

Vanaf 28 augustus 2023 op VRT MAX in de categorie audiodescriptie - Ontdek hier de laatste dag met audiodescriptie.

 

De twaalf

Twaalf gewone burgers worden opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak.
 

De twaalf

Praktisch:

Vanaf 3 september 2023 elke zondagavond om 21:05 uur op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu of met open audiodescriptie op het Ketnet-kanaal omstreeks 21.10 uur. Je kan de afleveringen en de audiogids ook terugvinden op VRT MAX: Programma's met audiodescriptie
 

Boomer

Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van Vlaanderens meest herkenbare presentator en acteur, Jan Van Looveren.

Boomer © VRT

Praktisch: 

Vanaf 2 september 2023 wekelijks op VRT 1 om 20:25 uur met audiodescriptie via het taalkeuzemenu van uw digitale televsie.
Omstreeks 20:50 uur start op het Ketnet-kanaal de aflevering met open audiodescriptie.
U kan de afleveringen ook steeds terugvinden op VRT MAX in categorie Audiodescriptie.
Op VRT MAX vindt u tevens onze audiogids waarin de belangrijkste personages en locaties uitgebreider worden beschreven.

 

De club

Drie koppelsworden vrienden in de wachtzaal van de dienst fertiliteit.
 

De club © VRT

Praktisch:

Vanaf 6 september 2023 elke woensdag om 20.35 uur op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu. De reeks is vanaf 6 september volledig beschikbaar op VRT MAX in de categorie audiodescriptie.

De reeks is ook te zien met open audiodescriptie op het kanaal van Ketnet, telkens op dezelfde dag als de uitzending op VRT 1 om 21.00 uur.

 

Babyproof

Wanneer ze voor de eerste keer ouders worden, blijft de roze wolk vooralsnog uit voor Nora en Viggo. Ze proberen hun weg te vinden als nieuwe ouders.
 

Babyproof © VRT

Praktisch:

Op VRT MAX vind je alle afleveringen en ook onze audiogids.

De MIA's

In een entertainende awardshow bekronen het publiek en de muzieksector de beste artiesten van het voorbije jaar met een Music Industry Award. Getolkt in Vlaamse Gebarentaal (VGT) en met audiodescriptie.

Pommelien Thijs op De MIA's © VRT - Jokko

Praktisch:

Op VRT MAX vind je De MIA's met VGT en audiodescriptie.

VRT ontvangt bovendien graag alle feedback over deze toegankelijkheidsinitiatieven achteraf via deze survey.

 

Knokke off

Enkele jonge twintigers beleven een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke.
 

Knokke off © VRT

Praktisch:

Knokke Off: de eerste drie afleveringen met audiodescriptie en de audiogids vanaf nu op VRT MAX.

Zonder afspraak

Een Gentse kapper droomt van een muzikale carrière en brengt daardoor zijn gezin, zijn omgeving en vooral zichzelf in de problemen.

Praktisch:

Je kan de reeks vanaf 18 april 2023 volgen met audiodescriptie op VRT CANVAS via het taalkeuzemenu om 22.00 uur, of vanaf 19 april met open audiodescriptie op het Ketnet-kanaal omstreeks 21:25 uur. De reeks is ook integraal beschikbaar op VRT MAX vanaf 18 april in de categorie audiodescriptie.

 

Kids on the block

De avonturen en deugnieterij van een groepje vrienden die alles onder controle heeft op hun gezellige pleintje. Of dat denken ze toch...

Kids on the block © Bram Goots

Praktisch:

Vanaf 22 maart 2023 wekelijks op Ketnet om 18.40 uur. De versie met audiodescriptie is beschikbaar via VRT MAX, Ketnet.be of de Ketnet-app.

Arcadia

In de nieuwe wereld van Arcadia volgen we een familie die fundamentele keuzes moet maken over hoe ze willen leven en wat ze daarvoor willen opgeven.

Arcadia Maarten De Bouw Photography

Praktisch:

Vanaf 19 maart 2023 wekelijks op VRT 1, via het taalkeuzemenu van je decoder om 20.35 uur, of om 21.10 uur op het Ketnet-kanaal voor de versie met open audiodescriptie voor iedereen. Je vindt alle programma's met audiodescriptie en de audiogidsen ook op VRT MAX.

 

Dertigers

Een hechte vriendengroep deelt lief en leed. De vrienden worstelen ieder op hun manier met de uitdagingen van hun generatie en levensfase.

Dertigers © VRT

Praktisch:

Vanaf maandag 13 maart 2023 van maandag tot donderdag rond 21:30 uur op VRT 1 met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Een dag later kan je op het Ketnet-kanaal terecht voor de herhaling met open audiodescriptie om 21:00 uur. Je vindt de volledige reeks ook terug op VRT MAX in de categorie audiodescriptie.

 

De studio's

Vijf vrienden willen hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem.
 

De studio's © VRT

Praktisch:

Deze reeks is momenteel exclusief te vinden op VRT MAX. Surf dus snel naar de website of ga in de app naar de categorie audiodescriptie en ontdek deze reeks met AD alsook onze audiogids met beknopte beschrijvingen van de personages.

 

Onze natuur

Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten.
 

Kids on the block © VRT

Praktisch:

Je kan de aflevering van ‘Onze Natuur’ meteen bekijken op VRT MAX.

 

1985

Het verhaal van een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis. '1985' is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de woelige jaren 80, toen de 'Bende van Nijvel' volop terreur zaaide.

1985 Thomas Nolf

Praktisch:

Je vindt de reeks terug VRT MAX in de categorie Audiodescriptie.

Het verhaal van Vlaanderen

Tom Waes duikt op onnavolgbare wijze in onze geschiedenis. Beleef historische ontdekkingen, Vlaamse veldslagen of spraakmakende romances vanop de eerste rij.

Praktisch

Je vindt de reeks terug VRT MAX in de categorie Audiodescriptie.

De studio's

Vijf vrienden willen hun droom najagen: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem.

 

De studio's © VRT

Praktisch:

Deze reeks is momenteel exclusief te vinden op VRT MAX. Surf dus snel naar de website of ga in de app naar de categorie audiodescriptie en ontdek deze reeks met AD alsook onze audiogids met beknopte beschrijvingen van de personages.

 

Chantal

Vlaamse politiereeks met in de hoofdrol inspecteur Chantal Vantomme van politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land.
 

Praktisch
De afleveringen van ‘Chantal’ met audiodescriptie zijn uiteraard  terug te vinden op VRT MAX in de categorie Audiodescriptie. Daar vind je ook de audiogids met bijkomende informatie over de belangrijkste personages en locaties. 

 

De Ridder

De jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder voert haar eigen strijd voor meer rechtvaardigheid.
 

De Ridder © VRT

Praktisch:

Je kan alle afleveringen  bekijken op VRT MAX in de categorie Audiodescriptie.

Hoodie

De zestienjarige Pieter gebruikt, samen met een stel nieuwe vrienden, zijn parkourtalent om de criminaliteit in de Brusselse wijk 'Vrijbeek' te bestrijden.

Hoodie © VRT

Praktisch:

De versie met audiodescriptie kan je bekijken op Ketnet.be, de Ketnet-app en VRT MAX in de categorie Audiodescriptie.

Op VRT MAX vind je tevens onze audiogids waarin de personages, de parkoursprongen en de fictieve Brusselse wijk Vrijbeek uitgebreid beschreven worden.

3Hz

Spannende reeks vol actie en avontuur, over een jonge held en zijn vrienden die het moeten opnemen tegen een haast onmogelijk grote vijand: de farmareus EternoFarma.

3Hz © VRT

Praktisch:

De eerste vier afleveringen van 3Hz zijn vanaf maandag 3 juli 2023 te zien op VRT MAX, ketnet.be en de Ketnet-app. De volgende afleveringen worden met mondjesmaat toegevoegd. Hou de sites en de app in de gaten!

De versie met audiodescriptie vind je op VRT MAX in de categorie Audiodescriptie. Op VRT MAX vind je ook onze audiogids waarin de belangrijkste personages en locaties uitgebreider beschreven worden.

 

Hoe worden uitzendingen met audiodescriptie gemaakt?

Dossier: toegankelijkheid

Meer over audiodescriptie

Kijk VRT MAX met audiodescriptie

Zonder afspraak – Tussen droom en daad staat… je familie

Audiodescriptie bij WK-wedstrijden van de Rode Duivels

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht

Nieuw op Eén: 1985 – Prestigieuze fictiereeks over de turbulente jaren ‘80

Volg De Rode Duivels met audiodescriptie

Een Belgisch piratenverhaal met Hollywood-allures

It's a man's world... en toen kwam Chantal