maandag 01 juli 2024
01 juli 2024

Streamingslinks radio

Nieuwe streamingslinks voor de VRT-radionetten geldig vanaf 4 maart 2022.

Update 13/07/2023: Wegens een migratie naar een nieuwe streaming partner, werden er de laatste maanden bij externe partijen als TuneIn, radioplayer, etc. nieuwe radiostreams in dienst genomen. We weten echter dat niet alle partijen tijdig gewisseld zijn, waardoor u misschien naar deze pagina gestuurd werd. Gelieve contact op te nemen met de leverancier van uw streamingsdienst of hardware om dit opgelost te krijgen.

Voor Sonos gebruikers weten we dat er momenteel nog geen gebruik gemaakt wordt van onze nieuwe streams en ook Sonos is hiervan op de hoogte. Het advies van Sonos is Radioplayer te activeren binnen de Sonos app en zo de VRT radiostreams te beluisteren tot de update bij hen is doorgevoerd.

 

Onze radiostreams zijn ook te beluisteren via andere platformen dan die van VRT. Een aantal mensen doen bijvoorbeeld een beroep op streamingdiensten als TuneIn of vTuner om naar VRT te luisteren. Vaak ook onbewust omdat bepaalde hardware audiosystemen (Sonos, HEOS, Samsung,…) onze radiozenders via deze streamingdiensten aanbieden.

Om ook deze luisteraars goed te blijven bedienen, voorzag VRT de belangrijkste streamingdiensten reeds van de nieuwe url’s, dus ook hier kan u als gebruiker probleemloos verder luisteren.

Daarnaast zijn er nog een reeks kleinere apps en diensten die ook onze streams aanbieden, zonder dat we daar als VRT een duidelijk zicht op hebben. Om ook via die diensten te kunnen blijven luisteren, biedt VRT hieronder een overzicht van de streaming-url’s.

Deze streams mogen gebruikt worden weliswaar zonder commercialisering en binnen het wettelijk kader waarbinnen VRT werkt.

VRT Radio 1

 

VRT Radio 1 - Classics

 

VRT Radio Bene

VRT Radio 2 Antwerpen

VRT Radio 2 Limburg

 

VRT Radio 2 Oost-Vlaanderen

 

VRT Radio 2 Vlaams-Brabant

 

VRT Radio 2 West-Vlaanderen

 

VRT Radio 2 Unwind


VRT Klara

 

VRT Klara Continuo

 

VRT Studio Brussel

 

VRT Studio Brussel - Zware Gitaren

 

VRT Studio Brussel - De Tijdloze

 

VRT Studio Brussel - Vuurland

 

VRT Studio Brussel UNTZ

 

VRT Studio Brussel - De Jaren Nul

 

VRT MNM

 

VRT MNM R&Beats

 

VRT MNM Hits

 

VRT MNM Throwback

 

VRT Ketnet Hits

 

VRT NWS

WIJZIGING DE LAGE LANDENLIJST

VRT voerde enkele wijzigingen door in het aanbod van zijn online muziekstreams. De “Radio 1 Lage Landenlijst” wordt voortaan niet meer als stream aangeboden maar vervangen door aanbod op maat dat je als muziekliefhebber op elk moment van de dag kan kiezen en beleven.

Ben je fan van Nederlandstalige muziek ? Binnen VRT MAX kan je bijvoorbeeld op het Radio 1-kanaal of via de aparte muziekpagina van VRT MAX de volledige Radio1- Lagelandenlijst die in september werd uitgezonden beluisteren en herbeluisteren. Maar ook de playlist volgen, naar je favoriete nummers uit de lijst scrollen en zo verder. Wanneer en hoe jij het wil. Kijk zeker al eens via deze link.

Verder verzamelen we nu op VRT MAX al ons aanbod  over Nederlandstalige artiesten. Zoals alle muziekoptredens (bijvoorbeeld de Radio 1 sessies, Live in de loft van Radio 2), podcasts als “De Dikke Delvaux”, alle uitzendingen van Belpop en Belpop Late night (zowel het Radio 1-programma als de Canvasreeks), videoreeksen over Nederlandstalige artiesten (bv Achter de artiest) enz… . We wensen je veel kijk- en luisterplezier met dit vernieuwde aanbod.

WIJZIGING HOORAY

VRT voerde enkele wijzigingen door in het aanbod van zijn online muziekstreams. Voor liefhebbers van Hiphop wordt Hooray voortaan niet meer als stream aangeboden maar vervangen door aanbod op maat dat je als muziekliefhebber op elk moment van de dag kan kiezen en beleven.

Op de muziekpagina’s van VRTMAX kan je makkelijk Hiphopshows als Abbatoir Anvers van Studio Brussel of MNM R&Beats vinden en beluisteren, naast de muziekvideo’s van MNM en Studio Brussel met hiphopartiesten (b.v. live sessie Coely)  of docu’s over lokale hiphopartiesten (b.v. Plan A, Stier en Schorpioen) en nog veel meer. We wensen je veel kijk- en luisterplezier met dit vernieuwde aanbod.