Sporza

Sporza laat Vlaanderen toe om sportactiviteiten op elk niveau mee te beleven.

Sporza neemt het op zich om van de populaire sporten sociale gebeurtenissen te maken en kleine sporten te doen begrijpen en bewonderen. Het merk bedient zowel de sportfan als de sporttechnicus, door de sportwereld nauw te volgen vanuit verschillende standpunten. Sport biedt ook een blik in de samenleving, van sportbeleving in andere culturen tot sport als identiteitsvorming voor jonge sporters.

Rupert De Weerd
© VRT - 2016

Radio

Op Radio 1 zijn er de vaste Sporza-afspraken op zaterdagavond en zondagmiddag. Naargelang van de actualiteit wordt sport ook gebracht in andere Radio 1-programma's. Sporza op de radio houdt u op de hoogte van onder andere de voetbalcompetitie, wielerwedstrijden, tennis, atletiek, basketbal en volleybal. En natuurlijk zorgt de sportredactie voor analyse en duiding.

Televisie

Op televisie verzorgt Sporza de rechtstreekse verslaggeving van tal van sportevenementen. Daarnaast bieden andere programma's (zoals Het journaal) u een overzicht van alle andere sporthoogtepunten zodat u niets mist.

Online

Sporza.be gidst de mediagebruiker naar de sportinformatie die hem boeit. De sportliefhebber kan ook via een onlinescorebord op de hoogte blijven van het scoreverloop in verschillende competities.

Volg Sporza op de sociale media

App

Sporza.be beschikt over twee apps op iOS en Android: Sporza en Sporza voetbal.

Als mobiele gebruiker kan u ook surfen naar m.sporza.be. en naar m.live.sporza.be voor een optimale gebruikservaring.

Heeft u zelf sportnieuws?

Persberichten, kalenders en andere informatie die voor Sporza bestemd is, kunnen gemaild worden naar nieuws@vrt.be. De sportredactie selecteert autonoom uit de vele persberichten die items die zij relevant vindt om te brengen in de nieuws- en duidingsprogramma’s op radio, tv en online. We danken u alvast voor de informatie.

Vermeld alle gegevens

Belangrijk zijn datum, plaats, uur, een korte omschrijving van het evenement en het telefoonnummer van een contactpersoon.

Vermeld het onderwerp

Vermeld indien mogelijk het onderwerp, de datum en de plaats in de onderwerpregel van uw mail, dat maakt het makkelijker om de binnengekomen berichten te sorteren.

Bijlage

Geef bij voorkeur alle informatie mee in de mail zelf. Een bijlage kunt u gebruiken voor extra achtergrondinformatie zoals een programmafolder of persdossier. Uw persbericht tegelijkertijd als bijlage versturen hoeft dus niet.

Gerelateerd