vrijdag 25 augustus 2017
25 augustus 2017

Nieuwe CIM-cijfers: VRT-radio staat sterk

Het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) heeft vandaag  de nieuwe luistercijfers bekend gemaakt.

© VRT - Frederik Beyens

De VRT-radionetten houden hun sterke positie van de vorige metingen vast. Dat blijkt uit de nieuwe luistercijfers die het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) vandaag bekend heeft gemaakt. Samen hebben de radionetten van VRT – Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM – een marktaandeel van 64,4 procent.

Els Van de Sijpe, manager radio: “Opnieuw kan VRT radio mooie luistercijfers voorleggen. Elk op hun manier slagen onze netten er dagelijks in om een herkenbare en vertrouwde compagnon te zijn voor hun luisteraars. Radio 2 en MNM laten opnieuw stijgingen optekenen: Radio 2 bereikt dagelijks ruim 1,3 miljoen Vlamingen, MNM blijft de grootste zender bij jongeren (12 tot 24 jaar). Studio Brussel blijft zeer stabiel, Klara kent een lichte daling net als Radio 1. Dat is niet onlogisch, Radio 1 is de referentie voor nieuws en informatie. De actualiteit was dit jaar minder hectisch tijdens de periode waarin werd gemeten, van april tot juni: in 2016 was dat vlak na de aanslagen, en tijdens de Brexit en het Europees Kampioenschap voetbal.”

Het cijfer dat het meest in het oog springt is de nieuwe stijging bij Radio 2

Jan Knudde, nethoofd Radio 2: “Wat een heerlijke vaststelling dat Radio 2 volgens deze nieuwe cijfers groeit bij alle leeftijdsgroepen. Als de grootste familie willen wij verschillende generaties verbinden met optimisme, een brede muziekmix en verhalen van echte mensen. Dat alle generaties dit weten te smaken, is het mooiste compliment dat onze luisteraars ons kunnen geven.”

CIM-CIJFERS - GOLF 2/2017 (01.04.2017-04.07.2017)

Dit zal u misschien ook interesseren?