vrijdag 15 maart 2019
15 maart 2019

Duivelse +school-actie

Ketnet bezorgde vijf winnende scholen een schitterende dag met de Rode Duivels.

Vrijdag 8 juni 2018 —  Eind maart gingen de Rode Duivels en Ketnet opnieuw op zoek naar vijf Duivelse +scholen.

Van de deelnemende scholen werd dit jaar verwacht om een creatieve actie uit te werken om Pleegzorg Vlaanderen in de kijker te zetten. Heel wat lagere scholen uit Vlaanderen en Brussel gingen deze uitdaging aan en staken de handen uit de mouwen. Op 8 juni was het eindelijk zover en stuurde Ketnet enkele Rode Duivels naar de winnende scholen.

Sint Augustinus Brakel

Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker kregen tijdens het bezoek meer te horen over het WK voor Pleegzorg dat de leerlingen organiseerden. Daarnaast zongen ze vol enthousiasme een zelfgemaakt Volkslied voor Pleegzorg.

Vrije Basisschool Bellegem

Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen brachten een bezoekje aan de enthousiaste leerlingen van de Vrije Basisschool Bellegem.

Zij vertelden honderduit over hun sleepover actie. Iedereen van het 3de tot het 6de leerjaar kon intekenen om eens een nachtje bij een ander gezin te gaan slapen of om zelf een ander kind in het gezin op te nemen. 

GO Basisschool Klim Op Zandbergen

LUKAS DE MAN

Romelu Lukaku en Thibaut Courtois kregen van de leerlingen alles te horen over de knuffel-actie die georganiseerd werd.

Gedurende twee dagen wisselden de kinderen van knuffel en moest iedereen zorg dragen voor de knuffel van een klasgenootje. 

H Pius X Instituut Antwerpen

Rode Duivels Jan Vertonghen en Mousa Dembélé werden hartelijk ontvangen in het Pius X Instituut. 

Samen met de leerlingen maakten ze een groot warm hart op de speelplaats. De leerlingen zongen uit volle borst hun zelfgemaakte lied. 

Heilig Hart Instituut Heverlee

De leerlingen uit het Heilig Hart Instituut kregen niemand minder dan Dries Mertens, Simon Mignolet en Koen Casteels op bezoek. De leerlingen vertelden over de acties die ze organiseerden voor Pleegzorg. De vijfdejaars maakten het de doelmannen niet makkelijk tijdens een penalty-les. 

Duivelse +school: de finale  op 8 juni om 18.05 uur. De reportage wordt de volgende dagen nog enkele keren herhaald en is ook online beschikbaar op ketnet.be en in de app.

Het WK op Ketnet

Elke dag van het WK, van 14 juni tot 15 juli, zijn de Ketnet-wrappers helemaal in WK-sfeer. Ze volgen het verloop van het tornooi op de voet en supporteren samen met alle Ketnetters mee.

Daarnaast krijgt Kenji Gooris, de kleinzoon van Jean-Marie Pfaff, in 8 how to video's voetbaltips en trics van een profvoetballer. Deze video's zijn te bekijken via ketnet.be, de app en op youtube.

 

Dit kan u misschien ook interesseren?

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen eenzaamheid

Het ABC van VRT met de P van ... Publieke meerwatte? Publieke meerwaarde! Hoe VRT media maakt die er écht toe doen

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”