maandag 16 juli 2018
16 juli 2018

Nieuwe Cim-meting bewijst populariteit radio

Nieuwe Cim-meting bewijst solide populariteit van het medium radio.  VRT-zenders zetten sterke resultaten neer, MNM bereikt dagelijks ruim een kwart van de jongeren.

Woensdag 27 juni 2018 — Alweer sterke resultaten voor de VRT-radiomerken: Met een marktaandeel van 8,4 procent doet Radio 1 het goed als breed actuanet, Radio 2 blijft een fenomeen met ruim 30 procent marktaandeel, MNM is de populairste jongerenzender (12- tot 24-jarigen), Studio Brussel bevestigt als muziekzender met een levendige online community en Klara bewijst zich als vaste waarde met een stabiel marktaandeel. De vernieuwde meetmethode (*) van het CIM laat bovendien hoge bereikcijfers voor het medium radio optekenen: ruim 8 op de 10 Vlamingen luisteren dagelijks naar de Radio.

Els Van De Sijpe, manager radio: “We zijn heel tevreden met deze resultaten. Elke dag luisteren bijna 3,2 miljoen mensen naar ons radio-aanbod: Om mee te zijn, zich te laten verrassen, iets te ontdekken of te beleven. We bereiken ook veel jongeren, MNM bereikt dagelijks ruim 1 op 4 jongeren. Om de radiobeleving te versterken, zetten we ook volop in op acties en events samen met ons publiek, zoals – in deze gemeten periode- De Strafste School, het Klarafestival, de Classics 1000 of tal van muzieksessies. Daar voelen we het enthousiasme. En via onze apps en sociale media blijven we altijd en overal heel dicht bij onze luisteraars.”

(*) Het CIM meet vanaf nu met een vernieuwde methode. In de vorige methode vulde het grootste deel van de respondenten het dagboekje in op papier. Nu vult een veel groter deel het dagboekje online in en dat kan invloed hebben op de resultaten. Daardoor is vergelijken met het verleden moeilijk. Deze golf is dus een nieuwe nulmeting voor de toekomstige cijfers. Hier kan u meer informatie vinden over de nieuwe meetmethode: https://www.cim.be/nl/media/radio/23

CIM-CIJFERS - 01.01.2018-06.05.2018

Markaandeel 12+

tabel marktaandelen 12+ radio januari-april 2018

Gemiddeld dagbereik (x 1000)

tabel gemiddeld dagbereik radio  in absolute cijfers  (x1000)

Gemiddeld dagbereik (%)

tabel gemiddeld dagbereik radio in percentages

Gemiddelde dagelijkse luisterduur

tabel gemiddelde dagelijkse luisterduur in minuten

Dit kan u misschien ook interesseren?