Hoe kan je de VRT in het buitenland volgen?

Of je nu onderweg bent naar het werk, in de sofa zit of op reis vertrekt, de VRT volgt jou overal. Via apps, websites en sociale media wil de publieke omroep haar diverse doelgroepen te allen tijde bereiken.

Dat de VRT Vlamingen ook in het buitenland wil bereiken, wordt duidelijk uit de brede waaier aan online content. Wereldwijd volgen Vlamingen het VRT-aanbod op alle relevante platformen. Het nieuwste product is de VRT NU-app, die al meer dan 44.000 keer werd gedownload.

Ik ga op reis en ik neem mee…

VRT NU

VRT NU is het gratis online videoplatform van de VRT, dat beschikbaar is via de website of de app. Het platform biedt het Vlaamse publiek het VRT-aanbod op een manier die aan de behoeftes van de mediagebruiker beantwoordt, nu en in de toekomst. Mediagebruikers kunnen onder andere het aanbod van Eén, Canvas, Ketnet en Ketnet Jr. gratis opvragen of televisieprogramma’s live volgen. Ook bezorgt VRT NU video-content van het VRT-radio-aanbod en archiefitems en -programma’s.

 • Sinds de lanceerdatum (1 augustus 2018) is de VRT NU-app al meer dan 44.000 keer gedownload.
 • Iedereen met een domicilie in België kan VRT NU gebruiken. En dat volledig gratis én 24/7. 
 • Ook programma’s met audiodescriptie of met Vlaamse Gebarentaal zijn beschikbaar via VRT NU. De ondertiteling kan geactiveerd worden door op het ondertitelicoon te klikken.

Online radio

De VRT volgt haar luisteraars op verschillende manieren met muziek, duiding en entertainment:

 • via de eigen radio-apps van de VRT-radionetten, die zowel in iOS- als in Androidomgeving beschikbaar zijn. Al meer dan 450.000 luisteraars hebben de verschillende VRT-radio-apps gedownload.
 • via de website en app van de online radiospeler Radioplus.be. Radioplus is een platformonafhankelijke webapplicatie en werkt zowel via computer als tablet en smartphone. Luisteraars kunnen er hun favoriete VRT-radionetten op de voet volgen. De internetradiospeler van de VRT biedt naast de radio-uitzending ook verschillende extra’s zoals de titel van een nummer, de playlist van een programma, programma’s die herbeluisterd kunnen worden of een beeld vanuit de studio (via een webcam). 
 • via online-radiospelers van private initiatieven.

In Europa zijn zowel Radio 1 als Radio 2 via satelliet 24 uur per dag gratis (free-to-air) te beluisteren. Buiten Europa is Radio 1 via satelliet te horen. 

Websites en sociale media

Het aanbod van de VRT is ook op onlineplatformen en via sociale media maximaal terug te vinden. Elk VRT-merk heeft een eigen website en is actief op de sociale media. Daardoor kan VRT-content ook door de gebruikers zelf worden gedeeld. Via de websites en sociale media kunnen Vlamingen, in binnen- én buitenland, relevante informatie opzoeken en foto’s en filmpjes bekijken.

 • Dagelijks surfen meer dan 1.070.000 unieke bezoekers naar een van de VRT-websites. 
 • Er zijn elke dag meer dan 1.300.000 videostarts op de VRT-speler, Facebook en YouTube samen.
 • De VRT-aanbodsmerken hadden eind 2017 samen 2.344.711 Facebookfans, 1.545.257 Twittervolgers en 402.938 Instagramvolgers.

BVN

Vlamingen (en Nederlanders) die in het buitenland verblijven, kunnen hun favoriete televisieprogramma’s volgen op BVN. BVN staat voor 'het Beste van Vlaanderen en Nederland' en is daarmee dé Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland. BVN is wereldwijd 24 uur per dag via meerdere satellieten te ontvangen. Het is nu ook mogelijk om live naar BVN te kijken via de livestream op BVNLIVE.

BVN is er voor zij die:

 • een paar weken op vakantie gaan en op de hoogte willen blijven van de actuele ontwikkelingen in Nederland en België.
 • geen enkele aflevering van hun favoriete serie willen missen. 
 • langere tijd naar het buitenland vertrekken maar toch via BVN het nieuws, de taal en cultuur van het moederland willen blijven volgen.

 

Meer informatie

vrijdag 17 augustus 2018
17 augustus 2018