maandag 10 juli 2023
10 juli 2023

Ik ga op reis en ik neem mee... VRT!

Op vakantie? VRT reist met je mee! Dankzij VRT MAX hoef je je favoriete programma’s ook deze zomer niet te missen. 

© VRT - Robbie Depuydt

Om het volledige aanbod van VRT vanuit het buitenland te bekijken of te beluisteren, moet je wel even je Belgisch domicilie bewijzen.

Wat moet ik doen om VRT MAX in het buitenland te volgen?

  • Als je gedomicilieerd bent in België, kan je VRT MAX gratis gebruiken binnen de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen. Dat kan door een eenvoudige verificatie met je gsm of met je Burgerprofiel via de Vlaamse overheid. Doe je dat niet, dan zal je enkel eigen producties kunnen bekijken en geen aangekochte programma’s.

  • Kijk je als Belg buiten de EU? Dan kan je nog steeds genieten van een deel van het aanbod van VRT MAX. Dat kan door een eenvoudige verificatie met je Belgisch gsm-nummer of met je Burgerprofiel via de Vlaamse overheid. Doe je dat niet, dan zal je enkel eigen producties kunnen bekijken en geen aangekochte programma’s.

  • Wil je VRT volgen in Wallonië en Nederland? Dan zijn er nog meer mogelijkheden. Meer info vind je hier.

  • Ben je Belg maar heb je geen Belgisch adres? Dan heb je niet automatisch het recht om naar onze programma’s te bekijken. De wetgeving baseert zich immers niet op nationaliteit, maar op domicilie. Om onze eigen producties op VRT MAX te kunnen bekijken, moet je jezelf als Belg registreren en bewijzen dat je de Belgische nationaliteit hebt. Hiervoor moet je je eenmalig registreren via het portaal van de Vlaamse overheid, via itsme of e-id. Daarna kan je je identiteit bevestigen in jouw VRT-profiel. 

Wat kan ik bekijken/beluisteren op VRT MAX?

VRT MAX is het gratis online platform van VRT, dat je bekijkt via de website of de app. Je kan kijken naar het aanbod van VRT 1, Canvas, Ketnet, Ketnet Junior en VRT MAX. Bovendien kan je er ook onze programma’s live volgen.

Ook programma’s met audiodescriptie of met Vlaamse Gebarentaal zijn beschikbaar via VRT MAX. Ondertiteling met of zonder Closed Captions kan geactiveerd worden door op het ondertitelicoon te klikken.

Daarnaast zijn ook onze VRT-radiomerken live te volgen via VRT MAX, zowel met audio als in beeld. Verder kan je via ons platform eerder uitgezonden radioprogramma’s herbeluisteren en het volledige aanbod podcasts van VRT terugvinden.

 

 

Dossier: Ontvangstmogelijkheden

Meer over Ontvangstmogelijkheden

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Ik ga op reis en ik neem mee... VRT!

Radio 1 viert Tom Lanoye met podcast 'Viva Lanoye'

VRT NWS-podcast ‘Waar is Zuster Gabrielle?’ haalt 1 miljoen starts en verplettert VRT-podcastrecord

Studio Brussel lanceert podcast 'Quiz quiz hoera!'

Sandermans Zaken: nieuwe MNM-podcast duikt in smartphones van BV’s

Hang aan Johan Op de Beecks lippen met tweede deel van 'De Franse Revolutie'

Sporza lanceert nieuwe podcast Wielerclub Wattage