dinsdag 06 april 2021
06 april 2021

Hoe kan je VRT in het buitenland volgen?

23 september 2022 — Zit je in het buitenland, maar wil je VRT toch nog blijven volgen? Goed nieuws: VRT is ook in het buitenland beschikbaar via websites, apps en sociale media.

© VRT - Robbie Depuydt

Wie vandaag in het buitenland zit, hoeft niets te missen van het VRT-aanbod. De publieke omroep beschikt over een breed scala aan programma’s die beschikbaar worden gesteld op verschillende platformen. 

In het kort

Hoe kunnen Vlamingen in het buitenland VRT volgen?

 • VRT MAX
  Heb je een officieel adres in Belgische? Dan kan je in Europa met je VRT-profiel genieten van het hele aanbod van VRT MAX. Buiten Europa kan je een fijn deel van het VRT MAX aanbod bekijken waarop we de internationale rechten hebben.

Studenten Nederlands en leerkrachten Nederlands uit het buitenland kunnen een aanvraag indienen om VRT MAX te gebruiken via de klantendienst van VRT.

 
 • VRT-radio

  Vlamingen die vanuit het buitenland live VRT-radio willen luisteren, kunnen dat via het online platform van VRT (vrtmax.be), beschikbaar voor zowel pc, tablet als smartphone. Daarnaast hebben alle radiomerken hun eigen app (waarin alle VRT-radiozenders live te beluisteren zijn). Ook via andere internetradiospelers is het mogelijk om naar VRT-radio te luisteren (zoals Radioplayer en TuneIn).

   

Ik ga op reis en ik neem mee...

VRT MAX

Vlamingen in het buitenland kunnen gebruik maken van VRT MAX.  Alle informatie vind je hier:  https://www.vrt.be/nl/aanbod/kijk-en-luister/kijk-en-luister-buiten-vlaanderen/

VRT MAX is het gratis online videoplatform van VRT,dat je bekijkt via de website of de app. Je kan gratis kijken naar het aanbod van Eén, Canvas, Ketnet en Ketnet Junior. Je kan ook programma’s live volgen. Onze programma’s blijven tot dertig dagen na de uitzenddatum op beschikbaar. Ook biedt VRT MAX video’s van de VRT-radiomerken aan, net als archiefbeelden en -programma’s.

 • Als je gedomicilieerd bent in België, kan je VRT MAX gratis gebruiken binnen de EU. Dat kan door een eenvoudige verificatie met je gsm of met je Burgerprofiel via de Vlaamse overheid. Doe je dat niet, dan zal je enkel eigen producties kunnen bekijken en  geen aangekochte programma’s.
 • Kijk je als Belg buiten de EU? Dan kan je nog steeds genieten van een deel van het aanbod van VRT MAX. Dat kan door een eenvoudige verificatie met je Belgisch gsm-nummer of met je Burgerprofiel via de Vlaamse overheid. Doe je dat niet, dan zal je enkel eigen producties kunnen bekijken en geen aangekochte programma’s.
 • Ook programma’s met audiodescriptie of met Vlaamse Gebarentaal zijn beschikbaar via VRT MAX. De ondertiteling kan geactiveerd worden door op het ondertitelicoon te klikken.

 

 

Online radio

Radioliefhebbers kunnen hun favoriete radiozender blijven volgen in het buitenland voor muziek, duiding en entertainment:

 • via de eigen radio-apps van de VRT-radionetten, die zowel in iOS- als in Androidomgeving beschikbaar zijn. 
 • via de website of app van VRT MAX.
 • via het digitaal radioplatform Radioplayer.be, waarop je alle radiozenders én extra digitale extensies (bv. De Tijdloze, Klara Continuo en Benebene) kan beluisteren van VRT, DPG Media en Mediahuis
 • via online-radiospelers van private initiatieven.

Websites en sociale media

Het aanbod van VRT is ook op onlineplatformen en via sociale media terug te vinden. Verschillende VRT-merken hebben een eigen website en zijn actief op de sociale media. Ook in het buitenland kunnen Vlamingen op die platformen terecht voor foto’s, filmpjes en extra informatie. 

Meer informatie

Dossier: Ontvangstmogelijkheden

Meer over Ontvangstmogelijkheden

Hang aan Johan Op de Beecks lippen met tweede deel van 'De Franse Revolutie'

Hoe kan je VRT in het buitenland volgen?

Sporza lanceert nieuwe podcast Wielerclub Wattage

'Waar is zuster Gabrielle?': VRT NWS onderzoekt verdwijningszaak uit 1982

Radio2 Benebene breidt programmatie uit

VRT schakelt audioversnelling hoger

2022… het jaar van de podcast

Podcast: Club Angst