Bedankingsweekend voor 30 jaar Kom op tegen Kanker

Eén en Kom op tegen Kanker organiseren een bedankingsweekend vol verrassingen naar aaanleiding van 30 jaar Kom op tegen Kanker

De beer zal de komende vier dagen Vlaanderen doorkruisen.

Kom op tegen Kanker bestaat 30 jaar. In die periode zijn er bergen verzet. En dat was enkel mogelijk dankzij de steun en de inzet van ontzettend veel donateurs, actievoerders en vrijwilligers in heel Vlaanderen. Eén en Kom op tegen Kanker willen dan ook iedereen bedanken die gedurende de voorbije 30 jaar zijn of haar steentje heeft bijgedragen. 

Bedankingsweekend vol verrassingen vanaf 2 mei

Vanavond kondigde Frank Deboosere tijdens het weerbericht aan dat Eén en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar slaan voor een heus bedankingsweekend vol verrassingen, van donderdag 2 mei tot en met zondag 5 mei, naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van Kom op tegen Kanker. Eén en Kom op tegen Kanker organiseren dit weekend 30 symbolische bedankingsmomenten voor een aantal mensen die zich in de loop van al die jaren hebben ingezet voor het goede doel. Dat gaat van kleine dank-je-wels tot grote verrassingen. 

Morgen weer met meer beer

Voor de bedankingen doen Eén en Kom op tegen Kanker onder andere een beroep op hun levensgrote knuffelbeer De beer zal de komende vier dagen Vlaanderen doorkruisen. Hij deelt knuffels uit aan iedereen die meewerkt om de droom van Kom op tegen Kanker te realiseren: een wereld waarin we geen geliefden meer verliezen aan kanker.

Eén brengt van woensdag- tot en met zondagavond een kort videoverslag van de bedankingen waarmee Eén en Kom op tegen Kanker die dag mensen hebben verrast. Ook op de Facebook- en Instagrampagina van Eén en Kom op tegen Kanker worden er de komende dagen foto's en video's gedeeld.

Op de website van Eén wordt op een tijdslijn het hele weekend lang beelden verzameld van de 30 acties

De beer van Eén en Kom op tegen Kanker zit niet stil. Op donderdag deelt hij knuffels uit in Antwerpen; op vrijdag in Aartselaar en Bilzen. Zaterdag kan iedereen de beer tegen het lijf lopen in Halle en Gent. Op zondag is de beer dan weer te vinden in Torhout.

Kom op tegen Kanker blijft nodig

Eén en Kom op tegen Kanker bedanken iedereen niet alleen voor hun uitvoerige inzet, maar roepen heel Vlaanderen ook op om zich te blijven inzetten. Want er is nog veel te doen: nog steeds krijgen in Vlaanderen gemiddeld 111 mensen per dag of 5 mensen per uur te horen dat ze kanker hebben. Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste. En 1 patiënt op 3 sterft aan de ziekte. Er is dus nog een lange weg te gaan, en daarbij hopen Eén en Kom op tegen Kanker ook de komende 30 jaar de steun van alle Vlamingen te krijgen.

Dossier: Gemeenschapsvorming
donderdag 02 mei 2019
02 mei 2019

Meer over Gemeenschapsvorming

Zes mama's delen met Kristel Verbeke hun verhaal over armoede

"Beknotten van de vrijheid is het ergste dat er is."

Tijs Vanneste start met negen jongeren De Kemping

40% van kwetsbare gezinnen kan geen lidgeld voor hobby betalen

Week van de zorg: VRT zet schijnwerpers op iedereen die zorgt

'You'll never walk alone' verenigt Europa opnieuw

"Verbinden is meer dan ooit nodig"

De Wereld van Sofie lanceert Fancy Friday