maandag 06 mei 2019
06 mei 2019

Christophe Lambrecht [1970-2019]

Studio Brussel-presentator Christophe Lambrecht is op 48-jarige leeftijd overleden. "Studio Brussel is zijn stem kwijt", reageert nethoofd Jan Van Biesen verslagen op het plotse overlijden.

Christophe Lambrecht © VRT Lies Willaert

Studio Brussel-presentator Christophe Lambrecht is op 48-jarige leeftijd overleden. Zijn plotse overlijden valt ook zijn collega's bij Studio Brussel bijzonder zwaar. Nethoofd Jan Van Biesen: "We verliezen de warmste collega die we hadden. Hij was een minzaam, fantastisch mens."

Christophe Lambrecht was een icoon van Studio Brussel. Hij presenteerde er 20 jaar lang, sinds 1999. Daarvoor werkte hij onder meer voor Woestijnvis en VTM. Christophe was een van de drie presentatoren van de eerste editie van de geldinzamelmarathon Music for Life in 2006. Als presentator van het programma "Music@Work" heeft hij ook zijn stempel gedrukt op het voormiddagblok van Studio Brussel. 

Ik ben sprakeloos. We verliezen de mooiste en warmste stem die ooit op StuBru te horen was.

Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen

Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen: "Christophe was de meest geliefde mens van heel onze vloer, we noemden hem minzaam ‘den nonkel’. Elke dag ging ik bij hem als eerste langs om hem eens vast te nemen. Het was mijn vast ritueel. Christophe was de meest warme persoonlijkheid van ons allemaal. Christophe ademde radio en muziek op een onnavolgbare manier: hij had een enorme feel, een luisterend oor en een enorme passie voor muziek. Ik ben sprakeloos. We verliezen de mooiste en warmste stem die ooit op StuBru te horen was.”

Voor Jan Van Biesen was Christophe dé stem van de zender: "Christophe heeft op alle mogelijke manieren zijn stempel gedrukt op Studio Brussel. Als radiomaker was hij ongeëvenaard en hij presenteerde op een onnavolgbare manier. En die stem. Wij verliezen hier vandaag onze stem."

Rust zacht, lieve nonkel. We gaan je missen.

Collega's bij Studio Brussel

De collega's van Studio Brussel zijn erg geschrokken: "Vandaag hebben wij afscheid moeten nemen van onze Christophe Lambrecht. Hij werd 48 jaar. We kunnen dit nieuws echt niet vatten. We wensen zijn familie, zijn vrienden en al zijn trouwe luisteraars alle sterkte toe. Rust zacht, lieve vriend." 

Ook Tomas De Soete, die veel met Christophe heeft samengewerkt, reageert verslagen op het plotse overlijden: "Christophe was een warme en goeie vriend en een gedroomde collega. Ik kan het amper geloven. Niemand zag dit aankomen."

De VRT biedt haar medeleven aan, aan familie, vrienden, collega's en luisteraars van Christophe.

In een brief van Paul Lembrechts aan de collega's van Studio Brussel zegt de CEO van de VRT: "Als ik me een goeie raad mag permitteren, laten we dan vooral koesteren wat Christophe ons heeft geleerd. Niet alleen als groot radioman, maar vooral als mens. Hoe hij als collega toonde dat persoonlijke warmte, vriendschap en aandacht voor elkaar de basis zijn van waaruit eenieder zijn beste zelve kan zijn. Met een warme knuffel er bovenop. Sluit die herinneringen op in je hart. Ze blijven voor altijd bij je" 

Wil u iets kwijt?

Luisteraars die de vertrouwde stem van Lambrecht in het ochtendblok moeten missen, kunnen een bericht voor hem achterlaten op het antwoordapparaat van 078-36 43 64. Die persoonlijke berichten worden op 6 mei na 9 uur op Studio Brussel uitgezonden, tussen de lievelingsplaten van Lambrecht door. 

Aangepaste programmering bij Studio Brussel

Op maandag 6 mei is Studio Brussel niet in staat om te spreken, “we zijn onze stem kwijt” – Studio Brussel laat de hele dag luisteraars aan het woord en draait Christophe zijn favoriete muziek, want Christophe was muziek.

De rest van de week tijdens het blok van 9 tot 12 uur klinkt non-stop muziek. 

Dossier: In Memoriam

Meer over In Memoriam

Laat hier je rouwbetuiging na voor Martine Tanghe

VRT NWS-anker en boegbeeld Martine Tanghe is overleden

Michel De Meyer [1952 - 2023]

2022… voor altijd in onze gedachten

Will Ferdy [1927-2022]

Nicole Josy [1946-2022]

Noureddine Farihi [1957-2022]

Julien Vrebos [1947-2022]