dinsdag 07 mei 2019
07 mei 2019

Eén start opnames GR5

Eén start met opnames van nieuwe psychologische roadthriller 'GR5' met onder andere Boris Van Severen, Lucas Van den Eynde en Violet Braeckman

Cast GR5

Op 8 mei start Eén met de opnames van de nieuwe, psychologische roadthriller GR5, met in de hoofdrollen onder andere Boris Van Severen, Lucas Van den Eynde en Violet Braeckman, in een regie van Jan Matthys. GR5 draait rond vier twintigers die samen het Grote Routepad 5 afstappen, ter herdenking van hun vriendin Lisa. De tocht zal hen voorgoed veranderen: de zware fysieke inspanning en onderlinge spanningen leiden voor iedereen tot een confrontatie met zichzelf, en een zoektocht naar de waarheid achter Lisa's verdwijning.

 

Het verhaal

Lisa legde vijf jaar geleden de GR5 alleen af en verdween plots tijdens de tocht. Het raadsel van haar verdwijning is nooit uitgeklaard. Is ze onderweg een ander leven begonnen? Had ze een ongeluk? Stapte ze zelf uit het leven? Of werd haar iets aangedaan? De laatste woorden in haar dagboek bevestigen een wanhoopsdaad. Nu leggen haar vrienden Zoë, Michiel en Ylena diezelfde tocht af, van de Noordzee over de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot de Rivièra, om Lisa te herdenken. Allen hopen zo hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder heeft een eigen reden om mee op tocht te gaan.

Ook Piet, de vader van Lisa, besluit op het laatste moment mee te gaan. Hij wil onderweg nog een laatste keer uitzoeken wat er met zijn dochter gebeurd is. En Piet is niet de enige die ongevraagd aansluit... Bart, de partner van Ylena, volgt onverwacht enkele etappes van de tocht. Met het dagboek van Lisa en nieuwe getuigenissen hopen de reisgenoten de puzzel te kunnen leggen en Lisa – dood of levend – terug te vinden.

Cast

Uit ervaring weet ik dat 'op tocht' zijn een soort innerlijk kompas kan triggeren

Regisseur Jan Matthys

De hoofdrollen in GR5 worden gespeeld door Boris Van Severen (Over waterBelgicaDe 16), Violet Braeckman (SalamanderOver water), Saïd Boumazoughe (Patser), Laurian Callebaut, Indra Cauwels en verder ook Lucas Van den Eynde (Van vlees en bloedSalamanderMet man en macht), Viv Van Dingenen (WitseThuis) en Michai Geyzen (GirlProfessor T.).

De reeks wordt geregisseerd door Jan Matthys (Quiz me quickIn Vlaamse veldenThe last kingdom), die na een aantal succesvolle internationale producties weer in eigen land is. Het concept en het scenario is van Gert Goovaerts en Lynnsey Peeters (Tom & Harry). GR5 wordt geproduceerd door Zodiak Belgium.

Regisseur Jan Matthys: "Uit ervaring weet ik dat 'op tocht' zijn een soort innerlijk kompas kan triggeren. Vroeg of laat worden we geconfronteerd met onze innerlijke knoop. We staan dan voor de keuze: durven we ernaar kijken, of lopen we er omheen? Vinden we de moed om hem te ontwarren?"

De opnames van GR5 lopen van 8 mei tot eind oktober. Het uitzendmoment wordt later gecommuniceerd.

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'