Opnames Dag Sinterklaas gestart

Opnames nieuwe reeks Dag Sinterklaas zijn volop aan de gang.

V.l.n.r. De Kapiteins, Ramon Iglesias, Zwarte Piet, Sinterklaas, Kneta Knieschijf, De Stafhouder, Professor Van den Uytleg - Conchita - Palomita

Sinterklaas en Zwarte Piet vertoeven momenteel in Antwerpen, want daar zijn de opnames voor een volledig nieuwe reeks ‘Dag Sinterklaas’ volop aan de gang. In deze nieuwe fictiereeks krijgen kinderen een inkijk in het universum van de Sint en al zijn vrienden.

Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: ‘Hoe zet ik mijn schoen klaar?, ‘Waarom komt de Sint met de stoomboot’ of ‘Wat is het lievelingseten van de Sint?’. Doorheen de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage.

Sinterklaas en zijn vrienden

De allereerste uitzending van ‘Dag Sinterklaas’ dateert ondertussen al van meer dan 25 jaar geleden en is deel gaan uitmaken van het collectieve erfgoed van Vlaanderen. De gloednieuwe reeks van ‘Dag Sinterklaas’, opnieuw van de hand van Hugo Matthysen, heeft respect voor dit erfgoed, maar blaast tegelijkertijd een nieuwe wind door het Sinterklaas-universum.
Zo zullen niet enkel Sinterklaas en Zwarte Piet te zien zijn in deze fictiereeks, maar duiken er ook heel wat vertrouwde personages op: Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins zullen regelmatig hun opwachting maken.

Daarnaast verwelkomt ‘Dag Sinterklaas’ ook een aantal gloednieuwe figuren: kijkers zullen onder meer kennismaken met de strenge stafhouder van de Sint, de beschermende Kneta Knieschijf en de enthousiaste Palomita, het nichtje van Conchita.

Sinterklaas dankt...

De Sint wenst deze mensen te danken voor de aangename samenwerking: Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Els Dottermans, Bart Hollanders, Pieter Embrechts, Tine Embrechts, Wim Opbrouck, Nico Sturm, Adriaan Van Den Hoof en Jonas van Thielen.

De reeks wordt geregisseerd door Stijn Coninx en Frank Van Passel naar een scenario van Hugo Matthysen en zal in première gaan op Ketnet in het najaar van 2019.

De nieuwe Dag Sinterklaas is mede mogelijk gemaakt met steun van het VAF. Dag Sinterklaas is een samenwerking van Ketnet en Sylvester.

Meer over fictie

Nieuwe afleveringen van Samson & Marie

Zeven zomertips van Canvas

Eén en KRO-NCRV maken dystopische fictiereeks 'Arcadia'

Opnames Loslopend wild gestart, Dertigers draait binnenkort

VRT-expert Elly Vervloet stuurt Europees fictieproject The drama initiative aan

Primeur bij Ketnet Junior: Tik Tak te zien bij BBC

VRT en RTBF slaan handen in elkaar voor fictiereeks

Eerste beelden van nieuwe Vlaamse Canvas-reeks Albatros