maandag 17 juni 2019
17 juni 2019

Studio Brussel en Kortrijk samen voor De Warmste Week

Op maandag 17 juni kregen alle inwoners van de stad Kortrijk een kaartje van Studio Brussel in hun brievenbus. Zo vernamen ze als eerste dat Studio Brussel tijdens De Warmste Week van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december naar Kortrijk komt.

Alle kortijksanen kregen een kaartje in de bus Thomas Verbruggen

De Warmste Week is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. Studio Brussel lanceert als eerste VRT-net een initiatief voor de editie van dit jaar.

Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel: "De keuze voor Kortrijk betekent voor ons veel meer dan gewoon een nieuwe standplaats. Studio Brussel kiest ervoor om voor De Warmste Week voluit voor de samenwerking met een hele stad te gaan. We willen graag de bestaande, lokale dynamiek omarmen. Samen met alle Kortrijkzanen en met alle lokale organisaties maken we er één groot solidariteitsfeest van, met heel veel muziek natuurlijk."

Thomas Verbruggen

Vincent Van Quickenborne, burgemeester stad Kortrijk: "De inzet is duidelijk: we gaan alle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijke Warmste Week van te maken. Kortrijk, here we come!"

Meer nieuws op 18 september

Op 18 september maken de andere VRT-netten bekend wat zij gaan doen voor De Warmste Week, de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen. 

Na het enorme succes van de afgelopen jaren blijft het onze grootste drijfveer om met De Warmste Week nog meer solidariteit en warmte uit Vlaanderen te halen. Hoe we dat gaan doen, en wat de rol zal zijn van de andere netten, daar moet je nog exact drie maanden geduld voor hebben...

Floris Nieuwdorp, coördinator De Warmste Week

Op woensdag 18 september maken alle andere VRT-netten bekend hoe en op welke andere plaatsen ze met De Warmste Week in Vlaanderen aanwezig zullen zijn. Vanaf dat moment kunnen ook alle actievoerders hun initiatief voor De Warmste Week 2019 registreren op het vernieuwde webplatform www.dewarmsteweek.be.

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker