donderdag 27 juni 2019
27 juni 2019

Kris De Pauw [1968-2019]

Op 25 juni is Kris De Pauw overleden, een van de deelnemers aan de Canvas-reeks De Weekenden. De VRT leeft mee met de familie en vrienden van  Kris, de productieploeg en deelnemers van De Weekenden. 

Kris De Pauw © VRT - 2018

Gisteren, 25 juni heeft Kris De Pauw na een lange strijd tegen kanker, afscheid moeten nemen van ons. Hij was een voorbeeld voor ons en we zullen hem heel hard missen. zo schreven dochter Manon en zoon Vincent op de Facebookpagina van Kris De Pauw.

Kris verloor in 2017 zijn vrouw aan borstkanker. Enkele weken na de begrafenis kreeg hij zelf een kankerdiagnose. Het rouwen moest meteen plaatsmaken voor de behandeling van de ziekte. Bovendien stond hij nu alleen in voor de opvoeding van dochter Manon en zoon Vincent.

Kris was een van de deelnemers aan de Canvas-reeks De Weekenden die eerder dit jaar werd uitgezonden. De weekenden was  een human interest-reeks met Joris Hessels over negen mensen die een cruciaal jaar tegemoet gingen en dat zelf in beeld brachten. Het ging om mensen die de keuze maakten om hun leven een andere richting uit te sturen, of die de draad terug moesten opnemen. Geregeld kwamen ze samen om naar elkaar te luisteren en elkaars verhalen te bekijken. 

Kris was de jongste broer van acteur Josse De Pauw.

Zijn aanstekelijke joie de vivre en zijn talent om mensen te doen stralen, is amper in woorden te vatten

Productiehuis De Chinezen

Ook de medewerkers van De Weekenden zijn zwaar aangeslagen door dit nieuws: "Kris was als deelnemer van ‘De Weekenden’ meteen de chou van de groep, en stal het hart van veel kijkers door zijn verhaal eerlijk en ongefilterd te vertellen. Zijn moedige en kwetsbare getuigenis over zijn leven als weduwnaar en als vader van twee kinderen was troostend en verrijkend. Zijn aanstekelijke joie de vivre en zijn talent om mensen te doen stralen, is amper in woorden te vatten.

Het was een eer om Kris De Pauw te mogen ontmoeten en te leren kennen, en om hem in ons hart te sluiten. Wij wensen zijn prachtige kinderen Manon en Vincent, zijn vriendin Betty, zijn hele familie en de vele vrienden alle sterkte in deze onwezenlijke dagen. Wij hopen dat ze de nodige rust krijgen om dit nieuws samen te verwerken. 

Vanwege alle Weekenders, productiehuis De chinezen en Canvas:
Op de man die van leven een kunstvorm maakte. 

Dossier: In Memoriam

Meer over In Memoriam

Laat hier je rouwbetuiging na voor Martine Tanghe

VRT NWS-anker en boegbeeld Martine Tanghe is overleden

Michel De Meyer [1952 - 2023]

2022… voor altijd in onze gedachten

Will Ferdy [1927-2022]

Nicole Josy [1946-2022]

Noureddine Farihi [1957-2022]

Julien Vrebos [1947-2022]