donderdag 19 september 2019
19 september 2019

VRT en VVSG sluiten samenwerkingscharter

17 september 2019 - De VRT en de VVSG gaan nauwer en transparanter samenwerken over locaties en citymarketing.  Peter Claes, Algemeen Directeur Media en Productie van de VRT, tekende hiervoor samen met VVSG (Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten) een nieuw samenwerkingscharter. 

Peter Claes (VRT) en Mieck Vos (VVSG) ondertekenen charter

De VRT en VVSG sloten op disndag 17 september 2019 een samenwerkingscharter Citymarketing. Dat moet in de toekomst zorgen voor een betere spreiding van filmlocaties en meer transparantie.

De VRT zoekt voor haar producties van zowel televisie- als radioprogramma’s en onlineproducties vaak geschikte locaties in Vlaanderen. In bepaalde gevallen financiert de stad of gemeente (in cash en/of natura) een deel van de productie of het evenement. Voor steden en gemeenten past het in hun citymarketingstrategie om een opname bij hen te laten plaatsvinden. Het biedt immers een forum om hun beleid, historiek, specialiteiten, activiteiten, bezienswaardigheden en thema’s onder de aandacht te brengen.

Dit samenwerkingscharter creëert een kader waarbinnen de VRT de VVSG informeert over producties van opnames of evenementen op locatie of in verband met een locatie. De VVSG fungeert op haar beurt als eerste aanspreekpunt voor de VRT met betrekking tot vragen over specifieke producties of evenementen.

De VVSG en de VRT bekijken in de nabije toekomst hoe ze deze samenwerking verder in de praktijk zullen omzetten.

Gemeenten die een filmpploeg op hun grondgebied willen ontvangen, kunnen dit alvast laten weten aan nathalie.debast@vvsg.be   

Dossier: Samenwerkingen

Meer over Financiën

Waar haalt VRT haar inkomsten?

VRT scherpt organisatiebeheersing verder aan na rapport Audit Vlaanderen

'Homo universalis' remake in Nederland

VRT en VVSG sluiten samenwerkingscharter