maandag 04 november 2019
04 november 2019

Kom op tegen Kanker en Eén houden allerlaatste Rospot-actie

1 november  2019 – Kom op tegen Kanker en Eén roepen nog een allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. Cashbetalingen moeten vanaf 1 december verplicht worden afgerond op 5 cent. Daarmee zullen de koperkleurige één en twee centjes verdwijnen uit onze portemonnees.

Verplichte afronding cashbetalingen doet kleine rosse muntjes van 1 en 2 eurocent verdwijnen

Marleen Merckx, het gezicht van de Rospot maakt Vlaanderen warm voor de actie: ‘Heb je thuis nog ergens rosjes liggen, verzamel ze dan voor de allerlaatste keer in een Rospot ten voordele van Kom op tegen Kanker en breng ze voor 13 december binnen bij KBC. In de strijd tegen kanker kunnen vele kleintjes een groot verschil maken.’

De gratis Rospot-sticker is vanaf 4 november te verkrijgen in alle kantoren van KBC Bank & Verzekering. Ook op www.derospottegenkanker.be kun je hem downloaden. De sticker wordt op een pot naar keuze gekleefd. De zogenaamde Rospotten kunnen tot ten laatste 13 december 2019 bij KBC worden binnengebracht. 

Over de Rospot

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van de Iedereen tegen Kanker-campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Ook in de daaropvolgende jaren voerden Eén en Kom op tegen Kanker verschillende succesvolle Rospot-acties. Een Rospot is een pot waarin je koperkleurige muntjes of ander geld spaart. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker die ze gebruikt om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. In april 2017 riep de Taaltelefoon Rospot uit tot woord van de week.

Dossier: Kom op tegen Kanker

Meer over Kom op tegen Kanker

Bijna 440.000 euro: Vive le Vélo zamelt een nieuw recordbedrag in voor Kom op tegen Kanker

Bekend Vlaanderen zet massaal de Pet op tegen kanker

Gloria Monserez boegbeeld van nieuwe editie van De Pet op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker en Eén vormen ‘Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker’

Eén en Kom op tegen Kanker geven startschot van nieuwe Lichtpuntjes tegen Kanker

Niels Destadsbader en Dieter Coppens doen Vlaamse mannen massaal naar de dokter rennen voor kankerscreening

Lovende reacties op nieuw Eén-programma Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

Deze acht mannen nemen deel aan 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd'