maandag 04 november 2019
04 november 2019

Samenwerking tussen VRT en haar architecten- en ingenieursteam stopgezet

4 november 2019 - De VRT stopt met onmiddellijke ingang de samenwerking met de tijdelijke vereniging van architecten en ingenieurs van haar nieuwe gebouw. Dat heeft de Raad van Bestuur beslist op voorstel van de directie van de VRT. 

De VRT stopt met onmiddellijke ingang de samenwerking met de tijdelijke vereniging van architecten en ingenieurs van haar nieuwe gebouw. Dat heeft de Raad van Bestuur beslist op voorstel van de directie van de VRT. 

Contract ontbonden

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie ontbindt haar contract met het ontwerpteam, de tijdelijke vereniging Robbrecht & Daem + DIERENDONCKBLANCKE architects + Arup UK + VK group. Concreet betekent dit dat het huidige ontwerp niet zal worden gerealiseerd.   

Vertrouwen verloren

De VRT verloor haar vertrouwen dat het bouwproject met alle afgesproken functionaliteiten, binnen budget kan worden gerealiseerd. Voor de directie van de VRT is het niet aanvaardbaar dat de kosten van het nieuwe VRT-gebouw boven het voorziene budget zouden gaan. Dit budget steunt trouwens op zelf-financiering via de verkoop van de gronden en de efficiëntiewinst door een kleiner en zuiniger gebouw neer te zetten. De VRT houdt zich daarbij aan de afspraken die met de Vlaamse regering zijn gemaakt.

Nieuw ontwerp

De VRT kiest dus voor een nieuw ontwerp en zal daarvoor een nieuwe procedure opstarten. Het eigen studiewerk van de afgelopen jaren, onder andere voor de mediafaciliteiten en de nieuwe werkomgeving, dat werk is niet verloren voor de toekomst. Want in dit traject zijn kennis en inzichten opgebouwd rond hoe de VRT media zal maken in de toekomst. Die vormen een sterke basis voor een nieuw ontwerp, binnen de budgettaire contouren.  

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

Reactie van VRT-directie na overleg met de vakbonden: externe bruggenbouwer moet vertrouwen herstellen

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1