donderdag 07 november 2019
07 november 2019

Help een goed doel als vrijwilliger

6 november 2019 - In de week voor kerst, van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, viert De Warmste Week de massale inzet van Vlaanderen in een grootse, verbindende mediaweek, met de steun van alle VRT-netten. 

Poster Warmste week 2019

Dit jaar werden er maar liefst 2089 goede doelen - heel divers in hun thema en werking - door de Koning Boudewijnstichting goedgekeurd voor hun deelname aan De Warmste Week 2019. Uit een bevraging van de Koning Boudewijnstichting bij de goede doelen van vorig jaar blijkt ook de belangrijke maatschappelijke impact van De Warmste Week.

Koning Boudewijnstichting-enquête De Warmste Week 2018

  • 7 op 10 van de goede doelen vindt dat De Warmste Week een groot of zeer groot effect heeft op de vereniging.
  • Voor 74% van de goede doelen neemt de naamsbekendheid toe dankzij De Warmste Week. Daardoor stijgt voor 30% van hen het aantal schenkers, voor 16% van hen ook het aantal vrijwilligers dat zich gedurende het jaar aanmeldt.
  • De helft van de goede doelen stelt een toegenomen aandacht vast voor hun doelstelling, thema of problematiek.

Dat zijn indrukwekkende cijfers. Ze tonen aan dat De Warmste Week voor de goede doelen veel meer betekent dan alleen maar extra financiële middelen. Dankzij De Warmste Week worden we ons meer bewust van de belangrijke maatschappelijke rol die deze Vlaamse verenigingen opnemen in de samenleving.

Gerrit Rauws, directeur Koning Boudewijnstichting

Organiseer en registreer een actie

Iedereen die een geldinzamelingsactie organiseert voor een van de 2088 goede doelen kan terecht op dewarmsteweek.be om zijn actie te registreren.

Help een goed doel als vrijwilliger

Naast een actie kan je een goed doel van De Warmste Week dit jaar ook steunen door er in december te gaan helpen als vrijwilliger. Het startschot voor het vrijwilligen bij de goede doelen van De Warmste Week geven we op donderdag 5 december - de internationale dag van de vrijwilliger.

Tussen donderdag 5 en dinsdag 24 december nodigen de goede doelen iedereen uit om bij hen te komen proeven van vrijwilligerswerk. Vanaf november kan je je inschrijven op dewarmsteweek.be om te kijken bij welk goed doel in jouw buurt je welkom bent om te helpen als vrijwilliger. Zo kan je kennismaken met de vrijwilligers in deze organisatie en het zinvol werk dat zij verrichten.

De Warmste Week wordt hiervoor bijgestaan door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Ze zijn het aanspreekpunt voor de goede doelen bij het opzetten van vrijwilligersprojecten voor De Warmste Week.

Wie de positieve vibes van vrijwilligerswerk eens zelf wil ondervinden, krijgt daarvoor een uitgelezen kans tijdens deze editie van De Warmste Week."

Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk: "Zonder vrijwilligers lukt het niet, zo simpel is het. Vrijwilligers nemen essentiële taken op in het verenigingsleven. Dat doet plezier, aan de vrijwilliger zelf, de organisatie waarvoor hij zich inzet en de samenleving in haar geheel. Vrijwilligerswerk straalt warmte af. Het doet daarom deugd dat De Warmste Week hen, terecht, in de spotlights plaatst. En wie de positieve vibes van vrijwilligerswerk eens zelf wil ondervinden, krijgt daarvoor een uitgelezen kans tijdens deze editie van De Warmste Week."

Warmathon

In de week voor kerst kan iedereen opnieuw massaal rondjes lopen voor zijn goed doel op de Warmathon. De vijfde editie van de Warmathon vindt plaats van woensdag 18 tot en met maandag 23 december in Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen. De Warmathon is het grootste, meest solidaire sportevent in Vlaanderen. Het brengt in de week voor kerst meer dan 45.000 mensen op de been die zich sportief inzetten voor één van de vele goede doelen van De Warmste Week.

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker