zondag 17 november 2019
17 november 2019

Radio 2 Antwerpen in gloednieuwe studio in hart van 't stad

17 november 2019 - Vanaf maandag 18 november zendt Radio 2 Antwerpen uit vanuit een gloednieuwe studio in The Beacon, het Oude Tolhuis op de Sint-Paulusplaats in Antwerpen. 

The Beacon aan de Sint-Paulusplaats in Antwerpen

De redactie zat 40 jaar lang een beetje weggestopt in de gebouwen van deSingel en komt nu midden in de stad zitten, waar de mensen kunnen binnenkijken in de studio. De VRT was sinds een paar jaar op zoek naar een nieuwe, meer zichtbare locatie voor de redactie van Radio 2 Antwerpen. Dat is nu dus de benedenverdieping geworden het voormalig Tolhuis aan de Sint-Paulusplaats in het centrum van Antwerpen. Het gebouw heet 'The Beacon', en er zitten veel jonge en startende ondernemingen.

Glazen huis

Ik heb hier heerlijke radiojaren letterlijk méégemaakt! Ik voel me vandaag heel nostalgisch. Straks neem ik een pak mooie herinneringen mee en kijk ik uit naar onze nieuwe werkplek, midden in 't stad, tussen de mensen.”

Presentatrice Els Broekmans werkt al 27 jaar bij Radio 2 Antwerpen.

De presentatoren zijn alvast enthousiast. “We zitten achter een glazen wand, en zo lijkt het een soort van permanent glazen huis”, zegt Dennis van den Buijs, de presentator van Start Je Dag . “De voorbijgangers zien ons echt radio maken.”

Ook zijn collega Sharon Slegers kijkt er naar uit: “Het zal fijn zijn om letterlijk dichter bij onze luisteraar te zitten.”

Afscheid van een bijzondere geschiedenis

De regionale redactie van Radio 2 nam op 20 december 1978 zijn intrek in deSingel. Op die plek zou de radiozender tal van populaire programma's maken zoals Vragen staat vrij en Platenpoets met Lutgart Simoens en Radio Rijswijck met Paul De Meulder. 

De lijst van bekende radio- en televisiepersoonlijkheden die hun carrière gestart zijn op Radio 2 Antwerpen is lang. Denk aan Walter Grootaers, Christel Van Dyck, Lutgart Simoens, Freek Braeckman, Anja Daems of Birgit Van Mol.

 

Ik was redacteur en reporter voor Radio 2 Antwerpen. Ik reed door de hele provincie met een Renault Twingo met daarop de legendarische gele kanarie van Radio 2. Dat zijn nog altijd heel mooie herinneringen voor mij."

Goedele Wachters, journaalanker

Ook Journaalanker Goedele Wachters begon haar loopbaan bij Radio 2 Antwerpen aan de Jan Van Rijswijcklaan. "Dat was in 1998 toen de dieren nog spraken", lacht Goedele in Start Je Dag. "Ik was redacteur en reporter voor Radio 2 Antwerpen. Ik reed door de hele provincie met een Renault Twingo met daarop de legendarische gele kanarie van Radio 2. Dat zijn nog altijd heel mooie herinneringen voor mij."

Goedele deed ook nog een bekentenis op Radio 2 Antwerpen. Als radioreporter eind jaren 90 durfde ze wel eens 'foefelen'. “Ik kan het nu wel vertellen want de feiten zijn intussen verjaard”, lacht ze. “Ik werd voor een reportage uitgestuurd naar de opening van een nieuwe school. Ik moest nog 500 meter rijden en zag plots vanuit mijn auto honderden ballonnen feestelijk de lucht invliegen. Ik was dus te laat maar heb de kinderen dan toch gevraagd om voor mijn microfoon allemaal samen “oooooh” te roepen. Bij radio kan dat allemaal”, knipoogt Goedele.

Meer lezen over

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

Reactie van VRT-directie na overleg met de vakbonden: externe bruggenbouwer moet vertrouwen herstellen

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’