Eregalerij eert Soulsister voor een leven vol muziek

21 november 2019 - Radio 2 en Sabam for Culture vieren op donderdag 19 maart 2020 20 jaar Eregalerij. Tijdens het jaarlijkse feest voor een leven vol muziek wordt deze keer onder meer Soulsister opgenomen in De Eregalerij. 

Soulsister: Jan Leyers en Paul Michiels

Jan Leyers en Paul Michiels krijgen deze bekroning voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. 

Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan zanger/componist Guido Belcanto en zanger/componist Henny Vrienten.

In café 't Pleintje in 1986 kruisen de levenspaden van Jan Leyers en Paul Michiels elkaar voor het eerst en het zaadje voor Soulsister wordt geplant. Die avond richt Jan zich tot Paul met de profetische woorden: “Gij en ik, wij gaan samen de wereld veroveren”. En dat deden ze ook! In 1988 brachten ze 'The way to your heart' uit. Dat nummer maakt Soulsister bekend in heel Europa – en zelfs tot in de VS – en er gaan ruim 700 000 exemplaren van hun debuutalbum 'It takes two' de deur uit. Er volgen succesvolle jaren met 'Heat' als tweede succesvolle album, een trip naar de USA en in 1993 staat Soulsister in het voorprogramma van Sting voor zijn Europese tournee, een unicum in de Belgische muziekgeschiedenis. Na een pauze van meer dan tien jaar is hun comeback sinds 2008 een feit. Genoeg redenen om Soulsister op te nemen in de Eregalerij.

Christel Van Dyck en Jelle Cleymans presenteren samen de prijsuitreiking op donderdag 19 maart 2020 tijdens een schitterende liveshow in Kursaal Oostende. 

Meer over Vlaamse identiteit

Ketnet viert 30 jaar Samson & Gert

Allereerste beelden van tweede seizoen van #LikeMe

'Ploegsteert' opnieuw nr.1 in Belpop 100

Eregalerij eert Soulsister voor een leven vol muziek

Kom je naar de Intrede van de Sint aan het MAS?

Lifetime Achievement Award voor Arno

Allereerste beelden van nieuwe reeks Dag Sinterklaas

Waarom hecht de VRT zoveel belang aan fictie?