woensdag 04 december 2019
04 december 2019

"Music is our answer"

2 december 2019 — Studio Brussel zorgt voor de soundtrack bij De Warmste Week. Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien verzoekplaten voor het goede doel. 

Fien Germijns, Eva De Roo en Joris Brys © Studio Brussel

Op 18 december start De Warmste WeekDe Warmste Week is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten.

Voor De Warmste Week maakt Studio Brussel 7 dagen lang 24 uur per dag radio in Kortrijk. Studio Brussel-dj's Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien er verzoekplaten voor een goed doel dat de luisteraars zelf kiezen. Op die manier bedankt de radiozender iedereen die zich heeft ingezet voor De Warmste Week met muziek. Zo wordt Studio Brussel een week lang de soundtrack bij De Warmste Week.

Studio Brussel in Kortrijk

De Studio Brussel-radiostudio staat dit jaar in de stad Kortrijk. Studio Brussel-dj Eva presenteert intussen voor de vijfde keer De Warmste Week. Joris en Fien presenteren voor het eerst.

Fien Germijns (Studio Brussel-dj): "We voelen dat heel Kortrijk in de ban is van De Warmste Week. Ik heb beire veel goeste om iedereen die zich inzet voor De Warmste Week van dichtbij te leren kennen, midden in deze fantastische stad!"

Joris Brys (Studio Brussel-dj): "Ik heb zelf altijd met een enorm warm gevoel geluisterd en gekeken de laatste jaren. Nu ga ik het voor de eerste keer van héél dichtbij meemaken en da's iets om geweldig naar uit te kijken!"

Het Nelson Mandelaplein in Kortrijk is tijdens De Warmste Week het kloppend hart van Studio Brussel, maar de radiozender trekt ook zelf de stad in. Studio Brussel-reporters Michèle Cuvelier en Stijn Vandevoorde gaan er op zoek naar warme verhalen en nemen muziek mee om actievoerders en vrijwilligers van Kortrijk te bedanken.

Music is our answer

Videospeler inladen...

5 Kortrijkse muzikanten en Daft Studios hebben de handen in elkaar geslagen om speciaal voor Studio Brussel en De Warmste Week een eigen versie te maken van 'Music is the answer'. Met de nieuwe song 'Music is our answer' benadrukken Amenra, Balthazar, Goose,  SX  en  Ozark Henry dat muziek dit jaar meer dan ooit centraal staat.

De 3 Studio Brussel-dj's draaien platen voor iedereen die een actie heeft gedaan en heeft gevrijwilligd voor De Warmste Week. Luisteraars en kijkers kunnen ook zelf een plaat aanvragen voor een zelfgekozen goed doel.

Op het Nelson Mandelaplein zelf zal er veel livemuziek zijn van nationale en internationale artiesten. Studio Brussel geeft ook letterlijk een podium aan lokaal muzikaal talent. De optredens worden gecureerd door een aantal Kortrijkse organisaties, zoals het sociaal-artistiek jongerencultuurcentrum De Stroate en concert- en festivalorganisator Wilde Westen.

"Back to back"

Met back to back lanceert Studio Brussel dit jaar een nieuw live concept. Elke avond treden twee artiesten samen op voor één goed doel. Onder meer Zwangere Guy speelt back to back met Arno, en ook  Brihang  speelt  back to back met Het Zesde Metaal. Het resultaat is een unieke reeks duoconcerten in de Kortrijkse zaal Depart. Op maandag 9 december om 10 uur start de ticketverkoop.

Volgorde van optredens

  • Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)

  • Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)

  • Vrijdag 20 december: Bear's Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)

  • Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)

  • Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen - De Muziekbank)

  • Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)

Feesten voor het goede doel

Daarnaast zijn er ook drie Parties waar iedereen kan feesten voor het goede doel.

  • Studio Brussel-presentator en Instagram-fenomeen Average Rob host samen met dj Omdat Het Kan Soundsystem De Warmste Boit op donderdag 19 december. Gasten zijn onder meer Glints en Murdock. 
  • Het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival doet Depart dan weer op zijn grondvesten daveren op vrijdag 20 december met de Alcatraz Metal Party
  • Op zaterdag 21 december brengt de Kortrijkse electro-rockband Goose hun zinderende concept Goose Nonstop.

Duurzaamheid

Met de trein naar Kortrijk

Studio Brussel koos ervoor om dit jaar uit te zenden vanuit een stad, optimaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de gelegenheid heeft vervoersmaatschappij NMBS zelfs een speciaal Warmste Week-treinticket om vanuit elk Belgisch station voordelig naar Kortrijk te sporen. Het ticket kost €12, waarvan €2 rechtstreeks naar alle goede doelen van De Warmste Week gaat. De NMBS breidt ook de capaciteit van de treinen naar Kortrijk uit om mensen zoveel mogelijk de kans te geven Studio Brussel in Kortrijk te bezoeken.

Minder afval

Daarnaast onderneemt Studio Brussel dit jaar opnieuw actie om minder afval te produceren door middel van herbruikbare bekers op het terrein. De zelfontworpen herbruikbare bekers die talloze keren gebruikt kunnen worden zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic wegwerpbekers.

Studio Brussel voor De Warmste Week in Kortrijk: van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december 2019.

Volg De Warmste Week op Studio Brussel, online via stubru.be en vanaf woensdag 18 december live op Eén, Eén+, Canvas en Ketnet.

Dossier: DWW

Meer over DWW

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Warm, warmer, warmst: kom hier alles te weten over De Warmste Week 2023

Vlam mee vanuit de virtuele Ketnet Kermis

'Waakvlammetje' van De Warmste Week schittert in het donker