vrijdag 06 december 2019
06 december 2019

Taboe krijgt ‘Finger award’

5 december 2019 - Het Eén-programma Taboe ontving de ‘Finger award’. Voor een programma dat probeert om via comedy van de wereld een betere plek te maken en dat sociale impact heeft.

opnames seizoen 1 © VRT- Sofie Gheysens

De ‘Finger award’ wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt en is een organisatie van Comedy for change. De organisatie beloont een programma dat probeert om via comedy van de wereld een betere plek te maken en dat sociale impact had. De uitreiking gebeurt vanavond tijdens de C21 in Londen. 80 programma’s en projecten uit 30 landen waren genomineerd.

We zijn, gezien het opzet van deze prijs, enorm trots dat we die met Taboe winnen. Het sluit heel goed aan bij de redenen waarom wij absoluut graag Taboe wilden maken.”

Philippe Geubels

Over Taboe

Aflevering met mensen met een fysieke beperking

In het spraakmakende Taboe gaat Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van zijn humor. Hij trekt een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen, zoals mensen met een andere huidskleur, holebi’s, of mensen met een fysieke beperking. Philippe leeft met hen samen, luistert erg goed naar hun verhalen en gevoeligheden, daagt hen ook uit om zelf met een verborgen camera op stap te gaan en neemt daarna de proef op de som: hij brengt comedy over hen, voor hen. Taboe is een unieke mix van human interest en comedy, een nieuwe manier om te kijken naar gevoelige thema’s.

Taboe is intussen aan 19 landen verkocht. Onder andere de Australische, Canadese en Zwitserse versie werden al uitgezonden. Momenteel is de Vlaamse versie te zien op RTL in Nederland.

Eerder won Taboe al de belangrijke New York festival award in de categorie ‘Reality Tv drama’, de Silver award voor ‘Best format’ op het EBU creative forum in 2018, en de Realscreen award in de categorie ‘Best social issue/current affairs.’ En werd onlangs nog genomineerd voor een International Emmy Award.

Taboe was in 2018 te zien op Eén en is een programma van Panenka voor Eén. Momenteel werkt het productiehuis aan een tweede seizoen.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen eenzaamheid

Het ABC van VRT met de P van ... Publieke meerwatte? Publieke meerwaarde! Hoe VRT media maakt die er écht toe doen

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”