vrijdag 20 december 2019
20 december 2019

Brecht Decaestecker wordt hoofdredacteur van HLN

19 december 2019 — Brecht Decaestecker wordt de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Sinds 2016 was hij hoofdredacteur digitaal bij VRT NWS. Hij keert terug naar DPG Media, het bedrijf waar hij voordien tien jaar aan de slag was.

Brecht Decaestecker

De hoofdopdracht van Brecht Decaestecker (40) wordt het betalende aanbod van HLN - zowel digitaal als op papier - te versterken. Hij voegt zich daarmee bij de hoofdredactie van HLN met Dimitri Antonissen (HLN.be) en Frederik De Swaef (regio). Brecht Decaestecker start als hoofdredacteur in januari 2020. 

Ik heb bij de VRT veel kansen gekregen, onnoemelijk veel bijgeleerd en met fijne collega's kunnen samenwerken. Maar als je gevraagd wordt de grootste krant en nieuwssite van het land mee te mogen leiden, kan je geen neen zeggen. Het News City-project spreekt me sinds de oprichting anderhalf geleden al enorm aan en dit voelt dan ook als het juiste moment om terug te keren naar het bedrijf waar ik niets dan mooie herinneringen aan heb. Het betalende aanbod van Het Laatste Nieuws versterken is een even geweldige als plezante opdracht.

Brecht Decaestecker

We vinden het erg jammer om Brecht te zien vertrekken. We hebben samen een prachtig parcours gereden en altijd goed kunnen samenwerken binnen een geweldige ploeg. We willen hem dan ook graag bedanken voor zijn harde werk met mooi resultaat en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging.

Liesbet Vrieleman, Algemeen Directeur Informatie bij VRT NWS

Loopbaan

Brecht Decaestecker stapte halfweg 2016 over van DPG Media, toen nog De Persgroep Publishing, naar de nieuwsdienst van de VRT. Hij ging er aan de slag als hoofdredacteur digitaal en werd ook hoofdredacteur van de verslaggevers binnenland en cultuur en de redactie JONG, waar het kinderjournaal Karrewiet en het jongerenplatform NWS.NWS.NWS. worden gemaakt. Als hoofdredacteur digitaal begeleidde hij succesvol de transitie van de nieuwssite en -app deredactie.be naar het huidige VRTNWS.be.

Decaestecker werd in 1979 geboren in Roeselare. Hij begon zijn loopbaan als journalist bij de Krant van West-Vlaanderen. Later was hij twee jaar verslaggever bij Het Nieuwsblad. In 2006 ging hij aan de slag bij de krant De Morgen. Hij werd er nadien adjunct-hoofdredacteur en leidde daar ook de overgang naar een nieuwe nieuwssite en app, met betaalmuur. Na een kort intermezzo als journalist bij Humo stapte hij over naar VRT NWS.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

CIM-cijfers: Studio Brussel dendert stevig voort, sterk resultaat voor Radio2

Het ABC van VRT met de K van ... Klantendienst: “In 2023 alleen al behandelde de klantendienst in totaal 31.429 contacten”

Chloë van de Klantendienst: ‘Bij een nucleaire ramp ligt het antwoord van VRT in lijn met de Vlaamse Canon’

Jaarverslag 2023: een sterk rapport in een uitdagend jaar

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’