zondag 05 januari 2020
05 januari 2020

VRT leeft mee met ouders van Frederik Vanclooster

5 januari 2020 - Frederik, de jongeman die vermist  was en vandaag dood werd teruggevonden in de omgeving van Vilvoorde is de zoon van twee van onze VRT NWS-medewerkers. 

Oproepaffiche zoektocht Frederik Vanclooster

Frederik, De jongeman die vermist  was en vandaag dood werd teruggevonden in de omgeving van Vilvoorde is de zoon van twee van onze VRT NWS-medewerkers.  

De verslagenheid onder hun collega’s is groot.

Dit is heel aangrijpend nieuws, we leven bij de VRT erg mee met de familie in deze moeilijke omstandigheden.

Na een fuif op oudejaarsavond in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde, kwam Frederik Vanclooster niet thuis. Daar werd hij voor het laatst gezien rond 3 uur 's nachts. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. Een hele week werd met man en macht op het land en later op het water gezocht door politie, brandweer, vrienden, familie en tal van vrijwilligers.

De brandweer besloot vanochtend met duikers de zoektocht opnieuw voort te zetten. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie  en Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde, bevestigen dat het lichaam van Frederik Vanclooster nu is teruggevonden.

"Deze morgen heeft een groep brandweermannen de zoektocht vrijwillig voortgezet, vlak aan de Kruitfabriek in het water. (Bron: VRTNWS)

Dossier: In Memoriam

Meer over In Memoriam

Laat hier je rouwbetuiging na voor Martine Tanghe

VRT NWS-anker en boegbeeld Martine Tanghe is overleden

Michel De Meyer [1952 - 2023]

2022… voor altijd in onze gedachten

Will Ferdy [1927-2022]

Nicole Josy [1946-2022]

Noureddine Farihi [1957-2022]

Julien Vrebos [1947-2022]