woensdag 23 februari 2022
23 februari 2022

Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

12 januari 2020 — Ketnetters en hun ouders hebben er maanden naar uitgekeken, en op 12 januari was het eindelijk zo ver: de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe is terug.

cast van #LikeMe seizoen 2

In de afleveringen van #LikeMe op Ketnet komen een aantal bewerkingen van Nederlandstalige en Vlaamse klassiekers aan bod. U kent ze ongetwijfeld nog van vroeger.

 (Her)ontdek hieronder de originele versie en de nieuwe versie van de liedjes van #LikeMe.

Waarschuwing:

Op deze pagina staat ingevoegde content uit YouTube dat cookies wil schrijven of uitlezen. Om de filmpjes te kunnen bekijken moet je daar toelating voor geven.

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Aflevering 13: #TheWedding

In de laatste aflevering #TheWedding gaat het trouwfeest van Philippe (Sven De Ridder) en Olivier (Gunther Levi) na een moeilijke start dan toch door. Alle vrienden helpen om het in goede banen te leiden. Caro ontdekt eindelijk wie er achter de boodschappen van Kristel zat. Een geslaagd feest eindigt met veel liefde en vuurwerk. Gunther en Sven geven het beste van zichzelf tijdens het nummer 'Het allermooiste' van Garry Hagger. 

Garry Hagger: Het mooiste moment

Het onderstaande fragment komt uit De Topcollectie (2011), een programma waarin muziekoptredens uit het VRT-archief centraal staan. De aflevering draait rond het jaar 1996 en toont Garry Hagger tijdens een optreden in De Niks voor Niks Show (1996). Garry Hagger brengt er zijn grote hit ‘Het allermooiste’, een Nederlandstalige versie van het origineel ‘This is the moment’ van René Froger.

Marco Borsato: Afscheid nemen bestaat niet

Marco Borsato is een Nederlandse zanger met Italiaanse roots. Aanvankelijk zong hij vooral in het Italiaans, maar eenmaal hij overschakelde op het Nederlands nam zijn carrière een hoge vlucht. Hij brak door met 'Dromen zijn bedrog' in 1994 en reeg de hits sindsdien aan elkaar. 'Afscheid nemen bestaat niet' is een nummer uit 2003 en deed het zeer goed in Nederland en Vlaanderen.

Het VRT-archief heeft geen opnamen in haar portefeuille, maar het originele nummer is wel te vinden op het YouTube-kanaal van Marco Borsato zelf.

Aflevering 12: #Bridezilla

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de aflevering #Bridezilla zijn de klasgenoten van Vince niet te spreken over de regeltjes van Saskia voor het feest. Ook Olivier heeft het stilaan gehad met Saskia haar aanpak. Vince doet ondertussen zijn best om het hoofd cool te houden.  

Lisa del Bo: Liefde is een kaartspel

'Liefde is een kaartspel' wordt in de twaalfde aflevering gezongen door wedding planner Saskia Vogels, gespeeld door Karen Damen. En zij was onder de indruk van de #LikeMe-versie van het nummer:

"Toen Fabric Magic me vroeg om de rol van Saskia te spelen hoopte ik natuurlijk stiekem op een eigen nummer in #LikeMe-stijl! Ik was dan ook verbaasd om te horen wat ze met 'Liefde is een kaartspel' hebben gedaan. Dat nummer was uiteraard al superleuk maar klinkt nu weer heerlijk eigentijds. Hopelijk kunnen alle generaties het na uitzending weer uit volle borst meezingen!”

Het onderstaande fragment komt uit een aflevering van De Muziekdoos uit 1997 waarin voormalige Belgische Eurovisiesongfestivalkandidaten hun nummer brengen. Lisa del Bo, artiestennaam van Renilde Goossens, zingt er ‘Liefde is een kaartspel’. Met dat nummer trok ze in 1996 naar het Eurovisiesongfestival. Ze nam eerder al deel aan de preselecties voor dat festival in 1993 met het nummer ‘Vlinder’ (gecoverd in het eerste seizoen van #LikeMe).

Sam Bettens: Leef

Het fragment komt uit Vlaanderen boven, een show met optredens op de Grote Markt van Brussel en Sint-Niklaas ter ere van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap in 2008. Sam Bettens brengt (in Brussel) het nummer ‘Leef’. Sam Bettens is al sinds begin jaren ’90 actief in de muziekwereld. Met de groep K’s Choice scoorde hij verschillende hits, zoals ‘Not an addict’. Tegenwoordig maakt Sam muziek met zijn groep Rex Rebel. Zij brachten eind 2019 hun eerste nummer ‘Big Shot’ uit.

 

Aflevering 11: #JustFriends

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de aflevering #JustFriends is Caro teleurgesteld wanneer ze van Vince geen uitnodiging krijgt voor het huwelijk van zijn vaders. Alles berust echter op een misverstand en Vince probeert het uit te klaren. Ondertussen lopen de spanningen tussen Olivier en Philippe hoog op.

Isabelle A: Ik weet wat ik wil

Het fragment komt uit een aflevering van het spelprogramma Baraka uit 1991. De toen 16-jarige Isabelle A, artiestennaam van de Gentse Isabelle Adams, brengt er het nummer 'Ik weet wat ik wil'. 'Ik weet wat ik wil' was haar tweede single (na 'Hé lekker beest' uit 1990) en werd met goud bekroond. Sindsdien scoorde Isabelle A nog verschillende hits in Vlaanderen, met onder andere 'Blank of zwart' en 'Ik heb je nodig'.

Jeroen Van der Boom: Jij bent zo

Het fragment is afkomstig uit het programma Supersterren op oudejaar, een eindejaarshow met de grootste muzikale hits van 2007 uit Vlaanderen en Nederland. Jeroen Van der Boom, een Nederlandse imitator, zanger en televisiepresentator, brengt er zijn populaire nummer 'Jij bent zo'. Dat nummer is een bewerking van het Spaanse 'Silencio' van David Bisbal.  

Aflevering 10: #Crash

In de aflevering #Crash hoort een gekwetste Vince over de kus tussen Scott en Caro. Ondertussen neemt Free een hele moeilijke beslissing. Philippe en Olivier groeien steeds verder uit elkaar en de bemoeienissen van Saskia maken het niet makkelijker.

Clouseau: Zij is van mij

Het fragment komt uit Clouseau Centraal, de twaalfde concertreeks van Clouseau in het Antwerpse Sportpaleis in december 2014. Clouseau is de populaire Belgische groep rond de broers Koen en Kris Wauters. ‘Zij is van mij’ is een nummer uit hun beginperiode (1989). Clouseau heeft in de loop der jaren tientallen hits gescoord, zoals ‘Anne’, ‘En dans’, ‘Nobelprijs’ en ‘Afscheid van een vriend’ (gecoverd door #LikeMe in seizoen 1).

Raymond van het Groenewoud: Ik ben de man

In #LikeMe gecoverd door niemand minder dan Karen Damen (als wedding planner Saskia) en Sven De Ridder (als Philippe). Het samen zingen met Karen maakte op Sven heel wat indruk: "Karen is echt een megatalent. Ze geeft zich de volle 100% en hielp mij met tips, want zingen voor een camera en meermaals hetzelfde liedje brengen is natuurlijk iets wat zij beter kan dan wie ook. Zo heb ik geleerd dat je het nummer tijdens opnames niet moet lipsyncen maar echt moet meezingen, anders zijn je mondbewegingen te groot en lijkt het echt playback. Waarvoor dank, Karen!"

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van de talkshow Margriet uit 1990. Raymond van het Groenewoud, een Belgische artiest met Nederlandse roots, brengt er ‘Ik ben de man’.

Aflevering 9: #Day@thebeach

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de aflevering #Day@thebeach moet Caro even weg van alles en iedereen. Samen met Scott trekt ze er een dagje op uit. Al snel is iedereen ongerust over waar de twee naartoe zijn. Scott stelt zich kwetsbaar op en vertelt over zijn zus. Ondertussen is Saskia druk bezig met het plannen van de trouw van Olivier en Philippe. 

Sha Na: Ademloos

Het fragment is afkomstig uit het spelprogramma Tartufo, waar Sha-Na in 1994 komt optreden met het nummer ‘Ademloos’. Sha-Na, kort voor Shanna & Natasha, is een Vlaams zangduo dat voor het eerst in de hitparades opduikt in 1992 met het nummer ‘Fernando’, een cover van de ABBA-klassieker. ‘Ademloos’ dateert uit 1994 en wordt gezongen door de toenmalige zangeressen van Sha-Na, Marva Nielsen en Petra Lerutte.

Bart Van den Bossche: Gewoon maar mijn zin

Bart Van den Bossche was een Vlaamse zanger die bekend werd met nummers als ‘De heuveltjes van Erika’ en ‘Ga met me mee’. Zijn nummer ‘Gewoon maar mijn zin’, in #LikeMe gezongen door Caro en Scott, dateert uit 1993. Bart deed meer dan enkel zingen. Hij presenteerde enkele jaren belspelletjes op televisie en nam deel aan de kookwedstrijd MasterChef in 2011, die hij ook won. In 2013 overleed hij plots op 48-jarige leeftijd aan een hartaderbreuk. 

De VRT heeft voor zover we kunnen nagaan geen opnames van "Gewoon maar mijn zin" in haar archief.

Bart Van den Bossche

Aflevering 8: #TheHardGoodbye

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de aflevering #TheHardGoodbye kunnen Maria en Caro niet meer aanzien hoe hun beste vriend Yemi een speelbal is in zijn relatie met Kyona. Ze dwingen Kyona een keuze te maken en duidelijkheid te scheppen. Zal ze kiezen voor Yemi of zal ze hem loslaten?

K3 - Je hebt een vriend

K3 is een bekende Belgische meidengroep die vooral populair is bij kinderen. K3 heeft niet enkel tientallen hits op zijn naam staan, maar ook films zoals K3 en de Kattenprins, musicals (waaronder Doornroosje en De 3 biggetjes), boeken en strips,… De originele bezetting uit 1998 bestaat uit Karen Damen, Kathleen Aerts en Kristel Verbeke. Tegenwoordig bestaat K3 uit Klaasje Meijer, Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen. 

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van De Notenclub uit 2001, een muziekprogramma gepresenteerd door Anja Daems. K3 brengt er onder begeleiding van Miguel Wiels het nummer ‘Je hebt een vriend’ (2001). 

Niels William: Zie ze doen

Zie ze doen is een cover van een oorsponkelijk Turks werk ŞIKIDIM (HEPSI SENIN MI?) van Tarkan.
Het fragment van Zie ze doen is afkomstig uit een aflevering van De Muziekdoos (1995), een muziekprogramma vanuit de Carré te Willebroek. De Limburgse zanger Niels William brengt er zijn nummer ‘Zie ze doen’ uit 1995, waarvoor hij datzelfde jaar ook bekroond werd met een Radio 2 Zomerhit voor Nederlandstalig lied. Het publiek kent Niels William ook als oprichter en eerste manager van de populaire groep K3.

Aflevering 7 : #theproposel

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de aflevering #THEPROPOSAL gaat het duidelijk beter tussen Vince en Caro. Alleen is het nog onduidelijk waar de relatie naartoe gaat. Ondertussen is Olivier van plan Philippe ten huwelijk te vragen, maar Philippe weet van niets. Camille weet nog steeds niet wat ze wil van Free.  

De Kreuners: Zij heeft stijl

De Kreuners is een Vlaamse rockband uit 1978. De band liet zich voor het eerst opmerken tijdens Humo's Rock Rally, maar Vlaamse platenfirma's bleken destijds nog niet klaar voor Nederlandstalige rock. De Kreuners lanceerden dan maar zelf hun eerste single, en sindsdien regen ze de hits aan elkaar. Denk maar aan nummers als 'Ik wil je' (gecoverd in seizoen 1 van #LikeMe), 'Layla', 'Zo jong' en 'Zij heeft stijl' (1981).

Hugo Matthysen: Trouw met mij

In de zevende aflevering vraagt Olivier (Gunther Levi) zijn vriend Philippe (Sven De Ridder) zingend ten huwelijk met 'Trouw met mij'.

‘Trouw met mij’ is een nummer uit 1991 van Hugo Matthysen en de bomen, een creatieve duizendpoot uit Ekeren. Hij is het brein achter enkele legendarische tv-reeksen, zoals Dag Sinterklaas, Het Peulengaleis (met Bart Peeters) en Kulderzipken. Daarnaast treedt hij ook op met zijn band Clement Peerens Explosition. Dit fragment komt uit de legendarische reeks Lava met Kamagurka en Herr Seele waarin Hugo regelmatig een inbreng had.

 

Aflevering 6: #Digitaledetox

In de aflevering #DIGITALDETOX lopen de emoties hoog op tijdens een schooluitstap. Na een zoveelste aanvaring geeft een boze Caro iedereen een veeg uit de pan. Ze is de ruzie meer dan beu. Was haar terugkeer naar Antwerpen dan echt een slechte beslissing?

Will Tura – Mooi, het leven is mooi

Het fragment komt uit een aflevering van De Topcollectie (2011), een reeks waarin het muzikale TV-archief van de VRT centraal staat. De aflevering stond in het teken van het jaar 1989. Will Tura, ook wel eens ‘De keizer van het Vlaamse lied’ genoemd, brengt in de show Moet Kunnen zijn nieuwe nummer ‘Mooi, het leven is mooi’. Dat nummer is in feite een cover van ‘Help (get me some help)’ van de Nederlander Tony Ronald (1971), en zal een van Will Tura’s grootste hits blijken te zijn.  

Willeke Alberti – Samen zijn

De Amsterdamse Willeke Alberti is de dochter van de Nederlandse zanger Willy Alberti. Ze begon haar carrière op 11-jarige leeftijd in 1956, waarna ze verschillende hits achter elkaar scoorde. Na 1975 bleef Willeke even uit de schijnwerpers, om in 1987 terug te keren naar het podium met het nummer ‘Samen zijn’. Het nummer was ook de begintune van de kinderserie Pompy de Robodoll. 

De VRT heeft "Samen zijn" niet in haar collectie. Op het YouTubekanaal SterrenNL van de Nederlandse Publieke Omroep is deze video te vinden.

Aflevering 5: #Thetruth

Kris Van de Sande

In de aflevering #THETRUTH maakt een nieuwe boodschap van mama Kristel veel emoties los bij Caro. Ondertussen proberen Camille en Nona op school te achterhalen wie de mysterieuze achtervolger is. En verder lijkt Titin ook wel één en ander te verbergen.  

Herman Van Veen: opzij

Het fragment komt uit de Nekka Nacht uit 2005. ‘Nekka’ staat voor ‘Nederlandstalige Kleinkunst Antwerpen’. Elke twee jaar wordt de Nekka Nacht georganiseerd, een festival waarop het Nederlandstalige lied wordt gevierd. De editie uit 2005 zette Herman Van Veen in de kijker. De veelzijdige artiest uit Utrecht bracht er onder andere ‘Opzij’, een nummer dat in 1979 verscheen als aanklacht tegen de haast in de maatschappij.

Boudewijn De Groot - Verdronken vlinder

Het fragment dateert uit 1988 en werd uitgezonden in het chansonprogramma Terugblik met Kathy Lindekens. De aflevering stond in het teken van de Nederlandse zanger Boudewijn De Groot. Hij is onder andere te horen met ‘Verdronken Vlinder’. Dat nummer verscheen in 1967 maar werd pas in 1970 een grote hit bij het publiek. 

Aflevering 4 #Rivalry

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de aflevering #RIVALRY is drama op school tussen Vince en Caro onvermijdelijk. Er speelt nog steeds heel veel tussen die twee. De tussenkomst van Scott helpt hun zaak niet vooruit. Ondertussen heeft Philippe zijn bedenkingen bij het vreemde gedrag van Olivier

Dana Winner: Ik hou van jou

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van Het Swingpaleis. In dat muzikale spelprogramma, gepresenteerd door Felice, kwamen geregeld artiesten optreden. Zo ook Dana Winner in 1997 met ‘Ik hou van jou’ (1996). De originele versie van ‘Ik hou van jou’ is van de Nederlandse zangeres Maribelle. Zij trok met dat nummer in 1984 naar het Eurovisiesongfestival.

Rob De Nijs: Hou me vast (want ik val)

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van De Topcollectie (2011) waarin het muzikale TV-verleden van de VRT centraal staat. De aflevering staat in het teken van Bekende Nederlanders, waaronder Rob De Nijs. Het fragment toont een optreden van Rob De Nijs uit 1984 tijdens Zingezong. De Amsterdamse zanger en acteur bracht er een van zijn grote hits uit 1981: ‘Hou me vast (want ik val)’.

Aflevering 3: #Awkward

In de aflevering #AWKWARD slaagt Caro er nipt in om zich in te schrijven op school. Ze heeft echter geen zin om Vince tegen het lijf te lopen. Ondertussen probeert Camille Merel en de andere meisjes te overtuigen van haar goede bedoelingen.

Johan Verminnen: 'k Voel me goed

Het fragment is afkomstig uit De topcollectie (2011). De aflevering stond in het teken van de Belgische zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen. Hij komt in 1988 in het legendarische muziekprogramma Hitring met de clip van een van zijn grote hits: “‘k Voel me goed” (1981). Johan Verminnen is ook bekend van hits zoals ‘Laat me nu toch niet alleen’ (1973; gebracht in het eerste seizoen van #LikeMe) en ‘In de Rue des Bouchers’ (1979).

Liliane Saint-Pierre: Soldiers of love

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van De Muziekdoos uit 1997. Voormalige Belgische Eurovisiesongfestival-deelnemers traden er op in de Carré in Willebroek. Een van hen was Liliane Saint-Pierre. Deze Belgische zangeres vertegenwoordigde in 1987 ons land met ‘Soldiers of Love’ op het Eurovisiesongfestival in Brussel. Een jaar daarvoor (1986) behaalde Sandra Kim de overwinning met ‘J’aime la vie’, een nummer dat eerste aflevering van de tweede reeks van #LikeMe werd gebracht.

Aflevering 2: #Backhome

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

In de tweede aflevering #BACKHOME beseft Caro dankzij de boodschappen van mama Kristel dat haar toekomst in Antwerpen ligt. Ze trekt opnieuw in bij haar grootmoeder Titin, vertolkt door Janine Bischops. Het is een blij weerzien. Ook  Yemi is blij dat zijn BFF terug is. Camille krijgt een vreemd telefoontje, en de spanningen tussen Vince en Scott lopen verder op.

Nicole en Hugo – Goeiemorgen morgen

In #BACKHOME zingen Sven De Ridder, Gunther Levi en Maksim Stojanac, in de reeks de papa's van Vince en Vince, samen dit duet.

Het originele fragment is afkomstig uit een uitzending van De laatste show, een praatprogramma van Woestijnvis dat liep van 1999 tot 2012. Nicole en Hugo brachten er in 2000 hun bekende hit ‘Goeiemorgen morgen’.

Het was de bedoeling dat Nicole en Hugo in 1971 met dat nummer naar het Eurovisiesongfestival zouden trekken in Dublin. Helaas werd Nicole vlak voor vertrek ziek en moest het duo afzeggen. Ze werden inderhaast vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. 

In 1973 kregen Nicole en Hugo een tweede kans om de Belgische eer te verdedigen op het Eurovisiesongfestival met ‘Baby, baby’, een nummer dat in het eerste seizoen van #LikeMe werd gebracht.

Marva – Oempalapapero

Janine Bischops zingt als oma Titin het vrolijke 'Oempalapapero' wanneer ze ontdekt dat haar kleindochter Caro terug bij haar komt wonen.

Het originelefragment komt uit een aflevering van De topcollectie uit 2012, waarin de muziekoptredens uit het VRT-archief centraal staan. Deze uitzending stond volledig in het teken van Marva, een Vlaamse zangeres uit Blankenberge. Oempalapapero (1975) is een van haar grootste hits, naast ‘Rode rozen in de sneeuw’ en ‘Een eiland van groen en blauw’. 

Aflevering 1 : #newbeginning

© Kris Van de Sande - www.krisvandesande.be

Tijdens de eerste aflevering #NEWBEGINNING ontdekten de Ketnetters hoe het met Caro en haar vrienden gaat, nadat Caro op het einde van seizoen 1 terug met haar vader naar de Ardennen verhuisde. Daar woont ze nu nog steeds, maar Caro mist haar vrienden in Antwerpen enorm. Ook Vince probeert de draad terug op te pikken. Ondertussen maakt Yemi, die Kyona erg mist, kennis met Maria. Nieuweling Scott zorgt al snel voor problemen.

Sandra Kim: J'aime la vie

Caro zingt uitzonderlijk ook een nummer in het Frans; de Belgische klassieker 'j'aime la vie'. 

Het originele fragment is afkomstig uit De Topcollectie en toont een piepjonge Sandra Kim op het Eurovisiesongfestival in Noorwegen in 1986. Met het nummer ‘J’aime la vie’ sleepte ze voor de eerste (en voorlopig ook enige) keer een overwinning in de wacht voor België. Sandra Kim gaat ook de geschiedenis in als de jongste winnares ooit: ze was op dat moment slechts 13 jaar oud.

Paul Severs: Ik ben verliefd op jou

Het originele fragment is afkomstig uit een aflevering van De Topcollectie uit 2012 die in het teken stond van verliefdheid. De programmamakers doken in het VRT-archief en vonden er een optreden terug van Paul Severs uit 1982. Hij zong tijdens Hit Hit Hoera een van zijn grote hits: ‘Ik ben verliefd op jou’. Het nummer dateert van 1970 en leidde tot zijn grote doorbraak in Vlaanderen.

 

Op Ketnet.be, in de Ketnet-app zijn heel wat extra's terug te vinden: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe en Vlog #LikeMe.

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic.

Meer over Vlaamse identiteit

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

Hoe draagt VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

Radio2 ontrafelt de hele zomer lang mysteries uit jouw buurt

Geen Canon van Vlaanderen zonder het VRT-archief

Vive le vélo, leve de Ronde: in het spoor van de Ronde met Karl Vannieuwkerke

Nieuw seizoen Vlaanderen vakantieland: lokaal vakantieplezier en verborgen parels

De eerste beelden van de vierde en laatste reeks van #LikeMe

Tom Waes reist in de tijd