Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

12 januari 2020 — Ketnetters en hun ouders hebben er maanden naar uitgekeken, en op 12 januari was het eindelijk zo ver: de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe is terug! De cast van #LikeMe was voor de gelegenheid aanwezig tijdens de Kingsize Live en bevestigde aan de kinderen dat er een derde seizoen aankomt van de populaire reeks.

cast van #LikeMe seizoen 2

In de afleveringen van #LikeMe op Ketnet komen een aantal bewerkingen van Nederlandstalige en Vlaamse klassiekers aan bod. U kent ze ongetwijfeld nog van vroeger.

 (Her)ontdek hieronder de originele versie en de nieuwe versie van de liedjes van #LikeMe.

Aflevering 7 : #theproposel

In de aflevering #THEPROPOSAL gaat het duidelijk beter tussen Vince en Caro. Alleen is het nog onduidelijk waar de relatie naartoe gaat. Ondertussen is Olivier van plan Philippe ten huwelijk te vragen, maar Philippe weet van niets. Camille weet nog steeds niet wat ze wil van Free.  

De Kreuners: Zij heeft stijl

Video player inladen...

Video player inladen...

Hugo Matthysen: Trouw met mij

In de zevende aflevering vraagt Olivier (Gunther Levi) zijn vriend Philippe (Sven De Ridder) zingend ten huwelijk met 'Trouw met mij'.

Video player inladen...

‘Trouw met mij’ is een nummer uit 1991 van Hugo Matthysen en de bomen, een creatieve duizendpoot uit Ekeren. Hij is het brein achter enkele legendarische tv-reeksen, zoals Dag Sinterklaas, Het Peulengaleis (met Bart Peeters) en Kulderzipken. Daarnaast treedt hij ook op met zijn band Clement Peerens Explosition. Dit fragment komt uit de legendarische reeks Lava met Kamagurka en Herr Seele waarin Hugo regelmatig een inbreng had.

 

Video player inladen...

Aflevering 6: #Digitaledetox

In de aflevering #DIGITALDETOX lopen de emoties hoog op tijdens een schooluitstap. Na een zoveelste aanvaring geeft een boze Caro iedereen een veeg uit de pan. Ze is de ruzie meer dan beu. Was haar terugkeer naar Antwerpen dan echt een slechte beslissing?

Will Tura – Mooi, het leven is mooi

Video player inladen...

Het fragment komt uit een aflevering van De Topcollectie (2011), een reeks waarin het muzikale TV-archief van de VRT centraal staat. De aflevering stond in het teken van het jaar 1989. Will Tura, ook wel eens ‘De keizer van het Vlaamse lied’ genoemd, brengt in de show Moet Kunnen zijn nieuwe nummer ‘Mooi, het leven is mooi’. Dat nummer is in feite een cover van ‘Help (get me some help)’ van de Nederlander Tony Ronald (1971), en zal een van Will Tura’s grootste hits blijken te zijn.  

Video player inladen...

Willeke Alberti – Samen zijn

Video player inladen...

De Amsterdamse Willeke Alberti is de dochter van de Nederlandse zanger Willy Alberti. Ze begon haar carrière op 11-jarige leeftijd in 1956, waarna ze verschillende hits achter elkaar scoorde. Na 1975 bleef Willeke even uit de schijnwerpers, om in 1987 terug te keren naar het podium met het nummer ‘Samen zijn’. Het nummer was ook de begintune van de kinderserie Pompy de Robodoll. 

De VRT heeft "Samen zijn" niet in haar collectie. Op het YouTubekanaal SterrenNL van de Nederlandse Publieke Omroep is deze video te vinden.

Video player inladen...

Aflevering 5: #Thetruth

In de aflevering #THETRUTH maakt een nieuwe boodschap van mama Kristel veel emoties los bij Caro. Ondertussen proberen Camille en Nona op school te achterhalen wie de mysterieuze achtervolger is. En verder lijkt Titin ook wel één en ander te verbergen.  

Herman Van Veen: opzij

Video player inladen...

Het fragment komt uit de Nekka Nacht uit 2005. ‘Nekka’ staat voor ‘Nederlandstalige Kleinkunst Antwerpen’. Elke twee jaar wordt de Nekka Nacht georganiseerd, een festival waarop het Nederlandstalige lied wordt gevierd. De editie uit 2005 zette Herman Van Veen in de kijker. De veelzijdige artiest uit Utrecht bracht er onder andere ‘Opzij’, een nummer dat in 1979 verscheen als aanklacht tegen de haast in de maatschappij.

Video player inladen...

Boudewijn De Groot - Verdronken vlinder

Video player inladen...

Het fragment dateert uit 1988 en werd uitgezonden in het chansonprogramma Terugblik met Kathy Lindekens. De aflevering stond in het teken van de Nederlandse zanger Boudewijn De Groot. Hij is onder andere te horen met ‘Verdronken Vlinder’. Dat nummer verscheen in 1967 maar werd pas in 1970 een grote hit bij het publiek. 

Video player inladen...

Aflevering 4 #Rivalry

In de aflevering #RIVALRY is drama op school tussen Vince en Caro onvermijdelijk. Er speelt nog steeds heel veel tussen die twee. De tussenkomst van Scott helpt hun zaak niet vooruit. Ondertussen heeft Philippe zijn bedenkingen bij het vreemde gedrag van Olivier

Dana Winner: Ik hou van jou

Video player inladen...

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van Het Swingpaleis. In dat muzikale spelprogramma, gepresenteerd door Felice, kwamen geregeld artiesten optreden. Zo ook Dana Winner in 1997 met ‘Ik hou van jou’ (1996). De originele versie van ‘Ik hou van jou’ is van de Nederlandse zangeres Maribelle. Zij trok met dat nummer in 1984 naar het Eurovisiesongfestival.

Video player inladen...

Rob De Nijs: Hou me vast (want ik val)

Video player inladen...

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van De Topcollectie (2011) waarin het muzikale TV-verleden van de VRT centraal staat. De aflevering staat in het teken van Bekende Nederlanders, waaronder Rob De Nijs. Het fragment toont een optreden van Rob De Nijs uit 1984 tijdens Zingezong. De Amsterdamse zanger en acteur bracht er een van zijn grote hits uit 1981: ‘Hou me vast (want ik val)’.

Video player inladen...

Aflevering 3: #Awkward

In de aflevering #AWKWARD slaagt Caro er nipt in om zich in te schrijven op school. Ze heeft echter geen zin om Vince tegen het lijf te lopen. Ondertussen probeert Camille Merel en de andere meisjes te overtuigen van haar goede bedoelingen.

Johan Verminnen: 'k Voel me goed

Video player inladen...

Het fragment is afkomstig uit De topcollectie (2011). De aflevering stond in het teken van de Belgische zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen. Hij komt in 1988 in het legendarische muziekprogramma Hitring met de clip van een van zijn grote hits: “‘k Voel me goed” (1981). Johan Verminnen is ook bekend van hits zoals ‘Laat me nu toch niet alleen’ (1973; gebracht in het eerste seizoen van #LikeMe) en ‘In de Rue des Bouchers’ (1979).

Video player inladen...

Liliane Saint-Pierre: Soldiers of love

Video player inladen...

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van De Muziekdoos uit 1997. Voormalige Belgische Eurovisiesongfestival-deelnemers traden er op in de Carré in Willebroek. Een van hen was Liliane Saint-Pierre. Deze Belgische zangeres vertegenwoordigde in 1987 ons land met ‘Soldiers of Love’ op het Eurovisiesongfestival in Brussel. Een jaar daarvoor (1986) behaalde Sandra Kim de overwinning met ‘J’aime la vie’, een nummer dat eerste aflevering van de tweede reeks van #LikeMe werd gebracht.

Video player inladen...

Aflevering 2: #Backhome

In de tweede aflevering #BACKHOME beseft Caro dankzij de boodschappen van mama Kristel dat haar toekomst in Antwerpen ligt. Ze trekt opnieuw in bij haar grootmoeder Titin, vertolkt door Janine Bischops. Het is een blij weerzien. Ook  Yemi is blij dat zijn BFF terug is. Camille krijgt een vreemd telefoontje, en de spanningen tussen Vince en Scott lopen verder op.

Nicole en Hugo – Goeiemorgen morgen

In #BACKHOME zingen Sven De Ridder, Gunther Levi en Maksim Stojanac, in de reeks de papa's van Vince en Vince, samen dit duet.

Video player inladen...

Het originele fragment is afkomstig uit een uitzending van De laatste show, een praatprogramma van Woestijnvis dat liep van 1999 tot 2012. Nicole en Hugo brachten er in 2000 hun bekende hit ‘Goeiemorgen morgen’.

Het was de bedoeling dat Nicole en Hugo in 1971 met dat nummer naar het Eurovisiesongfestival zouden trekken in Dublin. Helaas werd Nicole vlak voor vertrek ziek en moest het duo afzeggen. Ze werden inderhaast vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. 

In 1973 kregen Nicole en Hugo een tweede kans om de Belgische eer te verdedigen op het Eurovisiesongfestival met ‘Baby, baby’, een nummer dat in het eerste seizoen van #LikeMe werd gebracht.

Video player inladen...

Marva – Oempalapapero

Janine Bischops zingt als oma Titin het vrolijke 'Oempalapapero' wanneer ze ontdekt dat haar kleindochter Caro terug bij haar komt wonen.

Video player inladen...

Het originelefragment komt uit een aflevering van De topcollectie uit 2012, waarin de muziekoptredens uit het VRT-archief centraal staan. Deze uitzending stond volledig in het teken van Marva, een Vlaamse zangeres uit Blankenberge. Oempalapapero (1975) is een van haar grootste hits, naast ‘Rode rozen in de sneeuw’ en ‘Een eiland van groen en blauw’. 

Video player inladen...

Aflevering 1 : #newbeginning

Tijdens de eerste aflevering #NEWBEGINNING ontdekten de Ketnetters hoe het met Caro en haar vrienden gaat, nadat Caro op het einde van seizoen 1 terug met haar vader naar de Ardennen verhuisde. Daar woont ze nu nog steeds, maar Caro mist haar vrienden in Antwerpen enorm. Ook Vince probeert de draad terug op te pikken. Ondertussen maakt Yemi, die Kyona erg mist, kennis met Maria. Nieuweling Scott zorgt al snel voor problemen.

Sandra Kim: J'aime la vie

Caro zingt uitzonderlijk ook een nummer in het Frans; de Belgische klassieker 'j'aime la vie'. 

Video player inladen...

Het originele fragment is afkomstig uit De Topcollectie en toont een piepjonge Sandra Kim op het Eurovisiesongfestival in Noorwegen in 1986. Met het nummer ‘J’aime la vie’ sleepte ze voor de eerste (en voorlopig ook enige) keer een overwinning in de wacht voor België. Sandra Kim gaat ook de geschiedenis in als de jongste winnares ooit: ze was op dat moment slechts 13 jaar oud.

Video player inladen...

Paul Severs: Ik ben verliefd op jou

Video player inladen...

Het originele fragment is afkomstig uit een aflevering van De Topcollectie uit 2012 die in het teken stond van verliefdheid. De programmamakers doken in het VRT-archief en vonden er een optreden terug van Paul Severs uit 1982. Hij zong tijdens Hit Hit Hoera een van zijn grote hits: ‘Ik ben verliefd op jou’. Het nummer dateert van 1970 en leidde tot zijn grote doorbraak in Vlaanderen.

Video player inladen...

Nieuwe afleveringen van #LikeMe: elke vrijdagnamiddag op Ketnet.be en in de Ketnet-app. En elke zondag om 08.55 uur op Ketnet.

Op Ketnet.be, in de Ketnet-app zijn heel wat extra's terug te vinden: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe en Vlog #LikeMe.

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic.

In de loop van volgende weken zullen we op deze pagina de originele en nieuwe versies van de Vlaamse klassiekers toevoegen.

Meer over Vlaamse identiteit

Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

Hoe draagt de VRT bij tot de Vlaamse identiteit?

VRT zet Raymond in de bloemetjes

Angèle grote winnares van de MIA's

Welke aandacht besteedt de VRT aan Vlaamse muziek?

Sporza lanceert nieuwe videoreeks rond cafésporten

En De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2020 is....

MIA’s 2019: optredens bevestigd