Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

12 januari 2020 — Ketnetters en hun ouders hebben er maanden naar uitgekeken, en op 12 januari was het eindelijk zo ver: de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe is terug! De cast van #LikeMe was voor de gelegenheid aanwezig tijdens de Kingsize Live en bevestigde aan de kinderen dat er een derde seizoen aankomt van de populaire reeks.

cast van #LikeMe seizoen 2

In de afleveringen van #LikeMe op Ketnet komen een aantal bewerkingen van Nederlandstalige en Vlaamse klassiekers aan bod. U kent ze ongetwijfeld nog van vroeger.

 (Her)ontdek hieronder de originele versie en de nieuwe versie van de liedjes van #LikeMe.

Aflevering 2: #Backhome

In de tweede aflevering #BACKHOME beseft Caro dankzij de boodschappen van mama Kristel dat haar toekomst in Antwerpen ligt. Ze trekt opnieuw in bij haar grootmoeder Titin, vertolkt door Janine Bischops. Het is een blij weerzien. Ook  Yemi is blij dat zijn BFF terug is. Camille krijgt een vreemd telefoontje, en de spanningen tussen Vince en Scott lopen verder op.

Nicole en Hugo – Goeiemorgen morgen

In #BACKHOME zingen Sven De Ridder en Gunther Levi, in de reeks de papa's van Vince, samen dit duet.

Video player inladen...

Het originele fragment is afkomstig uit een uitzending van De laatste show, een praatprogramma van Woestijnvis dat liep van 1999 tot 2012. Nicole en Hugo brachten er in 2000 hun bekende hit ‘Goeiemorgen morgen’.

Het was de bedoeling dat Nicole en Hugo in 1971 met dat nummer naar het Eurovisiesongfestival zouden trekken in Dublin. Helaas werd Nicole vlak voor vertrek ziek en moest het duo afzeggen. Ze werden inderhaast vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. 

In 1973 kregen Nicole en Hugo een tweede kans om de Belgische eer te verdedigen op het Eurovisiesongfestival met ‘Baby, baby’, een nummer dat in het eerste seizoen van #LikeMe werd gebracht.

Video player inladen...

Marva – Oempalapapero

Janine Bischops zingt als oma Titin het vrolijke 'Oempalapapero' wanneer ze ontdekt dat haar kleindochter Caro terug bij haar komt wonen.

Video player inladen...

Het originelefragment komt uit een aflevering van De topcollectie uit 2012, waarin de muziekoptredens uit het VRT-archief centraal staan. Deze uitzending stond volledig in het teken van Marva, een Vlaamse zangeres uit Blankenberge. Oempalapapero (1975) is een van haar grootste hits, naast ‘Rode rozen in de sneeuw’ en ‘Een eiland van groen en blauw’. 

Video player inladen...

Aflevering 1 : #newbeginning

Tijdens de eerste aflevering #NEWBEGINNING ontdekten de Ketnetters hoe het met Caro en haar vrienden gaat, nadat Caro op het einde van seizoen 1 terug met haar vader naar de Ardennen verhuisde. Daar woont ze nu nog steeds, maar Caro mist haar vrienden in Antwerpen enorm. Ook Vince probeert de draad terug op te pikken. Ondertussen maakt Yemi, die Kyona erg mist, kennis met Maria. Nieuweling Scott zorgt al snel voor problemen.

Sandra Kim: J'aime la vie

Caro zingt uitzonderlijk ook een nummer in het Frans; de Belgische klassieker 'j'aime la vie'. 

Video player inladen...

Het originele fragment is afkomstig uit De Topcollectie en toont een piepjonge Sandra Kim op het Eurovisiesongfestival in Noorwegen in 1986. Met het nummer ‘J’aime la vie’ sleepte ze voor de eerste (en voorlopig ook enige) keer een overwinning in de wacht voor België. Sandra Kim gaat ook de geschiedenis in als de jongste winnares ooit: ze was op dat moment slechts 13 jaar oud.

Video player inladen...

Paul Severs: Ik ben verliefd op jou

Video player inladen...

Het originele fragment is afkomstig uit een aflevering van De Topcollectie uit 2012 die in het teken stond van verliefdheid. De programmamakers doken in het VRT-archief en vonden er een optreden terug van Paul Severs uit 1982. Hij zong tijdens Hit Hit Hoera een van zijn grote hits: ‘Ik ben verliefd op jou’. Het nummer dateert van 1970 en leidde tot zijn grote doorbraak in Vlaanderen.

Video player inladen...

Nieuwe afleveringen van #LikeMe: elke vrijdagnamiddag op Ketnet.be en in de Ketnet-app. En elke zondag om 08.55 uur op Ketnet.

Op Ketnet.be, in de Ketnet-app zijn heel wat extra's terug te vinden: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe en Vlog #LikeMe.

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic.

In de loop van volgende weken zullen we op deze pagina de originele en nieuwe versies van de Vlaamse klassiekers toevoegen.

Meer over Vlaamse identiteit

Hoe klonken de originelen van #LikeMe seizoen 2?

MIA’s 2019: optredens bevestigd

20 jaar Eregalerij eert Wouter Van Belle

Waarom hecht de VRT zoveel belang aan fictie?

Volle zalen voor Avant-première van #LikeMe

Genomineerden voor het Gala van de Gouden K's 2019

Ketnet viert 30 jaar Samson & Gert

Dit is De Humorklas 2020 van Radio 2