vrijdag 06 maart 2020
06 maart 2020

Vlaamse regering start zoektocht naar nieuwe gedelegeerd bestuurder voor VRT

6 maart 2020 - De Vlaamse regering publiceert de vacature voor een nieuwe gedelegeerd bestuurder voor de openbare omroep. 

VRT Toren

Op vrijdag 6 maart publiceert de Vlaamse regering de vacature voor een nieuwe gedelegeerd bestuurder voor de openbare omroep. De procedure zal begeleid worden door het Agentschap Overheidspersoneel die een beroep doet op een extern zoek- en selectiekantoor. De regering besliste om extern zoek- en selectiekantoor Hudson aan te duiden om de hele procedure te ondersteunen. De Vlaamse regering wil nog voor de zomer een nieuwe gedelegeerd bestuurder aanstellen voor de VRT.

Vandaag start de Vlaamse Regering de selectieprocedure op om een geschikte kandidaat te kunnen voorstellen aan de algemene vergadering van de VRT, bevoegd voor de benoeming van de gedelegeerd bestuurder. De algemene vergadering van de VRT wil de nieuwe gedelegeerd bestuurder aanstellen met een contract van onbepaalde duur en streeft ernaar dit te doen met ingang van 1 juli 2020.

De functie zal bekendgemaakt worden via de Vlaamse kranten, de website van de VDAB, de website www.werkenvoorvlaanderen.be en enkele specifieke jobkanalen. Gezien de aard en het belang van de functie zal een extern selectiekantoor ook instaan voor het actief zoeken naar de juiste kandidaten voor deze functie. Hiervoor wordt, na een overheidsopdracht, het search- en selectiekantoor Hudson aangeduid.

Het Agentschap Overheidspersoneel zal op basis van de beoordelingen van de consultants een lijst van geschikte kandidaten voorstellen aan de bevoegde minister. Vervolgens zullen gesprekken met de minister plaatsvinden in aanwezigheid van de minister-president en vice-minister-presidenten. De voorzitter van de raad van bestuur van de VRT neemt als waarnemer deel aan deze gesprekken. Op basis van deze interviews zal minister Benjamin Dalle een voorstel formuleren aan de Vlaamse Regering.

“Met de publicatie van de vacature nemen we opnieuw een belangrijke stap voor de toekomst van de VRT,” aldus Benjamin Dalle. “We willen nog voor de zomervakantie een nieuwe gedelegeerd bestuurder. Dat is belangrijk want de nieuwe gedelegeerd bestuurder zal ook nog een cruciale rol moeten opnemen in de onderhandelingen voor de nieuwe beheersovereenkomst. Ons medialandschap is door de internationalisering en digitalisering in volle transitie. In die context zijn we op zoek naar ervaren leiderschap met een hart voor de openbare omroep. De Vlaamse regering wil een sterke VRT, dat kan alleen met sterke en ervaren mensen aan de top.”   

Bron: persbericht kabinet van de Vlaamse minister van Brussel, jeugd en media.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

Reactie van VRT-directie na overleg met de vakbonden: externe bruggenbouwer moet vertrouwen herstellen

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1