dinsdag 10 maart 2020
10 maart 2020

Hoofdredacteur Inge Vrancken wordt opnieuw verslaggever

10 maart 2020 - De hoofdredacteur van het VRT-journaal Inge Vrancken heeft beslist om te stoppen met haar functie als hoofdredacteur om opnieuw verslaggever te worden. 

Inge Vrancken © VRT - 2018

Vrancken was drie en een half jaar hoofdredacteur, waar ze zich onder meer inzette voor de zichtbaarheid van verschillende maatschappelijke groepen in het Journaal. 

Het nieuwscollege van VRT wordt grondig herschikt. Halfweg december kondigde hoofredacteur Digitaal Brecht Decaestecker aan dat hij terugkeert naar DPG Media om hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws te worden. 

Op dinsdag 10 maart maakte de hoofdredacteur van het Journaal, Inge Vrancken, bekend dat ook zij zal stoppen en verder wil gaan als verslaggever. Voor haar rol in het nieuwscollege was Vrancken al buitenlandjournalist op de redactie van VRT NWS. 

Vrancken was 3,5 jaar hoofdredacteur van het Journaal. "Dat heeft van iedereen, ook van mij, veel energie gevraagd. Maar ik ben blij om te zien dat die inspanningen lonen", laat Vrancken weten. "Het Journaal is vandaag nog altijd een vaste waarde met sterke inhoud en goede cijfers. En VRT NWS is uitgegroeid tot een sterk nieuwsmerk. Ik ben trots en dankbaar dat ik hieraan heb kunnen meebouwen." 

Binnenkort zullen twee nieuwe hoofdredacteurs worden aangesteld. Die beslissing zal in één beweging worden genomen. 

De VRT en de hoofdredactie wil Inge uitdrukkelijk bedanken voor de fijne manier waarop er de voorbije jaren in het nieuwscollege is samengewerkt.

 

Bron: VRT NWS

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’

Chloë van de Klantendienst: ‘Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie Kamp Waes gesponsord’

Chloë van de Klantendienst: ‘Maak eens grappen over andere ‘proventies’, Bart’