woensdag 10 januari 2024
10 januari 2024

Thuis blijft ook even thuis

15 maart 2020 - Eén legt productie van dagelijkse reeks voorlopig voor de veiligheid stil.

opname Thuis

Eén en de ploeg van Thuis hebben beslist om de opnames voor de dagelijkse fictiereeks voorlopig stil te leggen tot en met 3 april. Nadat we de voorbije dagen al voorzorgen namen, nemen we nu deze veiligheidsmaatregel om mee het coronavirus te helpen indijken. De beslissing komt er ook na overleg met VTM, daar worden om dezelfde reden de opnames van de dagelijkse reeks Familie stil gelegd.

“Een dagelijkse fictiereeks is een zeer specifieke productie”, legt netmanager Olivier Goris uit. “Cast- en crewleden werken op verschillende studio-sets waar de ruimte beperkt is, en interactie en fysiek contact tussen acteurs is in vele scenes onvermijdelijk. Bovendien zijn zowel bij cast als crew verschillende leeftijdsgeneraties vertegenwoordigd. Daarom willen we zeker risico’s vermijden en nemen we deze beslissing. We zijn in Vlaanderen niet de enige die dit doen.”

 

Bovendien zijn zowel bij cast als crew verschillende leeftijdsgeneraties vertegenwoordigd. Daarom willen we zeker risico’s vermijden en nemen we deze beslissing. We zijn in Vlaanderen niet de enige die dit doen.”

Olivier Goris, netmanager Eén

Op Eén blijven de afleveringen van Thuis doorlopen. Momenteel zijn er nog zeker tot en met vrijdag 17 april afleveringen.

Binnen haar fictieaanbod neemt Eén ook voor Loslopend wild en gevogelte de beslissing om de opnames stil te leggen tot en met 3 april. Het productieproces is er anders dan bij Thuis maar door afzeggingen (van bijvoorbeeld locaties) is beslist om ook hier een pauze in te lassen. Andere fictieproducties van Eén bevinden zich niet in de opnamefase en kunnen daardoor doorgaan.

Ook bij Ketnet zijn de opnames van Hoodie en van de historische ketnet-reeks stilgelegd.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Reactie van VRT-directie na overleg met de vakbonden: externe bruggenbouwer moet vertrouwen herstellen

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’

Chloë van de Klantendienst: ‘Als roepen en tieren slecht zou zijn voor je hart, dan had de farmaceutische industrie Kamp Waes gesponsord’