VRT en Hooverphonic nemen volgend jaar opnieuw deel aan Eurovisiesongfestival

20 maart 2020 - De EBU, European Broadcasting Union, maakte vandaag meer details bekend over het Eurovisiesongfestival 2021. Na de annulering van de editie van 2020 mogen landen voor de volgende editie vrij kiezen of ze met de al gekozen kandidaat voor 2020 deelnemen. Aan alle landen wordt gevraagd om met een nieuw nummer deel te nemen in 2021.

Hooverphonic © Zeb Baemen

Na overleg tussen de VRT, de Franstalige openbare omroep RTBF en Hooverphonic is de VRT blij om aan te kondigen dat de band volgend jaar België alsnog zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. RTBF vindt het een logische beslissing om Hooverphonic en de VRT deze kans te bieden en schuift hun deelname een jaartje op tot in 2022.

De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing. Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven. 

Olivier Goris, netmanager Eén

Olivier Goris, netmanager Eén: “De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing. Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven. We zijn onze collega’s van RTBF zeer dankbaar dat ze bereid zijn de VRT-inzending volgend jaar te laten doorgaan. Hooverphonic gaat dus voor VRT naar het Eurovisiesongfestival 2021! Zoals gepland, maar dan een jaartje later. Alex, Raymond en Luka zijn zeer enthousiast en wij zijn heel trots dat we een absolute topgroep in betere tijden naar Rotterdam kunnen sturen."

We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar."

Hooverphonic

Hooverphonic: "Fijn dat we zo snel bevestiging hebben dat we volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival kunnen gaan. We hebben daar nog altijd énorm veel zin in. We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar."

Dossier: Muziek
vrijdag 20 maart 2020
20 maart 2020

Meer over Muziek

VRT steunt muzieksector: extra veel Vlaamse muziek

Wat is de impact van corona op de muzieksector?

VRT en Hooverphonic nemen volgend jaar opnieuw deel aan Eurovisiesongfestival

Dina Ayada nieuw urban talent

Eregalerij eert Soulsister voor een leven vol muziek

20 jaar Eregalerij eert Wouter Van Belle

VRT speelt belangrijke rol in diversiteit Vlaams muzieklandschap

Nieuwe afleveringen van Rock 'n' Roll High School