zaterdag 11 april 2020
11 april 2020

VRT-zenders zetten zich in om bewegen aan te moedigen

24 maart 2020 (update 11 april 2020) - Door de Coronacrisis zitten heel wat Vlamingen thuis. VRT wil daarom graag haar steentje bijdragen om ook tijdens deze periode een aanbod aan te bieden om beweging te bevorderen. De verschillende netten van de openbare omroep bieden daarom een specifiek aanbod aan. 

Biba & Louba van Ketnet Junior

Eén

Eén lanceert online Quaran-training met Saartje Vandendriessche. De trainingsschema's en bijhorende video's zijn via de website van Eén te vinden (één.be).

Wie niet graag alleen sport of een vast momentje nodig heeft, kan elke woensdag-, vrijdag- en zondagochtend op de Facebookpagina van Eén terecht om 8.30 uur voor een gezamenlijk (maar apart) trainingsmoment. De video’s met de trainingen worden op die momenten gestreamd via Facebook.

Beweeg in uw kot!

Vanaf 6 april brengt Eén elke dag voor het middagjournaal Beweeg in uw kot! Saartje Vandendriessche toont vanuit haar eigen huis in dit korte programma oefeningen die je thuis kan doen en die iedereen kan meedoen - ook de ouderen die vaak beperkt zijn in hun bewegingsmogelijkheden. De reeks werd gemaakt in samenwerking met Okra en Okra-Sport+, die deze doelgroep goed kennen zodat het voor hen optimaal mogelijk is. Maar iedereen kan meedoen

Beweeg in uw kot!: vanaf 6 april elke dag om 12.50 uur op Eén.

Radio 2

Door de coronacrisis zitten heel wat Vlamingen thuis. Radio 2 wil daarom heel Vlaanderen in de week  van 13 tot 18 april aan het bewegen krijgen met een unieke dagelijkse eighties work-out. Dansinstructrice Sarah Bossuwé (TikTok-fenomeen, bekend van K3 zoekt K3 en Dansstudio Sarah) gidst alle Radio 2-luisteraars Jane Fonda-gewijs door een tien minuten durende eighties work-out.

In de week van 13 tot 18 april elke dag live te volgen om 10.30 uur op Radio 2, via de Radio 2-app en integraal op Eén.  

Ketnet

Ketnet zette het aanbod voor het onderwijs al in de kijker. Maar ook blijven bewegen is in deze periode belangrijk. Daarom bundelt Ketnet nu ook het bewegingsaanbod op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Van dancetutorials van #LikeMe en bokstutorials van Campus 12 tot Mijn sport is top en Mijn dans is top; heel wat programma’s en video’s bieden inspiratie voor de kinderen om hen aan te zetten tot sporten.

Ook de Ketnet-wrappers blijven bewegen.

Ketnet veranderde vorige week in #kotnet. Ook de Ketnet-wrappers blijven in hun 'kot' en proberen er samen met de Ketnetters thuis het beste van te maken. Onder de overkoepelende wegwijzer #kotnet blijven de wrappers in verbinding met de kinderen thuis. Ze zorgen elke dag voor leuke filmpjes vanuit hun eigen kot en zetten daarbij ook in op bewegen. Met hun tips, challenges en work-outs zorgen ze ervoor dat ze Ketnetters inspireren om te blijven bewegen.  

En voor de allerjongsten is er Biba & Loeba dat de motorische vaardigheden bij peuters en kleuters stimuleert.

Op ketnet.be en het Ketnet YouTube-kanaal geeft Hoodi-acteur Maarten Cop Parkour Tricks.

Sporza

Samen met wetenschappers, artsen en Sport Vlaanderen roept Sporza onder het motto “Blijf sporten” op om ook nu te  sporten, te bewegen en vooral fit te blijven. Sporza.be biedt praktische tips, handige video's en artikels aan om binnen en buiten te bewegen en aangenaam te sporten.

Alle informatie via https://sporza.be/nl/categorie/blijf-sporten/

Radio 1

Binnen zitten? Dan is het al eens moeilijk om te blijven sporten, ook al weten we dat we dat echt wel beter blijven doen. We zullen doorgaan gidst alle Radio 1-luisteraars doorheen de lastige tijden. Elke dag komt er afwisselend een bewegingscoach ofwel archiefmateriaal (uit Jong van hart en soepel blijven) aan bod. Zo lanceerde Radio 1 alvast een gezamenlijk momentje fitness met de grootste basketbalspeelster van ons land: Ann Wauters.

Op woensdag 25 maart op de planning? Wielrenner Oliver Naesen.

MNM

Als voorbereiding voor de Warmathons maakte MNM een achtdelige podcast die je helpt om je op te warmen voor de Warmathons.

DJ Ann Reymen geeft in Boost - De Podcast je samen met een expert tips en tricks over hoe je je hierop het best kan voorbereiden.

Stubru

Ook Linde Merckpoel roept op tot beweging in de buitenlucht in de dagelijkse videoreeks Bij Linde. Ze polst onder meer bij sporthelden Ann Wauters, Koen Naert, Emma Meesseman, Jonathan Borlée en Yves Lampaert hoe zij trainen in coronatijen.

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners

Reactie van VRT-directie na overleg met de vakbonden: externe bruggenbouwer moet vertrouwen herstellen

VRT zendt docu 'Het proces dat niemand wou' dan toch uit en biedt excuses aan

Chloë van de Klantendienst: ‘Soms wou ik wat vroeger geboren zijn. Dan kon ik me inschrijven voor Hotel Romantiek’

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

CIM-cijfers: verdere groei voor Studio Brussel, sterke cijfers voor Radio 1

Chloë van de Klantendienst: ‘Zo klinkt het net of de beer van ‘De droomfabriek’ Maurice van de Kampioenen heeft aangerand’