vrijdag 27 maart 2020
27 maart 2020

Hoewist? Lotte Vanwezemael gaat live in gesprek met MNM-luisteraars

27 maart 2020 - Tijdens het weekend van 28 en 29 maart gaat Lotte Vanwezemael live op het Instagramkanaal van MNM. Daar wil ze met de MNM-luisteraars écht in gesprek gaan om hen simpelweg te vragen: "hoewist?"

Lotte Vanwezemael © Geert Van Hoeymissen

Het zijn lastige tijden, dat hoeven we je niet te vertellen. De maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn nu al even van kracht, en dat begint bij velen toch te wegen. We mogen niet uit ons kot komen, we kunnen onze vrienden en (groot)ouders niet zien, we maken ons zorgen en worden geconfronteerd met beangstigende beelden en cijfers… Voor veel mensen, ook jongeren, is dit een moeilijke en eenzame periode.

Daarom wil MNM weten hoe het met zijn luisteraars gaat. Tijdens het weekend van 28-29 maart gaat Lotte Vanwezemael live op het Instagramkanaal van MNM om écht met de luisteraars in gesprek te gaan en hen simpelweg te vragen: hoewist?

Vooral voor jongeren, kan dit een zware en eenzame periode zijn. Zo thuis zitten, misschien wel alleen of zonder iemand bij wie je écht terecht kan, kan heel hard tegenvallen. Daarom wil ik graag weten van jongeren: hoewist? 

Lotte Vanwezemael

Lotte: “Het zijn moeilijke tijden. Dat merken we allemaal. We mogen niet buiten komen, we mogen niet naar school, we mogen niet gaan werken, we mogen onze vrienden niet zien... En dan ook nog geconfronteerd worden met zoveel zieke mensen, die je misschien zelfs kent en graag ziet. Voor veel mensen, maar vooral voor jongeren, kan dit een zware en eenzame periode zijn. Zo thuis zitten, misschien wel alleen of zonder iemand bij wie je écht terecht kan, kan heel hard tegenvallen. Daarom wil ik graag weten van jongeren: hoewist? Ik wil checken hoe het écht met ze gaat. Een goeie babbel kan wonderen doen, want het is nu meer dan ooit belangrijk om te praten. Zodat we samen door deze rare periode komen.”

Normaal helpt Lotte de MNM-luisteraars als Seksuolotte met al hun vragen over relaties, seks en vriendschap, maar ze werkt daarnaast ook als psychologe. Lotte merkt dat er steeds meer mensen aangeven dat ze zich eenzaam voelen en nood hebben aan een luisterend oor. Daarom wil ze haar ervaring en kennis als psychologe gebruiken om oprecht naar hen te luisteren en hen te laten weten dat er altijd iemand voor hen is. En dat begint met een simpele vraag: hoewist?

Een uur lang vraagt Lotte tijdens Hoewist op InstaLive aan de luisteraars hoe het met hen gaat. Lotte maakt daarbij tijd voor een écht gesprek met de MNM-luisteraars. Wie nood heeft aan meer ondersteuning of hulp, zal Lotte in een persoonlijke chat doorverwijzen naar Awel, JAC, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn 1813 of het Nummer tegen geweld 1712.

Hoewist: zaterdag 28 en zondag 29 maart van 17.00 – 18.00 uur tijdens een InstaLive op het Instagramkanaal van MNM (@mnmbe)

Dossier: Jongeren

Meer over In tijden van Corona

Vier conclusies over VRT in coronatijd

Kunnen jullie morgen mijn favoriete film of serie uitzenden?

Hoe maakt de VRT fictie in coronatijden?

'We zijn er bijna, maar nog niet helemaal'

"Beknotten van de vrijheid is het ergste dat er is."

'You'll never walk alone' verenigt Europa opnieuw

"Verbinden is meer dan ooit nodig"

1 jaar Knaldrang: nachtje door met Studio Brussel