dinsdag 31 maart 2020
31 maart 2020

Nachtraven wint International Emmy Kids award

31 maart 2020 - Nachtraven, een programma van Ketnet, ging op 31 maart met een Internationale Emmy Kids Award aan de haal. 

Nachtraven

Nachtraven haalde het in de categorie ‘Kids: Non-Scripted Entertainment’ van ‘The Voice Kids’, ‘Lego Masters’ en ‘The Baby Boss’. Nachtraven is het eerste Belgische programma dat een International Emmy Kids Award wint. 

Uitreiking online

Ketnet en DeMensen volgen de uitreiking online

De 8ste editie van de International Emmy Kids Awards zou dit jaar normaal gezien in Cannes plaatsvinden. Vanwege de Coronacrisis werd de uitreiking uitzonderlijk gehouden via de social mediakanalen van de Emmy’s. De Internationale Emmy Kids Awards zijn één van de meest prestigieuze prijzen die een kinderprogramma kan veroveren.

In totaal waren er dit jaar 28 genomineerden uit 15 landen in 7 verschillende categorieën. Nachtraven is het eerste Belgische programma dat een Emmy Kids Award in de wacht sleept.

Vlaanderen deed het in het verleden wel al goed op de Internationale Emmy Awards. Zo won ‘Wat Als?’ in 2014 een Emmy award in de categorie comedy en ‘Sorry voor alles’ in 2017 in de categorie non-scripted entertainment.

Vorig jaar sleepte Nachtraven nog een nominatie in de wacht voor de Rose d’Or Awards in de categorie Children and Youth. 

Over Nachtraven

Nachtraven volgt de boeiende avonturen van kinderen die meegenomen worden door het mysterieuze wezen, de Nachtraaf. De belevenissen van de drie duo’s spelen zich af op plaatsen waar je ‘s nachts normaal nooit zou komen: het Afrikamuseum, Safaripark Beekse Bergen, IKEA… Vechtend tegen de vermoeidheid voeren de kandidaten 4 meeslepende opdrachten uit en strijden ze voor de benoeming van dapperste en meest avontuurlijke duo.

Nachtraven is een programma van De Mensen voor Ketnet, geregisseerd door Sander Brants, geschreven door Mariëlle Dazler en geproduceerd door Sophie Van Bael en Hans Lovenich. Na het succesvolle eerste seizoen, kreeg de reeks een vervolg dat werd uitgezonden in 2019. 

Dossier: Interne en externe producties

Meer over Interne en externe producties

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers