Nachtraven wint International Emmy Kids award

31 maart 2020 - Nachtraven, een programma van Ketnet, ging op 31 maart met een Internationale Emmy Kids Award aan de haal. 

Nachtraven

Nachtraven haalde het in de categorie ‘Kids: Non-Scripted Entertainment’ van ‘The Voice Kids’, ‘Lego Masters’ en ‘The Baby Boss’. Nachtraven is het eerste Belgische programma dat een International Emmy Kids Award wint. 

Uitreiking online

Ketnet en DeMensen volgen de uitreiking online

De 8ste editie van de International Emmy Kids Awards zou dit jaar normaal gezien in Cannes plaatsvinden. Vanwege de Coronacrisis werd de uitreiking uitzonderlijk gehouden via de social mediakanalen van de Emmy’s. De Internationale Emmy Kids Awards zijn één van de meest prestigieuze prijzen die een kinderprogramma kan veroveren.

In totaal waren er dit jaar 28 genomineerden uit 15 landen in 7 verschillende categorieën. Nachtraven is het eerste Belgische programma dat een Emmy Kids Award in de wacht sleept.

Vlaanderen deed het in het verleden wel al goed op de Internationale Emmy Awards. Zo won ‘Wat Als?’ in 2014 een Emmy award in de categorie comedy en ‘Sorry voor alles’ in 2017 in de categorie non-scripted entertainment.

Vorig jaar sleepte Nachtraven nog een nominatie in de wacht voor de Rose d’Or Awards in de categorie Children and Youth. 

Over Nachtraven

Nachtraven volgt de boeiende avonturen van kinderen die meegenomen worden door het mysterieuze wezen, de Nachtraaf. De belevenissen van de drie duo’s spelen zich af op plaatsen waar je ‘s nachts normaal nooit zou komen: het Afrikamuseum, Safaripark Beekse Bergen, IKEA… Vechtend tegen de vermoeidheid voeren de kandidaten 4 meeslepende opdrachten uit en strijden ze voor de benoeming van dapperste en meest avontuurlijke duo.

Nachtraven is een programma van De Mensen voor Ketnet, geregisseerd door Sander Brants, geschreven door Mariëlle Dazler en geproduceerd door Sophie Van Bael en Hans Lovenich. Na het succesvolle eerste seizoen, kreeg de reeks een vervolg dat werd uitgezonden in 2019. 

Dossier: Interne en externe producties
dinsdag 31 maart 2020
31 maart 2020

Meer over Interne en externe producties

De MIA’s en Gala van de Gouden K's worden verplaatst naar april 2022

2021… De top 10 der toppen

Ontdek het voorjaar 2022 van Eén, Canvas en VRT NU

Elke dag een film bij Ketnet

Topfictie op Canvas: Normal People

Match: nieuwe humoristische fictiereeks op VRT NU

Eerste beelden van reeks 3 van #LikeMe

Imea en Sebe spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical: De Finale