vrijdag 03 april 2020
03 april 2020

Het leven zoals het is: Radio 2 op de (thuis)werkvloer

3 april 2020 - Iedereen die vandaag het geluk heeft om te kunnen blijven werken, toont zich van z'n veelzijdigste en meest flexibele kant. Dat geldt ook voor de medewerkers van Radio 2 die er alles aan doen om de luisteraars online en via de radio te blijven bereiken, zodat ze volop de schijnwerpers kunnen blijven richten op de échte helden van vandaag. 

Daan Masset presenteert met zoontje op de schoot

Kijk gerust mee en geniet van deze unieke blik achter de schermen. 

Radiopresentatoren die thuis werken

Guy De Pré

Guy De Pré

De cirkel is rond: als twaalfjarige knutselde ik een radiostudiootje in elkaar op mijn kamer, en nu zend ik De Pré Historie van thuis uit, vanuit mijn bureau. Studio Kontich-Kazerne rules op zondagvoormiddag."

Guy De Pré

Inspecteur Sven Pichal

Inspecteur Sven Pichzl

Een dagelijks radioprogramma van thuis maken? Gelukkig laat de nieuwste technologie het toe om dat te doen: we hoeven tegenwoordig geen volledige studio meer te verhuizen. Alles zit ingebouwd in een kist, en met een tablet heb ik een virtuele mengtafel." 

Inspecteur Sven Pichal

Radio 2 Limburg

Daan Masset (Radio 2 Limburg): "Het is behoorlijk vreemd om in je eigen woonkamer een volledig radioprogramma te maken. Dat wil ook zeggen dat mijn zoontje van anderhalf regelmatig aandacht vraagt. Hij begrijpt uiteraard nog niet dat ik aan het werk ben, en dat hij tijdens de uitzending moet zwijgen. Gelukkig is hij wel een goede slaper en wordt hij meestal pas aan het einde van het programma wakker."

Daan Masset

Dat wil ook zeggen dat mijn zoontje van anderhalf regelmatig aandacht vraagt. Hij begrijpt uiteraard nog niet dat ik aan het werk ben, en dat hij tijdens de uitzending moet zwijgen.

Daan Masset

Madam Siska Schoeters

Als uw driejarige dan toch geen seconde stopt met praten, kan je haar evengoed je werk laten overnemen. En op andere momenten is er de iPad natuurlijk."

Siska Schoeters

Showbizz Bart (Verbeeck)

Showbizz Bart geeft vanuit zijn woonkamer alle luisteraars tips voor videovergaderingen.

Radiomakers in alle provincies

Jens Lemant vanuit West-Vlaanderen
Harold Scheerlink helemaal alleen in het Radiohuis Leuven
Lennart Segers voor Radio 2 Vlaams-Brabant
redactievergadering Radio 2 Oost-Vlaanderen

Vrienden van radio 2

Naast de on air verslaggeving staat Radio 2 in coronatijden ook sterker dan ooit online. Nu het contact met de vrienden van Radio 2 vooral digitaal verloopt, krijgen surfers meteen een kijkje in de persoonlijke achtertuin van verschillende bekende gezichten. Bij Wim Lybaert mochten we dit letterlijk nemen. In de video hieronder toont Wim zijn moestuin aan Cathérine Vandoorne tijdens De Madammen.

Beste Buren huiskamerconcerten

Sinds de coronacrisis brengt Radio 2 ook elk weekend optredens van bekende Vlaamse artiesten naar alle huiskamers met de Beste Buren Huiskamerconcerten. Het eerste weekend genoten meer dan 25 000 Radio 2-luisteraars van een live miniconcert van Willy Sommers, Gene Thomas, The Starlings, Bent Van Looy, Metejoor en Sasha & Davy. Het tweede weekend, met onder meer Stef Bos, IBE en Bart Kaëll, steeg het aantal concertvolgers (unieke streamers in de Radio 2-app) naar bijna 30 000 luisteraars. Dat is intussen al tweemaal een - digitaal - vol Sportpaleis aan publiek.

Metejoor zong tijdens zijn huiskamerconcert zijn nieuwe song 'Laat het voor de liefde zijn', een ontroerend nummer over de coronacrisis. Een huiskamerconcert betekent ook huiskamertaferelen, zoals de vriendin die tussen de nummers met de wasmand passeert op de achtergrond.

Ook tal van andere online formules op radio2.be kennen succes, zoals De Grote Zoete Inval Quiz, een online versie van het legendarische De Zoete Inval.

Radio 2 zorgt on air en online voor nieuws, praktische tips en ontspanning tijdens de coronacrisis. De radiomakers zijn voor velen in deze barre tijden een vriend aan huis. Het luisterende oor. De man of vrouw achter de microfoon die toch een sprankeltje hoop brengt en meedeint op de vreugde en het verdriet van de toehoorder. Zowel voor als achter de schermen gaan alle radiomakers ervoor, met bakken empathie, elke dag opnieuw.