vrijdag 03 april 2020
03 april 2020

VRT CRW zet zich in voor maatschappelijke projecten

3 april 2020 - Door de coronacrisis vallen VRT-producties weg of verschuiven ze naar een later moment. VRT CRW vult deze vrijgekomen uren nuttig in. VRT-medewerkers zetten zich op dit moment in voor allerlei sociale initiatieven.  

Cameramensen met medewerkers van zorgcentra

Voor VRT-afdelingen zoals de nieuwsdienst is er de laatste weken meer werk dan ooit. Andere diensten zoals de radio, maar ook administratieve diensten, passen zich aan door thuis te werken of andere methodes te zoeken om op afstand te werken. Maar er vallen ook heel wat producties – zoals Thuis, de voorjaarskoersen of de koningin Elisabethwedstrijd weg. Dat heeft gevolgen voor de planning, vooral bij VRT CRW.

VRT CRW (VRT crew) heeft de laatste weken naar oplossingen gezocht om hun medewerkers aan het werk te houden, voor zover ze niet op andere plekken konden ingeschakeld worden. VRT CRW zorgt voor een brede waaier aan diensten: zoals cameramensen en geluidmensen. Maar ook mensen die zorgen voor decor, licht, montage, rekwisieten, make – up, kostuums, vertaling en ondertiteling, gebarentolken, audiodescriptie, opnameleiding en veel andere beroepen werken in dit team. VRT CRW zet de expertise van onze collega’s nu in voor allerlei sociale projecten.

Instructiefilmpjes

Zo zijn er door VRT CRW al instructiefilmpjes gedraaid voor woonzorgcentra en de brandweer. De kleedsters maken op hun beurt mondmaskers voor de collega's van VRT NWS en de zorgsector.

De VRT CRW-medewerkers werken op die manier binnen hun vakgebied mee aan enkele waardevolle maatschappelijke projecten waarvoor onze expertise nodig is.

Er was grote nood aan instructiefilmpjes over methodes die voor de coronacrisis niet bekend waren bij de hulpverleners en brandweer. Nu maken onze klank- en beeldtechnici en monteurs die filmpjes.”

Walter Vanderstukken, (Talent)manager Beeld Licht Klank

Strakke planning met prachtig resultaat

Op momenten als deze zie je hoe een flexibel team overtuigend en efficiënt kan samenwerken. We kunnen op elkaar rekenen en maken de mensen rondom ons gelukkig.”

Walter Vanderstukken, (Talent)manager Beeld Licht Klank

Deze nieuwe projecten worden in een ijltempo afgewerkt. Het is een huzarenstukje voor het planningsteam en het team van materiaalbeheer om alle personen en het materiaal op de juiste plaats te krijgen. Uiteraard mogen ook de geplande VRT-programma's (zoals Het Journaal) niet in het gedrang komen.

Dankzij de inspanningen van de VRT konden we op korte termijn alle zorgverleners binnen de Vlaamse zorgsectoren correct informeren over alle voorzorgsmaatregelen en handelingen bij COVID-19-patiënten. Eindelijk krijgen ze de broodnodige info laagdrempelig aangeboden en dit allemaal op maat van alle zorgkundigen, verpleegkundigen, opvoeders, psychiatrische instellingen, mantelzorgers en thuisverpleegkundigen."

Paul Cappelier, voorzitter van de Belgische federatie voor zorgkundigen

Kleedsters maken mondmaskers

De kleedsters maken op hun beurt mondmaskers voor de collega's van VRT NWS en de zorgsector.

Dossier: In tijden van Corona

Meer over In tijden van Corona

Vier conclusies over VRT in coronatijd

Kunnen jullie morgen mijn favoriete film of serie uitzenden?

Hoe maakt de VRT fictie in coronatijden?

'We zijn er bijna, maar nog niet helemaal'

"Beknotten van de vrijheid is het ergste dat er is."

'You'll never walk alone' verenigt Europa opnieuw

"Verbinden is meer dan ooit nodig"

1 jaar Knaldrang: nachtje door met Studio Brussel