donderdag 23 april 2020
23 april 2020

Thuis trakteert fans op dubbelaflevering morgen, en keert na de zomer terug op Eén

23 april 2020 - morgen 24 april trakteert Thuis de Eén-kijkers op een extra lange aflevering, die ook de laatste aflevering van Thuis wordt dit voorjaar. Zo eindigt het seizoen iets vroeger dan verwacht. Eén en VTM hebben samen beslist dat er dit voorjaar geen nieuwe afleveringen van Thuis en Familie op antenne worden gebracht, maar dat beide fictiereeksen na de zomer terugkeren op televisie.

Thuis

Door de coronamaatregelen liggen de opnames al even stil, en is het momenteel nog niet mogelijk om nieuwe afleveringen op te nemen. Hierdoor is de voorsprong die de opnames van beide reeksen normaal gezien hebben (de opnames lopen enkele maanden voor op de uitzendingen), intussen kwijtgespeeld. Met de beslissing om nieuwe afleveringen pas na de zomer op antenne te brengen, willen Eén en VTM een voorsprong nemen zodat fans dan weer van de reeksen kunnen genieten. Wanneer de opnames precies hervat kunnen worden, wordt nog volop onderzocht.

Het zijn onzekere tijden voor ons allemaal, spijtig genoeg ook voor Thuis. Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een fictiereeks op te nemen zoals we dat gewend zijn. We zijn momenteel volop aan het onderzoeken hoe we hiermee kunnen omgaan. Zowel VTM als wij hopen om onze dagelijkse fictiereeksen zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten in veilige omstandigheden. En morgen wordt het samen genieten van de extra lange aflevering.

Olivier Goris, netmanager Eén

Vanaf maandag 27 april zullen de programma's die normaal gezien na Thuis starten, al te zien zijn vanaf 20.15 uur. Zo start op 27 april een nieuw seizoen van Spoed 24/7, op dinsdag het nieuwe Twee tinten grijs met Pascal Braeckman en Jan Van Eyken, op woensdag een nieuw seizoen van Dierendokters 24/7, en kan iedereen vanaf donderdag wegdromen met Wim Lybaert en De columbus.

Thuis-fans kunnen de komende maanden trouwens terecht op VRT NU, waar vanaf morgenavond het volledige huidige seizoen van Thuis te herbekijken valt.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen