Vrijdag 8 mei is V-day: Eén zendt herdenkingsconcert met Selah Sue uit

06 april 2020 - vrijdag 8 mei is het exact 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde: V-day. 

Selah Sue

De wapens zwegen eindelijk na 5 lange oorlogsjaren. Op 8 mei 1945 om 23.01 uur legden de Duitsers de wapens neer. Eén ondersteunt deze week de actie van het World Heritage Instituut om het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, samen met Arnout Hauben en Selah Sue.
Die laatste zal op 8 mei een miniconcert geven dat wordt uitgezonden op Eén.

Online was er een oproep van Arnout Hauben: samen met het War Heritage Instituut en Christophe Deborsu roept hij op om op 8 mei een kaarsje te branden voor de helden die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid, en een foto van dat kaarsje te delen via sociale media met de hashtag #wewillmeetagain. Eén ondersteunt dit online nationaal herdenkingsmoment en deelde Arnouts oproep.

En er is meer: op 8 mei zendt Eén om 23.01 uur –het exacte einde van WO2 – een miniconcert van Selah Sue uit, ter herdenking van V-day.

Dit concert is te beleven op de Facebookpagina van het War Heritage Institute en van Eén, en zal ook op televisie op Eén worden getoond. Selah Sue brengt We’ll meet again van Vera Lynn. Deze Britse zangeres heeft de hele oorlog lang een muzikaal hart onder de riem van de soldaten gestoken. We’ll meet again is ongetwijfeld haar bekendste nummer. Vera Lynn leeft trouwens nog steeds en is nu 103 jaar.

Je vindt alles over de herdenkingsactie #wewillmeetagain op deze Facebook Event-pagina: https://www.facebook.com/events/551307185585629/

Dossier: Gemeenschapsvorming
vrijdag 08 mei 2020
08 mei 2020

Meer over Gemeenschapsvorming

MNM zet alles op alles voor Vlaamse studenten

De Warmste Week start nieuw solidariteitsverhaal

Helden brengen buurten samen

De stoel komt naar de kijkers toe

Deze zomer viert Karl Vannieuwkerke het leven met nieuwe talkshow Vive la vie!

Vrijdag 8 mei is V-day: Eén zendt herdenkingsconcert met Selah Sue uit

Beleef een hele week het Eurovisiesongfestival bij de VRT

Tom Waes brengt de wereld naar Vlaamse huiskamer met twee speciale edities Reizen Waes