vrijdag 29 mei 2020
29 mei 2020

Goed nieuws voor Thuis-fans: opnames nieuwe Thuis-afleveringen starten op 8 juni

29 mei 2020 – Eén heeft heel goed nieuws voor alle Thuis-fans: vanaf maandag 8 juni kan Thuis terug starten met de opnames van nieuwe afleveringen. Dat heeft het directiecollege van de VRT beslist.

Thuis opnames corona

De proefopnames begin mei bleken zeer succesvol en zowel cast als crew kunnen de coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad naleven. Daarom herstarten de opnames van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks op 8 juni. Tijdens die opnames wordt er optimaal ingezet op de lessen die uit de proefopnames zijn getrokken. 

De afgelopen weken hebben we heel wat werk verzet. De eerste evaluaties na de testopnames waren heel positief: we kunnen Thuis maken op een veilige manier. We hebben meteen de voorbereidingen in gang gezet. De scenario’s zijn coronaproof gemaakt om zo onze acteurs op een veilige manier te laten spelen. Het was een huzarenstukje om alles versneld klaar te krijgen, maar maandag 8 juni zijn we dus aan het opnemen voor onze afleveringen van dit najaar. Wij zijn blij dat we samen terug Thuis kunnen maken.

Hans Roggen, producer Thuis

De nieuwe afleveringen zullen dit najaar te zien zijn op Eén.   

Proefopnames Thuis

Door de coronamaatregelen lagen de opnames van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks al enkele weken stil. Begin mei startten cast en crew van Thuis met proefopnames, om te onderzoeken of de opnames in veilige omstandigheden terug konden opstarten. Zo werd onder andere onderzocht hoe er rekening kon worden gehouden met de anderhalve meter afstand zonder aan het verhaal te raken.

De makers van Thuis hebben veel geleerd uit de proefopnames. Niet enkel over hoe ze scènes in beeld moeten brengen, maar ook over hoe ze achter de schermen goed, efficiënt en veilig kunnen werken. Die waardevolle lessen werden nadien ook gedeeld met de Vlaamse productiesector via een webinar, georganiseerd door Video Snackbar. Daaraan namen maar liefst 520 sectorleden deel.

Meer informatie over het verloop van de proefopnames is hier te vinden.

Dossier: fictie

Meer over fictie

5 redenen waarom de nieuwste topreeks Arcadia ook iets voor jou is

Je krijgt wat je verdient in Arcadia - spannende nieuwe fictiereeks met onder andere Lynn Van Royen, Gene Bervoets en Natali Broods

Nieuwe reeks van Dertigers: maak kennis met de vriendengroep

Ketnet start opnames nieuwe fictiereeks

Bekijk fictiereeksen met je ogen dicht

VRT-reeksen grote winnaars bij de Ensors

VRT MAX lanceert fictiereeks 'De Studio's'

Nieuw op Eén: 1985 – Prestigieuze fictiereeks over de turbulente jaren ‘80