vrijdag 05 juni 2020
05 juni 2020

Eerste beelden van nieuwe Vlaamse Canvas-reeks Albatros

8 juni 2020 - Begin volgend jaar kan je op Canvas kijken naar de tragikomische fictiereeks Albatros, over tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp in de Ardennen.

© De Wereldvrede _ Eva Vlonk

De serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. Albatros werd gemaakt door productiehuis De Wereldvrede (Bevergem) en is vanaf 1 juli in preview te volgen op Play en Play More van Telenet.

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er al snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga), Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken (Ennemi Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht.

Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara) en Joris Hessels (Radio Gaga). 

Videospeler inladen...

Het scenario van Albatros werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont, begeleid door Willem Wallyn.

Bedenkers Dominique Van Malder en Wannes Destoop: "We wilden een reeks maken rond en met "dikke mensen" en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen."

Olivier Goris, netmanager Canvas: "Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. Albatros brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek."

Siegfried Moens, content en acquisitie manager van Telenet: “Na de Eén-reeks Grenslanders kan Telenet opnieuw rekenen op een constructieve samenwerking met VRT. Nu rond de Canvas-reeks Albatros. Productiehuis De Wereldvrede weet, samen met VRT, een gevoelige thematiek op kwalitatieve manier vast te leggen. Albatros is een echte must-see reeks.”

Albatros is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van het Franse Wild Bunch TV.

Albatros wordt in het voorjaar van 2021 uitgezonden op Canvas en is vanaf 1 juli beschikbaar op Play en Play More van Telenet.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'