vrijdag 12 juni 2020
12 juni 2020

Primeur bij Ketnet Junior: Tik Tak te zien bij BBC

Vrijdag 12 juni - Bijzonder nieuws voor Ketnet Junior: Tik Tak zal binnenkort te zien zijn op de BBC, de openbare omroep in Groot-Brittannië, en dat als eerste eigen VRT-productie ooit. Het iconische kinderprogramma uit 1981 werd vorig jaar in een nieuw jasje gestoken en scoorde al snel niet enkel in België, maar ook internationaal.

Tik Tak binnenkort op BBC

De vernieuwde Tik Tak-reeks is al te zien in Denemarken, Finland, Nederland, Israël en Noorwegen. Dat succes is nu nogmaals bevestigd: ook kinderen in Mexico en Groot-Brittannië zullen binnenkort kunnen genieten van de iconische schaapjes en het drinkmannetje. Het is de eerste keer dat een eigen VRT-productie en VRT-kinderprogramma te zien zal zijn op de BBC.

Eerder werd ook al de reeks Salamander vertoond op de BBC, een reeks van Skyline Entertainment voor Eén. Daarvoor ging die eer in 1966 naar de reeks Kapitein Zeppos, een productie van de toenmalige BRT.

Wereldwijd Tik Tak-succes

De originele Tik Tak-reeks werd bedacht door Mil Lenssens en kwam in 1981 voor het eerst op tv. Tik Tak scoorde ook toen internationaal en werd wereldwijd vertoond. Sindsdien maakt de reeks met zijn iconische schaapjes deel uit van het collectieve geheugen.

In 2019 startte Ketnet Junior met de opnames van een vernieuwde Tik Tak-reeks. Ook die vernieuwde reeks werd verkocht aan verschillende omroepen in het buitenland: Denemarken, Israël, Finland, Nederland en Noorwegen. Nu volgen ook Mexico en Groot-Brittannië.

Tik Tak is het programma bij uitstek dat zich richt op het stimuleren van de perceptuele ontwikkeling bij peuters en kleuters."

Telidja Klaï

Ontwikkelingspsychologe bij Ketnet Telidja Klaï verklaart dat succes: Tik Tak is het programma bij uitstek dat zich richt op het stimuleren van de perceptuele ontwikkeling bij peuters en kleuters. Door het systematisch en gestructureerd aanbieden van diverse combinaties van kleuren en vormen in repetitieve bewegingen en met herkenbare muzikale composities worden kinderen gestimuleerd in hun waarneming, creativiteit en fantasie.”

Ketnet Junior werkt momenteel aan extra afleveringen van de vernieuwde reeks, om opnieuw meerdere generaties peuters en kleuters te boeien met vertrouwde elementen zoals de schaapjes en het drinkmannetje. Tijdens de coronacrisis maakte het Tik Tak-team bijvoorbeeld een eerbetoon aan het verzorgend personeel, geheel in de eigen Tik Tak-stijl. Dat fragment zal ook te zien zijn in de nieuwe reeks die dit najaar zal uitgezonden worden.

Videospeler inladen...

Ketnet Junior

Sinds het najaar van 2018 is Ketnet Junior in de namiddag te zien op het kanaal van Canvas, naast het reeds bestaande aanbod op het Ketnet-kanaal, in de Ketnet Junior-app en op KetnetJunior.be. Zo bereikt het aanbod nog meer peuters en kleuters dan voorheen en komt Ketnet Junior tegemoet aan een vraag van vele ouders. Ketnet Junior zet in op titels van eigen bodem én op maat van de ontwikkeling van de allerjongsten. Vaste waarden zijn onder andere KaatjeBob de BouwerBumbaUkiBiba & Loeba en Suske & Wiske Junior.

Ketnet Junior, in de voormiddag op het Ketnet-kanaal, in de namiddag op het Canvas-kanaal. En altijd digitaal via de gratis Ketnet Junior-app, KetnetJunior.be en het YouTube-kanaal van Ketnet Junior.

Meer over Jongeren

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode

Flo Windey onderzoekt de relatie tussen jongeren en politie

Opnames van Hilly Skate gestart

Een knallende krokusvakantie bij Ketnet en Ketnet Junior

Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

Ketnet start opnames nieuwe fictiereeks

Vierde lichting Ket & Doc-films op JEF festival en Ketnet

Ontdek vandaag het Belgisch muziektalent van morgen